Craiova, Dolj





Europe Day – Craiova, 9 of Mai 2010



Asociatia “Platforma Europeana pentru Dezvoltarea Tineretului” si partenerii sai: Asociatia Regionala pentru Dezvoltare Rurala – ARDR, Centrul Regional de Voluntariat – CRV, Institutul pentru Politici de Dezvoltare – IPD, Eurohouse Bustuchin, Asociatia Studentilor din Facultatea de Litere – ASFL, AIESEC Craiova, Casa de Cultura a Studentilor din Craiova anunta organizarea pe data de 9 Mai a activitatilor „Zilei Europei”.

Evenimentul va incepe la ora 14:30 in Piata Prefecturii de unde va porni Marsul Tinerilor Europeni. Calatoria „In Jurul Europei intr-o zi” va continua la Casa de cultura a Studentilor din Craiova unde se vor pregati: European Interactive Country Stands, Concerte Live, Teatru si Dans, jocuri si un quiz european.

Activitatile sunt parte a proiectului EVS SEED (Sport Education for intEgration Development) ce se desfasoara la Craiova in judetul Dolj intre 15.02.2010 – 15.11.2010. Acest proiect are ca principal obiectiv implicarea, participarea activă şi cooperarea între tinerii romi şi români. Proiectul implica 10 voluntari din ţările participante la program, timp de 9 luni, de fapt, în trei comunităţi de etnici rromi unde tinerii locuiesc si studiaza (doar într-un mod separat de elevii români).
Programul are ca obiective, de asemenea, dezvoltarea voluntarilor pe plan personal, oferindu-le oportunităţi de învăţare interculturală şi de formare de noi competenţe şi abilităţi de dezvoltare, multilingvism şi utilizare a sportului ca instrument educaţional.

Proiectul este finantat din fonduri acordate de către Comisia Europeană prin programul Tineret in Actiune, aprobat, gestionat si monitorizat de către ANPCDEFP – Agentia Natională pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formării Profesionale, departamentul Program Tineret in Actiune - http://www.anpcdefp.ro/

Evenimentul reprezinta o oportunitate pentru pentru 30 de voluntari din 15 tari din Europa (Italia, Spania, Suedia, Norvegia, Letonia, Cehia, Austria, Estonia, Portugalia, Turcia, Armenia, Georgia, Grecia, Olanda, Romania) de a interacţiona şi de schimba idei cu tinerii din rromi si romani din Craiova, de a împărtăşi opinii si a se simti bine impreuna, cu scopul de a se accepta reciproc, indiferent de rasă, naţiune, sex, religie, etc si de a contribui la cooperarea viitoare prin metode non-formale, influentand pozitiv punearea in aplicare a motto-ului: "Unitate în diversitate".

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi pagina proiectului la adresa http://yesforevs.eu/index.php.



Mihaela Jilavu Carmen Tufagiu (Ungureanu)

Presedinte Manager proiect