Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

Cum sa combati oboseala la volan?


  1. #1
    Senior Member vendeta's Avatar vendeta este un nume cunoscut tuturor vendeta este un nume cunoscut tuturor vendeta este un nume cunoscut tuturor vendeta este un nume cunoscut tuturor vendeta este un nume cunoscut tuturor vendeta este un nume cunoscut tuturor vendeta este un nume cunoscut tuturor vendeta este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-12-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Sex
    M
    Mesaje
    824
    Mesaje bazar
    1401
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    920
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:

    Cum sa combati oboseala la volan?

    Oboseala la volan este printre cauzele frecvente ale accidentelor rutiere si de obicei acestea se lasa cu urmari dintre cele mai grave. Nu exista nici o lege care sa te impiedice sa conduci cat vrei, totul tine de aprecierea ta si de riscurile pe care vrei sa ti le asumi. Din pacate, foarte putini soferi sunt constienti de pericolele generate de conducerea unei masini cu un nivel mare de oboseala.

    Marea majoritate a soferilor tind sa se supraaprecieze cand vine vorba de distante mari de condus. Pleaca in vacanta, isi fac un plan de parcurgere a distantelor si ca sa-l respecte, ignora oboseala. Sigur ati auzit la stiri despre accidente fatale, petrecute la cateva zeci de km de destinatie, din cauza faptului ca soferul a crezut ca rezista.

    Un studiu facut in Marea Britanie a aratat ca foarte multi soferi conduc obositi, dar foarte putini dintre ei recurg la masuri care sa-i fereasca de acel nivel critic, care-i pune intr-un pericol foarte mare.

    - 70% dintre soferi prefera sa deschida un geam si sa conduca mai departe, in vreme ce 69% iau mici pauze care sa-i invioreze.
    - 54% asculta muzica pentru a ramane trezi si doar 21% opresc pentru cateva minute de somn. 43% recurg la diferite bauturi pe baza de cofeina.
    - dintre cei care opresc pentru inviorare, 39% recurg la scurte plimbari pe jos si doar 21% adorm pentru cateva minute.

    Deschiderea geamului si ascultarea radio-ului sunt niste remedii periculoase daca soferul mizeaza doar pe ele pentru a evita sa adoarma la volan. In aceste conditii se poate ajunge la ceea ce specialistii numesc microsomn. Este vorba de o stare de somn care se instaleaza pentru 2 secunde si poate ajunge la 30 de secunde. In acest timp, soferul are ochii deschisi, vede drumul, dar intr-o stare de estompare a realitatii. Reflexele sunt foarte mult incetinite, iar soferul va rata orice manevra de evitare a unui obstacol. Este o stare din care soferul se poate trezi, dar daca nu opreste imediat este foarte probabil sa intre intr-o alta perioada de microsomn, care poate duce la adormirea completa. Caz in care accidentul nu mai poate fi evitat.

    Aceasta stare de microsomn, in care apar ezitarile de mentinere a benzii de rulare, sta la baza sistemului de avertizare introdus de mai multi constructori. Acesta produce vibratii in volan si scaun cand soferul trece peste linia de marcaj a benzii fara sa semnalizeze.

    Desigur, este recomandat ca inainte de orice calatorie lunga sa dormi mult inainte, pentru a fi cat mai odihnit, iar in acest fel rezisti mult mai bine la oboseala. Obligatorii sunt si pauzele de dezmortire, care te scot putin din rutina condusului si te invioreaza.

    Daca totusi simti cel mai mic semn ca esti aproape sa adormi, opreste imediat, in siguranta, pentru 15 minute. Poti face miscare si este indicat sa bei o cafea sau o bautura energizanta. Stai pe loc pentru 15 minute, dupa ce bei ceva pe baza de cofeina, pentru ca aceasta sa-si faca efectul. Trebuie sa conduci atent apoi, cofeina are efect temporar si nu de lunga durata.
    Sursa:motorstory.ro


    Puteti impartasi intamplarile, parerile sau sugestiile voastre vis-a-vis de acest subiect.
    Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari. De asemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel. Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;

  2. #2
    Senior Member Maihai's Avatar Maihai reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    RFG
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    602
    Mesaje bazar
    208
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    7
    Puncte CF
    22.0
    Usergroups:
    Un thread intradevar util fata de restul care sunt deschise pe aici pentru ca este o chestie cu care pur si simplu nu iti permiti sa te joci. Nu numai ca e viata ta in joc, e viata pasagerilor pentru care esti responsabil in mod direct, cat si a celorlalti participanti la trafic. Personal, pentru a evita oboseala si monotonia condusului, opresc de fiecare data cand simt nevoia in benzinarie pentru a bea o cafea, sau cand nu este cazul imi fac de lucru ( bag benzina, sterg geamurile, chestii dinastea sa ma dezmortesc)
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    linux freedom Bubu_021's Avatar Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    30-09-2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    2,569
    Mesaje bazar
    91
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    3116
    Puncte CF
    43.0
    Usergroups:
    am facut si eu prostii de genul asta, adica sa nu opresc si sa dorm o jumatate de ora cand imi picau ochii in gura de somn. ca "remedii" impotriva somnului am aplicat :
    - red bull / burn
    - cafea
    - geam deschis
    - muzica
    - viteza marita
    - oprit + miscare pe langa masina
    - spalat pe fata cu apa rece

    In ultima vreme nu am mai avut drumuri mai mari de 400 km/zi, iar ultimul drum lung a fost anul trecut timisoara - bucuresti intr-o singura zi, dar am plecat dimineata odihnit din tm.

    Ultima oara cand m-a apucat somnul la volan eram pe autostrada, venind de la craiova si am marit viteza dupa unu care mergea repede si facea partie.

    In perioada cat am lucrat ture de noapte in sala de net am observat ca 10 - 15 min de somn te trezesc pt inca 1-2 ore.
    Recomandarea mea este un somn scurt de 30 min - 1 h atunci cand va prinde oboseala la volan.

  4. #4
    De-al casei dragos_dra's Avatar dragos_dra este placut de toti dragos_dra este placut de toti dragos_dra este placut de toti
    Data de inscriere
    02-10-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    325
    Mesaje bazar
    521
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    214
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    spuneai mai sus ca nu e nici o lege care sa interzica mersul prelungit,aici te contrazic pt ca autocamioanele care depasesc masa de 3,5t sunt supuse unor reguli ,nu au voie sa mearga mai mult de 9 ore in 24 de ore sau 18 ore in 30 daca sunt in doi soferi.
    sa zic si eu cate ceva aici pt ca sunt sofer de cursa lunga
    (international) si am ceva kilometri batuti pe sosele
    cel mai bine sa eviti somnul este sa mergi de dimineata de la prima ora (4,5 sau chiar mai devreme putin) si sa nu depasesti de ora 2 noaptea ,asta in cazul in care ai plecat de dimineatra devreme
    in cazul in care te-a luat somnul eu zic ca minimul de ore care tre sa il dormi sunt cel putin doua pt ca daca dormi o juma de ora cum fac multi dintre noi nu faci nimic in maxim doua ore o sa te ia iar somnul si ce ai facut
    PS
    cel mai bun remediu impotriva oboselii la volan este ODIHNA

  5. #5
    Senior Member bear_king's Avatar bear_king este o comoara de om bear_king este o comoara de om bear_king este o comoara de om bear_king este o comoara de om bear_king este o comoara de om
    Data de inscriere
    21-06-2010
    Locaţie
    Stuttgart / Craiova
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    963
    Mesaje bazar
    253
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    427
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    interesante lucruri

  6. #6
    De-al casei vladutzu's Avatar vladutzu va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    04-06-2008
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    424
    Mesaje bazar
    235
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    66
    Puncte CF
    8.0
    excelent thread

    RECOMAND: cafea bagata in red bull....nu stiu daca este sanatoasa, dar revigoranta pt cel pun 1/2 - 1 ora

  7. #7
    Junior Cataaa_'s Avatar Cataaa_ reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-10-2009
    Locaţie
    Craiova City
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    51
    Mesaje bazar
    197
    Putere Reputatie
    30
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    18.0
    Cea mai lunga distanta parcursa a fost de 2000 si ceva de km , un drum de germania , singurele lucruri care m`au tinut treaz au fost suspensia si acceleratia ursului , acum 2 ani cand a fost adus .

    Cea mai lunga distanta parcursa intern a fost Craiova-Targoviste-Brasov-Bacau-Craiova , un drum de 1300km aproximativ parcus in 26 de ore de condus non stop , singurele momente de relax le`am avut in Bacau unde am descarcat marfa de la firma si la intoarcere , dupa iesirea de pe Sarul , cand amortisem in scaun . Va recomand sa ascultati muzica preferata , cat mai tare , geamurile jos , sa beti foarte multe lichide , cat mai reci si sa calcati acceleratia acolo unde drumul va permite pentru a elibera o oarecare doza de adrenalina . Evitati sa dormiti , este de preferat sa faceti o plimbare scurta . De asemenea , daca trebuie neaparat sa dormiti si nu aveti o ora exacta pentru a ajunge la destinatie , nu va fixati ceasul sa sune la o ora fixa pentru ca va veti simti mult mai obositi dupa . Pentru mine lucrurile astea de regula merg , si se intampla sa conduc destul de des pe distante foarte lungi . Salutare .
    The best part of falling still is getting back up again !

  8. #8
    Senior Member Maihai's Avatar Maihai reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    RFG
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    602
    Mesaje bazar
    208
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    7
    Puncte CF
    22.0
    Usergroups:
    si as mai adauga un sfat util : in pauza unui drum lung evitati sa mancati bine, pentru ca dupa ce va umpleti stomacul se asterne o stare de somnolenta indusa.

  9. #9
    Racer 93ABY's Avatar 93ABY va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    10-06-2009
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    433
    Mesaje bazar
    307
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    79
    Puncte CF
    3.5
    Usergroups:
    Somn de 1 ora, dupa spalat pe fata cu apa rece , o cafea si gata

    One Dream ,One Love

  10. #10
    Senior Member TheRogue1 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    06-01-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    587
    Mesaje bazar
    257
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    11.0
    Usergroups:
    De doua ori am patit chestia asta, odata fiind singur am oprit si am incercat sa dorm un pic, nu am reusit, dar a fost de foarte bun augur, si cu alta ocazie am avut inca un prieten in masina care incerca sa ma tina de vorba si deschidea geamurile cand vedea ca incepe sa imi fuga privirea in jos. Nici eu nu recomand mesele copioase, ca te paleste un somn si mai greu. De preferat ar fi sa gasesti o masina in fata sa te tii dupa ea.
    Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari; Deasemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel; Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;

  11. #11
    VIP User *Bogdan*001's Avatar *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. *Bogdan*001 este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    09-04-2006
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    5,232
    Mesaje bazar
    793
    Putere Reputatie
    63
    Reputatie
    11471
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    Eu recomand fluieratu

  12. #12
    linux freedom Bubu_021's Avatar Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    30-09-2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    2,569
    Mesaje bazar
    91
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    3116
    Puncte CF
    43.0
    Usergroups:
    in filmul jimmy hoffa era o faza despre somnul la volan.
    soferii isi aprindeau o tigare si o tineau cu mucul aproape de degete si daca adormeau se consuma tigarea si ii ardea mucul la degete si se trezeau.
    nu recomand metoda asta pt ca scapi tigarea si apoi faci accident incercand sa o stingi ca sa nu iti ia foc masina.

  13. #13
    Addicted! Greku`BWJ's Avatar Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Greku`BWJ este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    02-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    1,678
    Mesaje bazar
    511
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    4339
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    -pun handsfree-ul in urechi si gasesc de regula vreo amica care sa ma tina treaz la telefon cu diverse subiecte interesante (traiasca cosmoteeee) ;
    -spalat pe fata+ energizant + 2-3 tigari si timp de o ora sunt fresh din nou ;

    Mi s-a intamplat o singura data sa ma "ia" somnu la volan , prin Baia Mare, dar mi-am aplicat o corectie singur spunandu-mi ca n-am voie sa adorm pana la prima parcare ( noroc ca dormeau pasagerii altfel ma credeau nebun ).
    Turbos make torque and torque makes fun !

  14. #14
    Senior Member mistreku's Avatar mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti mistreku este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    13-07-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje
    963
    Mesaje bazar
    166
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    2068
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    ideal e un pui de somn, cand simti ca nu mai poti. redbull/cafea merg, dar pana la o limita. cand se aduna prea multa oboseala, nu mai snt eficiente. partea cu accelerarea puternica e buna, dar pe termen scurt, dupa 15-20 de min iar ma ia somnul. dar macar te mai trezeste pt moment.

  15. #15
    Member all4games's Avatar all4games a avut ceva conflicte in trecut
    Data de inscriere
    17-01-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    160
    Mesaje bazar
    375
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -1
    Puncte CF
    0.5
    cel mai bine e sa te opresti in prima parcare sau peco sa dormi ... 2-3 ore iar daca nu este posibil ,,, am intrebat un sofer de tir si mi-a zis ca nu are nici un efect redbull-ul daca il bei simplu...asa ca REDBULL+CAFEA ama2-ua odata aer conditionat clima rece rece... te speli cu apa rece pe fata si dupa gat mai conduci circa o ora si repeti din nou... redbull+ cafea apa rece ... etc...dar sa nu te gandesti sa mergi mai mult de o ora maxim 2...dupa care repeti ... eu asa am facut si e buna ideea...

  16. #16
    Maniac JaMb0's Avatar JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    10-01-2010
    Locaţie
    Craiova / Bologna
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    4,422
    Mesaje bazar
    97
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    16218
    Puncte CF
    17.0
    Dar cum faci sa adormi, cand te ia somnu, ca eu spre exemplu am incercat de 2 ori sa trag intr-o parcare si sa ma culc cateva ore, dar nu am reusit sub nici-o forma, cu toate ca aveam peste 15 ore de condus incontinuu? Stie cineva vre-un siretlic, in afara de dat drumu la caldura si muzica in surdina?

  17. #17
    Banned cv.f's Avatar cv.f este o comoara de om cv.f este o comoara de om cv.f este o comoara de om cv.f este o comoara de om cv.f este o comoara de om
    Data de inscriere
    06-03-2009
    Locaţie
    Downtown
    Sex
    M
    Mesaje
    2,407
    Mesaje bazar
    1197
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    494
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    interesant topicul, bine de stiut

  18. #18
    Banned mossano's Avatar mossano este cel mai nesuferit user de pe acest forum mossano este cel mai nesuferit user de pe acest forum mossano este cel mai nesuferit user de pe acest forum
    Data de inscriere
    06-02-2010
    Sex
    M
    Mesaje
    229
    Mesaje bazar
    1271
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -241
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    o metoda interesanta o au tiristii mexicani: o doza de ardei iute e bine venita si combate somnul la volan!
    Last edited by mossano; 24-08-2010 at 11:28.

  19. #19
    Maniac TYSON's Avatar TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    in eter
    Sex
    M
    Mesaje
    4,693
    Mesaje bazar
    616
    Putere Reputatie
    61
    Reputatie
    12249
    Puncte CF
    19.0
    Citat Mesaj iniţiat de JaMb0 Vezi mesajele
    Dar cum faci sa adormi, cand te ia somnu, ca eu spre exemplu am incercat de 2 ori sa trag intr-o parcare si sa ma culc cateva ore, dar nu am reusit sub nici-o forma, cu toate ca aveam peste 15 ore de condus incontinuu? Stie cineva vre-un siretlic, in afara de dat drumu la caldura si muzica in surdina?
    Fratele meu sufar de aceiasi problema ,nu e kip sa pot adormi decat fff greu si asta daca nu ma plictisesc sa ma tot invart pe o parte sau pe alta a scaunului facut pat . Am oprit doar de 2-3 ori din cauza oboselii si am incercat sa dorm si numai odata am reusit cam 15 min, suficiente pt mine dar totusi daca dormean 2 ore era si mai bine . Din experienta cel mai bine e sa plec la drum lung dimineata dupa ora 6 cand sunt suficient de odihnit . Daca plec dupa o noapte de somn pot conduce urmatoarea noapte fara opriri si fara probleme ,pe cand daca plec noaptea ma simt obosit a doua zi . Oricum e diferita situatia de la om la om ,depinde de organism ,la mine cafeaua mai rau ma agita asa ca beau dar moderat .

  20. #20
    Maniac JaMb0's Avatar JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare JaMb0 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    10-01-2010
    Locaţie
    Craiova / Bologna
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    4,422
    Mesaje bazar
    97
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    16218
    Puncte CF
    17.0
    Am ajuns ieri in Italia, dupa un drum de 1300 km facut in 17 ore jumatate cu o pauza de 3 ore. Alea 3 ore ne-am oprit cu gandul sa dormim si sa ne odihnim un pic. Dar, ciuciu, n-am reusit nici sa dorm si nici sa ma odihnesc calumea pt ca nu putea sa rabatez scaunul de tot pe spate. Ori de la prea multa cafea si redbull ori... nu stiu de ce dar nu am reusit nici macar sa atipesc un pic. Mi-am mai facut o doza de cafea (fara zahar ca eu asa o beau) cu redbull, mi-am dat cu un pic de apa rece pe fata, am dat druml la AC-u ca se facuse deja cald pe la 8-8:30 dimineata si am plecat la drum.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima
Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: