România, ţară a paradoxurilor. Cu toate că ne plângem că nu avem bani, că locuinţele sunt scumpe şi mici, iar drumurile proaste, vânzările de maşini de lux au explodat.

Apetitul pentru lux al românilor l-a convins pe preşedintele Ferrari să inaugureze un showroom la Bucureşti.

"Vrem ca peste 3-4 ani să vindem în România, în jur de 50 de Ferrari anual. Vom limita numărul livrărilor, însă, pentru că strategia Ferrari presupune ca dorinţa şi cererea pentru un autoturism să fie mai mare decât numărul de livrări", a declarat ieri Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, cu ocazia inaugurării primului showroom al mărcii în România. Acesta a explicat că unele dintre cele mai importante motive ale alegerii României pentru deschiderea unei noi reprezentanţe au fost numărul mare de fani pe care exclusivistul brand îl are în România, dar şi faptul că Italia şi România sunt parteneri comerciali cu tradiţie. Di Montezemolo a mai adăugat că venirea pe plan local a fost susţinută şi de cererea din ce în ce mai mare a românilor pentru automobile sportive de lux. Dovadă - în acest moment, pe străzile din ţara noastră circulă deja în jur de 60 de Ferrari.

Proprietarul unuia dintre bolizi este omul de afaceri de origine italiană Joshua Castellano. Deşi şi-a achiziţionat maşina acum mai bine de 2 ani, Castellano, proprietarul clubului Bamboo, spune că din cauza aglomeraţiei şi a străzilor proaste, nu a apucat să parcurgă decât 5.000 km. "Mă plimb foarte rar, de obicei seara, pe cele câteva străzi pe care le are Bucureştiul. Este o pasiune care costă.

Numai asigurarea, la modelul pe care îl am eu, ajunge la 25.000 euro pe an, dar cine îşi permite o asemenea maşină nu îşi mai face calcule legate de întreţinere sau consum. Ar fi ridicol. Mă rog, în România, sunt şi din ăştia. Eu până acum n-am avut probleme de service, dar e foarte bine că acum există aici posibilitatea de a găsi, la nevoie, orice piesă". Un efort care i-a costat pe italieni circa 5 milioane euro, reprezentanţa fiind operată de către Forza Rossa, partenerul oficial al Ferrari. Showroomul este situat pe DN1, în Otopeni, în apropierea aeroportului Henri Coandă.