Avem nevoie de FMI? Ajutoare financiare externe?


  1. #1
    Senior Member gigi's Avatar gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om
    Data de inscriere
    23-12-2005
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    835
    Mesaje bazar
    92
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    323
    Puncte CF
    40.0

    Question Avem nevoie de FMI? Ajutoare financiare externe?

    pareri...

    România vrea să împrumute 19 miliarde de euro - surse
    BUCUREŞTI / 15:16, 10.03.2009

    Guvernul intenţionează să împrumute 19 miliarde de euro de la Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), în urma evaluării făcute de Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Naţională a României, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

    "O variantă de lucru este o facilitate de 12 miliarde de euro de la FMI şi un împrumut de 7 miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Discuţiile continuă, dar suma totală la care s-a ajuns este de 19 miliarde de euro", au precizat sursele citate.

    Guvernul a transmis Comisiei Europene (CE) o scrisoare în care solicită începerea oficială a negocierilor pentru încheierea unui acord de finanţare, valoarea împrumutului urmând să fie stabilită în discuţiile cu oficialii CE şi reprezentanţii FMI.

    Fondul Monetar Internaţional a anunţat, luni, că o delegaţie a FMI va efectua o vizită la Bucureşti, în perioada 11-25 martie, pentru a discuta un acord care va fi parte a unui program de finanţare multilaterală, susţinut de Uniunea Europeană şi Banca Mondială, precum şi alte instituţii financiare internaţionale.


    si o scrisorica publica...



    B-dul. Aviatorilor, Nr. 86, Sector 1, Bucureşti
    Tel.: 021/231.07.95, Fax: 021/231.07.96
    E-mail: secretargeneral@pnl.ro


    Marţi, 10 martie 2009

    Domnule preşedinte Traian Băsescu,

    România este un stat de primă mână al Uniunii Europene. Economia românească este încă puternică. Românii sunt inteligenţi şi harnici şi prin munca lor au făcut ca ţara noastră să aibă cea mai mare creştere economică din Europa, în 2008.
    Românii sunt mândri de ţara lor şi au încredere că România are resursele şi forţa de a depăşi criza economică.
    Ascultându-vă ieri în Parlament mi-am dat seama că dumneavoastră sunteţi poate singurul român care consideră că ţara sa este slabă şi că nu există soluţii pentru viitor. Mi-a fost evident că avem un preşedinte care-şi denigrează de ani de zile propria ţară, care nu are încredere în capacitatea românilor de a munci, în viitorul economiei româneşti.
    Pentru că nu aveţi soluţii, credeţi că nu există soluţii şi sunteţi gata să îi rugaţi în genunchi pe contabilii de la FMI să vină să conducă România, să hotărască viitorul românilor.

    Domnule preşedinte Traian Băsescu,

    Vă scriu ca lider al Opoziţiei, preşedinte al celui mai important partid de opoziţie, şi ca român pentru vă spune că discursul dumneavoastră de ieri din Parlament a fost un episod nefercit din istoria economică a României.


    Domnului Traian Băsescu
    Preşedintele României
    Nu credeam că am să-l văd pe preşedintele României, stat membru al Uniunii Europene, cum stă în genunchi în faţa celor de la FMI şi le cerşeşte ajutorul.
    Nu credeam că am să îl văd pe preşedintele României, indiferent care este numele acestuia, confuz şi depăşit de situaţie şi uitând care este interesul românilor.
    Ieri, şefii de state şi de guverne din Uniunea Europeană şi din lume, specialiştii în economie, oficialii europeni şi toţi românii au văzut un preşedinte învins. Un preşedinte care spune că România este un membru de mâna a doua al Uniunii Europene, care spune că economia românească este slabă, că guvernul pe care îl controlează a scăpat de sub control situaţia salariaţilor din sectorul public şi că nu mai există nici o speranţă pentru clasa de mijloc.
    Ieri le-aţi spus românilor că România a devenit o ţară subdezvoltată, că economia este la pământ, că nu mai sunt bani pentru a investi în sistemul sanitar, în educaţie şi în infrastructură, sau pentru a lua măsuri economice anti-criză.
    Le-aţi spus românilor că nu ştiţi ce trebuie făcut pentru ca România să evite criza economică, că abdicaţi de la răspunderile pe care le aveţi şi îi chemaţi pe reprezentanţii de la FMI să conducă economia românească.
    Ieri, românii au văzut un preşedinte de ţară din lumea a treia care conduce o ţară de primă mână.


    Domnule preşedinte Traian Băsescu,

    România este puternică şi eu nu voi permite, românii nu vor permite ca un preşedinte care şi-a pierdut curajul şi care crede că este în fruntea unui stat sărac, să condamne o ţară întreagă la sărăcie şi criză economică.
    Eu sunt mândru de România şi sunt mândru de munca şi rezultatele românilor.
    În 2005, am respins continuarea acordului cu FMI, pentru că am ştiut că economia României trebuie condusă de români. Şi asta cred şi astăzi. Avem forţa de a depăşi criza economică şi de a asigura prosperitate pentru toţi cetăţenii. Nu este o încredere oarbă, ci o încredere fundamentată pe atuurile pe care le avem.
    Acum câteva luni şi dumneavoastră, domnule Traian Băsescu, credeaţi în România şi afirmaţi că avem una dintre cele mai puternice economii din zonă. O economie care are resursele necesare pentru a investi în infrastructură, educaţie şi mediu. Aţi afirmat că avem, în plus, miliarde de euro pentru a creşte salariile profesorilor şi medicilor cu 50%. Unde au dispărut acele miliarde în 3 luni, domnule preşedinte?
    Nu mai devreme de acum 3 săptămâni, guvernul Băsescu a venit în faţa românilor cu un buget cu venituri mai mari cu 18%, faţă de bugetul pe 2008.
    Cum le explicaţi românilor că au fost bani în 2008 pentru a investi în sănătate, educaţie sau agricultură, când bugetul era mai mic decât anul acesta, dar nu ar mai fi bani cu un buget cu 18% mai mare?
    De ce bugetul Preşedinţiei este majorat cu 50%, în timp ce profesorii şi alte categorii trebuie să strângă cureaua ?
    De ce sunteţi gata să capitulaţi în numele României şi să semnaţi un acord cu FMI de care ţara nu are nevoie?
    De ce, după nici 3 luni de la preluarea puterii prin intermediul coaliţiei PSD-PDL, nu aţi venit în faţa românilor cu un plan anti-criză?
    Sunt întrebări la care aveţi datoria să daţi răspunsul. Nu atât mie, cât milioanelor de români care au văzut ieri un preşedinte fricos, care se ascunde în spatele FMI şi îi predă cheile economiei româneşti.


    Domnule preşedinte Traian Băsescu,

    Vă scriu pentru a face apel la Dumneavoastră să renunţaţi la intenţia de a semna un acord cu FMI şi să puneţi în practică măsuri economice de dreapta, care ar trebui să fie cuprinse într-un plan economic anti-criză. Sunt măsuri ca: acordarea unui bonus de 1000 de euro firmelor are angajează şomeri, scăderea CAS-ului, accelerarea investiţiilor în infrastructură sau accesarea fondurilor europene, stimularea investiţiilor private, sprijinirea sectoului bancar.
    Dacă nu veţi face acest lucru, atunci economia românească va intra cu adevărat în criză, cu efecte dezastruoase în următorii ani pentru fiecare român.
    Ieri aţi ratat şansa de le oferi românilor exemplul unui preşedinte curajos, care refuză să cadă în genunchi în faţa FMI-ului. Mai aveţi o şansă. Nu o rataţi şi pe aceasta!




    Călin Popescu-Tăriceanu,
    Preşedinte al Partidului Naţional Liberal




    P.S. Domnule preşedinte, nu îi mai minţiţi pe români pentru a vă ascunde lipsa de curaj. Acordul cu FMI nu este o condiţie pentru ca România să acceseze fonduri europene. Dacă v-aţi pierdut curajul de a conduce, spuneţi asta şi nu îi minţiţi pe români invocând asemenea motivaţii false pentru a vă susţine decizia de a semna un acord cu FMI.

  2. #2
    Maniac 1.Q.u's Avatar 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor 1.Q.u este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    22-11-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    4,496
    Mesaje bazar
    2656
    Putere Reputatie
    60
    Reputatie
    808
    Puncte CF
    58.5
    Usergroups:
    nu cred ca este absolut necesar acest imprumut..sunt de parere ca avem destule resurse necesare sa trecem cu bine peste aceasta criza...numai sa nu se mai fure ch asa ca e nebunie ...sa mai reduca si ei din "cheltuieli"
    editat semnatura - Edited by MOD - Fara reclama in semnatura !
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Insane ion99's Avatar ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati ion99 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-10-2008
    Locaţie
    Romania (RO)
    Sex
    M
    Mesaje
    6,369
    Mesaje bazar
    2926
    Putere Reputatie
    63
    Reputatie
    3893
    Puncte CF
    130.0
    Usergroups:
    eu zic ca nu avem nevoie... si asa statul roman este destul de indatorat... asta ar mai trebui inca o datorie

  4. #4
    Banned doglover's Avatar doglover reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    02-03-2009
    Locaţie
    Grădina Zoofilică
    Varsta
    93
    Sex
    M
    Mesaje
    373
    Mesaje bazar
    6
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    "Economia românească este încă puternică. Românii sunt inteligenţi şi harnici şi prin munca lor au făcut ca ţara noastră să aibă cea mai mare creştere economică din Europa, în 2008.
    Românii sunt mândri de ţara lor şi au încredere că România are resursele şi forţa de a depăşi criza economică."

    perfect adevarat daca inclocuiesti cuvantul roman cu ""neamt" , "japonez" ,"ungur" ,"ceh" .

    altfel, HAHAHAHAHAHHAA!!!

  5. #5
    Fan Stiinta Krypt0n's Avatar Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Krypt0n este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    24-09-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    1,703
    Mesaje bazar
    1543
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    3576
    Puncte CF
    50.0
    Usergroups:
    Daca o sa primim imprumutul, va fi vai si amar de noi (mai rau decat acum). Am auzit la televizor o discutie despre acest FMI , in care spuneau ca daca o sa luam banii, o sa creasca taxele, TVA-ul si multe altele.
    UE propune scaderea taxelor, TVA-ului numai noi romanii facem invers le marim in loc sa-i ascultam pe cei de la UE, ce naiba...doar suntem RO.

  6. #6
    Moderator v1peritza's Avatar v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    29-03-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    1,807
    Mesaje bazar
    169
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    5291
    Puncte CF
    40.5
    Usergroups:
    eu zic ca NU avem nevoie... pai noi luam bani cu imprumut ca sa creasca salariile bugetarilor? si ca sa nu le scada cota pe care o primesc parlamentarii care nu sunt din bucuresti???
    poate sunt unele sectoare unde este nevoie de bani, dar cred ca nu avem nevoie de acest imprumut....

  7. #7
    Racer ARKANTOS7JOSHUA's Avatar ARKANTOS7JOSHUA va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    01-10-2007
    Locaţie
    intre aici si acolo
    Sex
    M
    Mesaje
    355
    Mesaje bazar
    479
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    60
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    pai depaseam criza ca pamant necultivat este destul la noi in tara.Dar cine sa fure banii pt a-si asigura o rezerva?k doar vin alegerile si le trebuie bani de afise si mititei,platiti tot din banii nostri bineinteles.
    -Viata împarte negrul in mod echitabil: unora zile negre, altora icre negre.
    -Infrant nu esti atunci cand sangeri,
    Nici ochii cand in lacrimi ti-s.
    Adevaratele infrangeri
    Sunt renuntarile la vis. Radu Gyr

  8. #8
    Mintrubber MagicUser's Avatar MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati MagicUser este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    28-12-2008
    Sex
    M
    Mesaje
    2,078
    Mesaje bazar
    877
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    3836
    Puncte CF
    94.5
    Usergroups:
    Din ce se va imprumuta sunt sigur că o bună parte s-ar fura. Tot noi poporul vom suporta iar in buzunarul nostru nu se vor cunoaşte banii. Nu vor creste salariile, ci impozitele si TVA+ul aşa că noi nu prea avem nimic de câştigat.

  9. #9
    Addicted! aquarius's Avatar aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti aquarius este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    11-01-2007
    Locaţie
    In corcoduş
    Sex
    M
    Mesaje
    1,900
    Mesaje bazar
    868
    Putere Reputatie
    45
    Reputatie
    2148
    Puncte CF
    62.5
    Usergroups:
    Daca se fa face imprumutul de la FMI o sa vina vremuri din ce in ce mai grele.
    ...

  10. #10
    Senior Member badie's Avatar badie a avut ceva conflicte in trecut
    Data de inscriere
    04-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    590
    Mesaje bazar
    334
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -4
    Puncte CF
    17.5
    Usergroups:
    banii luati cu impumut sunt ca in reclama aia cu mosu de incearca sa urce pe motocicleta,
    zic ca ar fi fost bine sa ii luam daca ar fi folositi pentru dezvoltare
    totusi, parerea mea e ca e greu, daca din 19 miliarde se fura 5 si 5 se cheltuie aiurea... ne ducem la kk

    cine isi asuma riscu pt luarea acestor bani sa aiba grija de ei
    0747.494.155 | 0766.619.473

  11. #11
    Senior Member gigi's Avatar gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om
    Data de inscriere
    23-12-2005
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    835
    Mesaje bazar
    92
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    323
    Puncte CF
    40.0
    Am putea sa trecem prin aceasta perioada fara imprumut strangand cureaua populatia, dar exista riscuri mari. Guvernul roman nu conteaza in ce se intampla pe plan mondial. Merge bine sau prost economia, el are putin de-a face cu asta. In ultimii ani, guvernul condus de tariceanu a facut un lucru bun: cota unica. Insa a terminat ingrozitor: pe 4 ani de crestere economica importanta a reusit sa cheltuie enorm de mult.

    Banii de la FMI sunt luati pt datoria privata a Romaniei, nu pt datoria publica. Creditele pe care le-am luat noi sa luam terenuri, case, auto, electrocasnice, plasme etc. sunt bani veniti de la bancile din vest. Si ne-au dat banii astia pt ca scoteau profit enorm. Acum dintr-odata, romanii nu se mai imprumuta, consumul scade, pretul activelor va scadea drastic. De ce ar mai sta banii aici sa investeasca? Incearca sa plece. La fel cum acum 2-3 ani intrau la greu euro in tara pt investitii, speculatii, bani trimisi de la capsunari etc. si se aprecia leul, acum putem asista la fenomenul invers.

    Datoria privata a companiilor de la noi este undeva pe la 24-25 mld euro. Aceasta datorie se poate rostogoli, adica daca banul aduce profit prefera sa-l lase aici. Daca nu, leul se depreciaza, activele scad, incearca sa-l scoata din tara. Cum il scoti din tara? Prin repatriere de profit(incheie omv cu petrom niste contracte in care petrom plateste nush cate mld euro pt nush ce servicii ale omv)

    Ca sa scoti banii din tara, trebe sa-i schimbi in euro. Daca nu mai intra euro in tara, investitiile straine se reduc, capsunarii o duc mai greu si trimit bani mai putini in viitor, banii care ies sunt mult mai multi decat cei care intra. Si atunci creste presiunea pe leu, se apreciaza euro.

    Imprumutul acesta de la FMI este in special pt restabilirea increderii investitorilor si pt a le da valuta celor care vor sa iasa. In schimbul banilor de la FMI, BNR depune lei la FMI, deci nu mareste masa monetara si isi sporeste rezervele de valuta.

    Partea proasta este ca FMI nu-ti da banii asa ca sa arunci tu cu ei. In schimbul acestei sume care se acorda in transe, ei vin si maresc taxele, incearca sa construiasca un buget fara prea multa risipa si sa mentina deficitul bugetar foarte mic.

    Este necesar dupa mine acest imprumut de la FMI(se pare ca ne dau 13mld dolari) in momentul acesta, insa as fi preferat sa ne fi condus un guvern care sa fi investit in infrastructura, educatie, sanatate, mediu si atunci nu era asa mare treaba sa platim deficite.

    De la banca mondiala, comisia europeana mai primim cateva mld euro pt proiecte economice.

    Partea buna este ca este posibil sa nu folosim acesti bani de la FMI. Daca reusim sa inspiram incredere mediului de afaceri, nu vor pleca multi bani.

    Sustine patriciu ca ar trebui sa avem cota unica 10% si tva 15% ca in bulgaria sa atragem banii aici. Da, ar fi minunat, insa daca ne uitam la tarile baltice care au atras bani fierbinti si au avut cresteri fulminante, acum sunt in prag de faliment, fug banii ca de dracu de tarile astea. Trebuie si cumpatare cand ai strategii de atragere a investitiilor, trebuie un guvern competent care sa aiba excedent bugetar.

    Ash, a cata minune a lumii ar fi?

  12. #12
    Maniac TYSON's Avatar TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    in eter
    Sex
    M
    Mesaje
    4,693
    Mesaje bazar
    616
    Putere Reputatie
    61
    Reputatie
    12249
    Puncte CF
    19.0
    Daca unu care nu stia carte ne a lasat fara datorii si tot a fost rau pt noi , va dati seama unu destept care se mai asociaza si cu FMI ul ce ne face? Vai de mama noastra .

  13. #13
    Moderator v1peritza's Avatar v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    29-03-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    1,807
    Mesaje bazar
    169
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    5291
    Puncte CF
    40.5
    Usergroups:
    gigi, vad ca esti destul de informat... oare aia care ne conduc sunt la fel de bine informati?

  14. #14
    Senior Member gigi's Avatar gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om
    Data de inscriere
    23-12-2005
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    835
    Mesaje bazar
    92
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    323
    Puncte CF
    40.0
    viperitza, citesc presa economica si incerc sa inteleg ce se intampla, sunt si politicienii nostri informati ca au pe langa ei consilieri, dar deciziile pe care le iau, le iau in folosul partidului lor sau in folos personal. Sunt destui politicieni care habar n-au ce se intampla cu economia desi sunt in centrul actiunii, uita-te la toti cei care si-au facut campanie pe forum(oricum scriau baietii lor de pe la cabinete) de cate ori au mai trecut sa zica ca au tras si ei o basina in parlament sau in senat

    p.s. am zis de datoria privata de 24 mld a companiilor straine. Aceasta este scadenta in 2009, altfel avem o datorie privata de peste 70 mld euro.

  15. #15
    Moderator v1peritza's Avatar v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. v1peritza este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    29-03-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    1,807
    Mesaje bazar
    169
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    5291
    Puncte CF
    40.5
    Usergroups:
    pai oricat ai citi, trebuie sa ai ceva cunostiinte ca sa intelegi ce se scrie...
    in general articolele sunt scrise in dodii....

  16. #16
    Senior Member gigi's Avatar gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om gigi este o comoara de om
    Data de inscriere
    23-12-2005
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje
    835
    Mesaje bazar
    92
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    323
    Puncte CF
    40.0
    România împrumută 19,95 miliarde de euro de la FMI, UE, BERD şi Banca Mondială - VEZI COMUNICATELE
    Azi 11:01 The Money Channel

    România a convenit asupra unui acord stand-by pe o perioadă de doi ani în valoare de 19,95 miliarde de euro cu mai multe instituţii internaţionale: Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD. Prima tranşă a împrumutului va fi de 5 miliarde de euro, iar banii vor ajunge în România in cursul acestei veri. Până atunci va trebui ca guvernul de la Bucureşti să trimită la FMI scrisoarea de intenţie pentru accesarea împrumutului. Executivul urmează să aprobe scrisoarea în şedinţa de astăzi.
    Astfel, România va primi de la FMI aproximativ 12,9 miliarde de euro, de la Comisia Europeană 5 miliarde de euro, Banca Mondială ne va credita cu 1 - 1,5 miliarde de euro, iar de la BERD vom primi până la un miliard de euro, au anunţat oficialii acestor organizaţii internaţionale, în cadrul unei conferinţe de presă.



    "Am convenit asupra unui acord pe o durată de 24 de luni, deoarece considerăm că această perioadă este cea mai potrivită pentru România, în contextul condiţiilor economice mondiale, ale căror efecte sunt de aşteptat să dureze. Aceasta este cea mai modalitate de a trece România prin această perioadă dificilă", a declarat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România.

    Cele mai importante declaraţii făcute de oficialii FMI în cadrul conferinţei de presă:

    - BERD anticipează o mărire a activităţii de creditare în România cu aproximativ 500 milioane de euro, în urma acestui împrumut.

    - Dobânda variază de la instituţie la instituţie şi de la tranşă la tranşă - prima tranşă de la Banca Mondială va fi acordată în această vară.

    - România a suferit în ultimul an de pe urma a două principale dezechilibre economice: balanţa de plăţi - dezechilibrul contului curent - şi deficitul bugetar.

    Astfel, România a importat mai mult decât a exportat, iar sprijinul internaţional se va axa pe această vulnerabilitate. În ceea ce priveşte deficitul bugetar, în ciuda faptului ca creşterea economică a fost puternică anul trecut, iar un deficit bugetar era în regulă, acum nu mai ne permitem acest lux. Astfel, împrumutul va permite o ajustare graduală a deficitului bugetar, pentru ca România să se califice în final pentru intrarea în zona euro. România ar trebui să iasă până în 2011 din zona deficitului excesiv

    - Deficitul bugetar prognozat de Comisia Europeană este de 5,1% din PIB în comunicat, însă este vorba de acelaşi deficit de 4,6%, dar calculat printr-o metodă diferită.

    - Experţii FMI au luat în calcul faptul că România va înregistra în acest an o scădere economică de 4 la sută şi un deficit bugetar de peste 5 procente.

  17. #17
    Member NeDy's Avatar NeDy este placut de toti NeDy este placut de toti NeDy este placut de toti
    Data de inscriere
    17-12-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Sex
    M
    Mesaje
    204
    Mesaje bazar
    188
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    297
    Puncte CF
    9.5
    Ungaria a imprumutat de la FMI si UE 25 mld dolari,iar prima masura luata de guvernul ungar, care a fost? A majorat TVA de la 20% la 23%, degeaba spune Bobocu' (premierul Boc) ca TVA-ul nu se va majora, de unde sa mai ia bani daca nu de la marirea taxelor fixe?.
    Ministrul mediului, nu ati auzit?O sa se gandeasca sa puna o taxa si pt romanii care si-au inmatriculat masinile in Bulgaria, citez "Oare sunt ei mai destepti decat statul?"
    Spun ca toti banii de la FMI si UE or sa se duca direct in rezerva valutara BNR,insa cred eu ca un infim procent din aceasta suma care defapt din acest infim procent rezulta o suma mare, ajunge tot in buzunarul "conducatorilor nostrii".
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: