La inceputul lunii octombrie o pisica destul de tanara a ajuns la mine in curte si nimeni n-a anuntat ca a pierdut una. Dupa doua zile de ignorat si mieunat excesiv, n-am mai rezistat si i-am dat ceva de mancare. Apoi n-a mai mieunat decat cand ii era foame, dar nici n-a mai plecat. De-atunci ii dau ce mancare am de doua ori pe zi si ea se joaca cu picioarele mele cand trec pe-acolo.

In ultima perioada s-a racit vremea si nici nu mai e mult pana incepe iarna. In casa n-are nici o sansa sa intre, iar afara i-am adaugat niste haine vechi la ce culcus si-a facut acolo. Chestia e ca nu-mi prea place cum se-aude cand paraie (sau cum ii zice), si ma intreb daca o sa supravietuiasca peste iarna.

In casa nu pot s-o iau, la veterinar nu-mi permit s-o duc. Ce optiuni am? Ii dau mancare in continuare si o las in pace? Incerc sa-i fac un culcus mai comfortabil? Sau sa incerc s-o dau cuiva care isi permite sa aiba grija cum trebuie de un animal de companie?

Mentionez ca marimea ei, comparativ cu o pisica batrana, e undeva intre jumatate si doua treimi din baba. Ah, si nu m-a interesat destul sa-i verific genul, deci presupun ca e pisica si nu motan.