Enya-Cea mai mare voce feminina nascuta vreodata


  1. #1
    Member DJ 99 WST's Avatar DJ 99 WST nu prea este agreeat de catre ceilalti utilizatori
    Data de inscriere
    12-01-2009
    Locaţie
    Baddest Neighbourhood On Earth
    Sex
    M
    Mesaje
    173
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -29
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:

    Enya-Cea mai mare voce feminina nascuta vreodata

    Enya (Eithne Ní Bhraonáin) (n. 17 mai 1961) este o cântăreaţă de origine irlandeză.

    [modifică] Date biografice

    Eithne Ní Bhraoinain s-a născut în Gweedore (Gaoth Dobhair în irlandeză) un mic orăşel din comitatul Donegal, situat în nord-vestul Irlandei.
    Talentul muzical l-a moştenit de la părinţii ei, ambii muzicieni de renume, tatăl făcând parte dintr-o trupă muzicală Slieve Foy Band, iar mama profesoară de muzică la şcoala din Gweedore. Ea este a cincea după vârstă, având încă 8 fraţi şi surori, toţi fiind înclinaţi spre muzică. Dragostea pentru muzică a apărut încă din copilărie, la doar 4 ani a început să cânte pe scenă la festivaluri naţionale. La 11 ani a intrat la internatul din Milford condus de ordinul Loretto, unde studiază pianul şi muzica clasică. La 17 ani şi-a continuat studiile de muzică la colegiu. A petrecut un an studiind muzica clasică cu părintele O'Cheallaigh înainte ca, la sugestia managerului formaţiei Clannad Nicky Ryan, să se alature formaţiei.

    Clannad, grupul familiei era alcătuit din unchii gemeni Padraig şi Noel O'Dugain, fraţii mai mari Ciaran şi Pol Braoinain şi sora ei Maire Ni Bhraoinain. Enya a oferit în special voci în fundal şi a folosit în cântece pianul electric Wurlitzer, mai târziu a folosit sintetizatorul Prophet 5. Enya a făcut parte din formaţie aproximativ 2 ani, au făcut turnee împreună şi a participat la înregistrarea albumelor Crann Ull şi Fuaim.După un turneu european în 1982 Enya a anunţat că va părăsi trupa împreună cu managerul şi producătorul acestora, Nicky Ryan. S-a mutat împreună cu el şi soţia acestuia la Dublin şi şi-a dezvoltat propriul stil muzical. A început să scrie cântece în 1982, a învaţat saxofonul şi a cântat la pian. În 1984, două dintre instrumentale ei Miss Claire Remembers şi An Ghaoth on Ghrian au fost lansate pe casetă Touch Travel într-o ediţie limitată de numai 5000 de copii. Miss Claire Remembers apare şi pe albumul Watermark, dar An Ghaoth On Ghrian nu a mai fost relansat. Mai târziu, Roma Ryan, care găsea cântecele foarte vizuale, a trimis caseta Enyei la David Puttnam, care căuta pe cineva care să compună muzica pentru filmul său nou The Frog Prince. A tras pe o casetă demo. El i-a oferit Enyei posibiliatea de a compune muzică frumoasă şi romantică. A scris muzică şi pentru documentarul în serie The Celţ. Acest soundtrack a fost lansat apoi separat pe albumul intitulat simplu Enya, cu cântecul I want Tomorrow ca single. Deşi nu s-a bucurat de mult succes în topurile muzicale, Rob Dickins, şef la Warner Music Uk, a auzit albumul şi s-a îndragostit de el. Când a întâlnit-o pe Enya la Irish Awards în afara Dublinului, el a semnat imediat un contract cu ea. "Am încheiat contractul cu ea ca artist fără vreun caracter comercial", spune Dickins. "Eram pur şi simplu un fan". Un an mai târziu Enya a lansat albumul Watermark. Primul single extras Orinoco flow, fiind compus ultimul pentru album a urcat la nr.5 în topurile din Anglia. Watermark a introdus-o pe plan universal - s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare şi a câştigat discul de platină în 14 ţări diferite. Enya şi-a petrecut anii următori după succesul albumului Watermark mai degrabă liniştit pâna să revină în 1991 cu albumul de top Sepherd Moons . Albumul, cu single-urile Caribbean Blue şi Book of Days s-a vândut în peste 10 milioane de copii şi i-a adus primul Grammy pentru Cel mai Bun Album New Age. Un alt album The Memory of trees s-a vândut în primul an în peste 2 milioane copii , şi a intrat în topurile americane la locul 9. Doi ani mai târziu a lansat o compilaţie Paint the Sky with stars-Best Of.., care cuprindea două cântece noi şi o colecţie de 3 cd-uri intitulate A Box Of Dreams. Cd-urile intitulate Oceans, Clouds şi Stars acopereau cariera ei din 1987 până în 1997.

    În anul 2000, la 5 ani după lansarea lui The Memory of Trees, Enya a lansat un album A Day Without Rain. Cântecul Only Time a fost folosit în ştirile despre atacurile de la WTC în New York. Mai târziu, un remix al melodiei a fost lansat ca single, iar toate profiturile provenite de la acesta au fost destinate Asociaţiei Naţionale de Pompieri. A Day without rain a câştigat încă un Grammy pentru cel mai bun album new Age şi a devenit cel mai bine vândut album al artistei . Cu mai mult de 15 milioane de copii vândute, i-a adus un total de 70 de milioane de albume vândute în cariera sa. În 2001, la cererea personală a regizorului Peter Jackson scrie două cântece pentru prima parte a trilogiei Stăpânul Inelelor. Enya, fiind un fan al lui Tolkien, a acceptat, şi a contribuit la soundtrack cu Aniron şi May it be. May it be a fost nominalizat pentru un Oscar şi Globul de aur şi Enya l-a cântat live la Academy Awards. În septembrie 2004, Panasonic a folosit cântecul Sumiregusa(Wild Violet) în reclama japoneză pentru promovarea televizorului Viera. Scurt timp după aceea , Warner Music Japan a anunţat lansarea noului album în noiembrie 2004, lucru care s-a dovedit mai târziu a fi neadevarat, fiind negat cu stricteţe de Aigle Music. Abia după un an, la 21 noiembrie 2005, a fost lansat noul album Amarantine. Albumul s-a vândut până la data actuală în peste 6.2 milioane de copii, dovedindu-se încă un succes al artistei.

    Pe 7 Noiembrie 2008, Enya lanseazǎ albumul And Winter Came.... Albumul are ca temǎ Crǎciunul, dar mai ales Iarna. S-a vândut în peste 2 milioane de exemplare în doar 3 luni de la lansare. Primul single extras de pe album este Trains and Winter Rains, care este şi ecranizat într-un videoclip. Pe 16 Decembrie 2008, albumul a fost lansat şi în România prin intermediul postului de radio Europa FM.

    Din anul 2009, are 77 milioane de albume vândute.


    DE OBICEI NU FAC COMPLIMENTE SI MAI ALES NU AS FI DECHIS NICIODATA UN THREAD PENTRU A-MI ARATA ATAT DE MAREA APRECIERE AL UNEI FEMEI DAR SINCER ACEASTE FEMEIE CHIAR MERITA CAUTATI CEI CARE NU STITI MELODIA MAY IT BE PE YOUTUBE CANTATA LIVE SA VEDETI SI VOI CE INSEAMNA SA AI VOCE...felicitarile mele sincer isi merita faima si reputatia care o are...Pacat ca pe zi ce trece din ce in ce mai multi dintre noi ii uitam pe cantaretii mari si muzica lor se sterge incet incet in timp ce tiganii isi fac faima in lume cu o muzica care din ce in ce mai multi o apreciaza,,,

  2. #2
    Newcomer dani-el reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    19-02-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    18
    Mesaje bazar
    17
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    DA, e absolut GENIALA, iar muzica ei este unica chiar si in aria genului new age in care este catalogata. Multi nu stiu insa ca, paradoxal, Enya a cochetat si cu muzica rock pana in 1982.
    Anyway, e evident ca are nu numai o vasta cultura muzicala, o extraordinara valeitatea artistica, dar si o nesecata creativitate!
    Sunt fan Enya inca de la inceputurile carierei sale asa ca urmaresc cu interes si in continuare tot ce inseamna ENYA.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Insane koss®'s Avatar koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti koss® este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    31-07-2007
    Locaţie
    BlueSud
    Sex
    M
    Mesaje
    7,697
    Mesaje bazar
    365
    Putere Reputatie
    72
    Reputatie
    2461
    Puncte CF
    23.5
    Foarte frumoase melodii

  4. #4
    Banned Vergessenheit's Avatar Vergessenheit reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    30-07-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    409
    Mesaje bazar
    5
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    si totusi...ce cauta la cafenea?

  5. #5
    Designer Genesis's Avatar Genesis reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    18-08-2008
    Locaţie
    Bals, Romania
    Varsta
    32
    Sex
    M
    Mesaje
    375
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    2
    Puncte CF
    19.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Vergessenheit Vezi mesajele
    si totusi...ce cauta la cafenea?
    care e problema? intr-o cafenea poti discuta orice

    ON: Enya chiar are o voce deosebita, inumana oarecum
    There is no such thing as destiny, there are only different choices
    Top 10
    The Way I 3D
    PS: Am invitatii Lockerz pt doritori...PM me

  6. #6
    Maniac zagalo's Avatar zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. zagalo este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    24-05-2007
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje
    4,342
    Mesaje bazar
    2116
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    5793
    Puncte CF
    0.5
    Citat Mesaj iniţiat de Genesis Vezi mesajele
    care e problema? intr-o cafenea poti discuta orice
    sectiunea muzica

  7. #7
    OnLooker AlexSUN's Avatar AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie AlexSUN s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    30-10-2005
    Locaţie
    In the future
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje
    20,899
    Mesaje bazar
    396
    Putere Reputatie
    142
    Reputatie
    27902
    Puncte CF
    121.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Vergessenheit Vezi mesajele
    si totusi...ce cauta la cafenea?
    Citat Mesaj iniţiat de zagalo Vezi mesajele
    sectiunea muzica
    aveţi dreptate, mutat corespunzător.

  8. #8
    Rapper ymefreak's Avatar ymefreak va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    12-08-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    707
    Mesaje bazar
    17
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    81
    Puncte CF
    18.0
    Usergroups:
    Intr'adevar Enya e unica
    thereisnospoon..

  9. #9
    0-day Member bamboo88 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    25-11-2009
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    1
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de ymefreak Vezi mesajele
    Intr'adevar Enya e unica
    am creat un fanclub al fanilor Enya din Romania

    adresa e

    http://groups.google.com/group/fanclubenyaromania?hl=en
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: