Guvernul vrea sa-i puna pe toti soferii de masini SH sa plateasca taxa auto!!


  1. #1
    Racer bogdan007's Avatar bogdan007 este placut de toti bogdan007 este placut de toti bogdan007 este placut de toti
    Data de inscriere
    30-10-2006
    Locaţie
    near you!
    Sex
    M
    Mesaje
    346
    Mesaje bazar
    96
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    210
    Puncte CF
    13.5
    Usergroups:

    Guvernul vrea sa-i puna pe toti soferii de masini SH sa plateasca taxa auto!!

    Executivul vrea sa inlocuiasca birul cu un altul, pentru a nu mai fi acuzat ca discrimineaza proprietarii de masini aduse din strainatate, fata de cei care le cumpara din tara.

    Guvernul are in acest moment mai multe variante de modificare a taxei auto.

    Potrivit Agentiei Mediafax, care citeaza un document guvernamental, una dintre acestea prevede modificarea OUG 50/2008 data de Guvernul Tariceanu.

    Prima varianta: taxa auto platita din urma pentru toti soferii cu masini SH din 2008 incoace

    Taxa de poluare auto a intrat in vigoare la 1 iulie 2008, inlocuind taxa de prima inmatriculare introdusa la 1 ianuarie 2007.

    "Aceasta propunere reglementeaza practic situatia existenta pana la 1 iulie 2008, in acord cu interpretarea CJUE", au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

    A doua varianta: taxa auto platita din urma pentru toate masinile din Romania

    Se va stabili obligatia de plata a taxei de poluare si pentru autovehiculele aflate in parcul national inainte de intrarea in vigoare a taxei - fara sa se mai faca referire la prima vanzare.

    In acest caz se va diminua cuantumul actual al taxei pe poluare si se va restitui o diferenta intre suma achitata incepand cu 1 iulie 2008 si pana la aprobarea viitoarei modificari si cuantumul care va rezulta din aplicarea noilor prevederi.

    "Aceasta solutie coincide si cu asteptarile magistratilor pentru solutionarea problematicii. In orice caz, este de analizat si emiterea unei ordonante de urgenta prin care sa se esaloneze restituirile in temeiul hotararilor judecatoresti irevocabile, pe parcursul urmatorilor ani", se arata in document.

    Guvernul justifica esalonarea la plata a banilor care trebuie restituiti prin faptul ca repercusiunile asupra bugetului Fondului pentru mediu sunt "covarsitoare", aratand ca suma totala prin plata integrala a taxei ar putea ajunge la 750 de milioane euro.

    A treia varianta: Taxa nu se mai plateste la inmatriculare ci anual, ca un impozit pe poluare

    Ultima varianta analizata de Guvern este transformarea taxei de poluare impusa la data primei inmatriculari in taxa de poluare platibila anual de catre toti proprietarii de autovehicule, separat de impozitul pe proprietate.

    "In aceasta ipoteza, trebuie avuta in vedere exceptarea/diminuarea taxei pentru cei care au achitat-o incepand cu 1 iulie 2008.

    Ipoteza va genera si dificultati administrative, intre timp unii dintre contribuabili recuperand taxa pe cale judecatoreasca si neexistand o baza de date la nivelul organelor fiscale care sa cuprinda autovehiculele pentru care a fost calculata si achitata, respectiv restituita taxa", arata Guvernul.

    In document se mai arata ca, prin hotararea din luna aprilie, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a schimbat total jurisprudenta comunitara si nationala de pana atunci.

    Adica a declarat clar ca este vorba despre o discriminare indirecta a ordonantei privind taxa de poluare auto prin faptul ca un stat membru descurajeaza punerea in circulatie a unor vehicule de ocazie cumparate in alte tari membre, dar nu descuraja cumpararea unor vehicule de ocazie cu aceeasi vechime si uzura de pe piata nationala.

    In prezent, pe rolul instantelor de judecata se afla peste 40.000 dosare privind taxa auto.

  2. #2
    Banned g0d's Avatar g0d este deja o vedeta g0d este deja o vedeta g0d este deja o vedeta g0d este deja o vedeta g0d este deja o vedeta g0d este deja o vedeta g0d este deja o vedeta g0d este deja o vedeta g0d este deja o vedeta g0d este deja o vedeta g0d este deja o vedeta
    Data de inscriere
    16-03-2011
    Sex
    M
    Mesaje
    960
    Mesaje bazar
    71
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    1960
    Puncte CF
    27.0
    A 4-a varianta, inscrieti-va masinile pe bulgaria, si cei care le aveti inscrise pe romania, sa vada ca se poate si fara sa le dam lor bani. Cel mai bun protest. Mutati-va si firmele in bulgaria, e mult mai ieftin, impozite mici, birocratie putina.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Senior Member buffalo's Avatar buffalo este o comoara de om buffalo este o comoara de om buffalo este o comoara de om buffalo este o comoara de om buffalo este o comoara de om
    Data de inscriere
    16-04-2007
    Locaţie
    da
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    751
    Mesaje bazar
    28
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    405
    Puncte CF
    19.0
    Usergroups:
    Sa introduca ce le place romanilor - rate.

    In loc de-o taxa gigantica, mai multe taxe mai mici. Daca taxa la o masina 1.4 non euro de >14 ani e 2929.50 EURO si mai mult de 5-10 ani nu cred ca o mai duc masinile alea, impozitul pe un an ar trebui sa fie 3-600 euro.

    Cat de reticent as fi fost pana acum inmatricularile la vecini, o sa-mi cumpar masina 2.5 -> bulgaria. Asta daca nu ma omoara intre timp impozitul la 1.6 romania.
    blacker than the blackest black. TIMES INFINITY

  4. #4
    linux freedom Bubu_021's Avatar Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    30-09-2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    2,569
    Mesaje bazar
    91
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    3116
    Puncte CF
    43.0
    Usergroups:
    daca bagau o taxa anuala de 100-300 euro ar fi incasat per total mai multi bani decat pana acum. masinile inmatriculate in bg sunt acum peste 3% din totalul masinilor care circula in romania.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: