Pagina 3 din 4 PrimaPrima 1 2 3 4 UltimaUltima

ce parere aveti despre ue?


  1. #41
    Member ole33's Avatar ole33 este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Varsta
    52
    Sex
    M
    Mesaje
    245
    Mesaje bazar
    57
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    28
    Puncte CF
    6.0
    Este laudabil ca lumea isi rupe din timpul alocat DISTRACTIEI pentru a incerca o discutie pe o tema atat de serioasa.
    tajka imi permit sa citez din postul tau pentru ca mi se par interesante anumite aspecte.
    Citat Mesaj iniţiat de tajka
    cred că nu este o aşa mare problemă WC-ul în curte pe cât de mare problemă este mentalitatea de "delăsare" şi "lasă că merge şi aşa" a unei pături sociale de peste 50% din populaţia tării noastre.MENTALITATEA este cea la care avem mult de lucru.
    Din pacate mentalitatea asta s-a dezvoltat pe parcusrsul a catorva decenii de comunism si va fi foarte greu sa fie schimbata. Procesul este indelungat, pentru unii (cei mai in varsta) probabil nu va da rezultate. Cel mai importante mi se par insa exemplele. Daca voi mergeti sa-i informati pe tarani despre UE, faceti-o in domeniul care-i "doare" mai mult - AGRICULTURA. Este bine sa le povestiti generalitati depre UE. Dar convingetii ca agricultura se va schimba (informati-va voi mai intai bine despre asta). Cineva a spus pe aici un cuvant magic: FERMELE. Spre asta tinde agricultura moderna. Avem exemplul tarilor UE. A inceput programul "Fermierul" si la noi. Poate e bun, poate nu - las expertii in domeniu sa se pronunte. Este un inceput. Taranii au primit pamantul. Dar nu au cu ce sa il munceasca. Multi sunt prea saraci sau prea in varsta (cei tineri prefera sa munceasca in fermele tarilor UE si sa castige bani frumosi - nu sunt de condamnat). Pentru agricultura e de preferat ca pamantul sa fie acumulat in ferme (cumparat de catre stat de la taranii care vor sa-l vanda si revandut celor care au curajul si potenta sa investeasca in asa ceva). Asa va fi mai bine exploatat. Sunt lucruri logice, nu-i o mare filosofie. Se poate discuta mult pe tema asta. Dar concluzia este ca "prostii" aia din Spania, Italia si alte state din UE care-si permit sa plateasca imigrantii sa le munceasca pamantul cam asta au facut. In 20 de ani probabil cam la nivelul ala vom ajunge si noi.

    Citat Mesaj iniţiat de tajka
    UE nu ne va aduce locuri de muncă, drept de lucru în Spania, autostrăzi, maşini germane, covrigi în cozi de maidanez! UE este un club al bogaţilor care ne acceptă cu ei la masă, ne asigură condiţii de desfăşurare a unei vieţi mai "sigure", protecţii sociale, ne asigură o piaţă pe care dacă nu o ştim exploata este grav pentru noi!.
    Aici da-mi voie sa te contrazic - UE NE VA ADUCE LOCURI DE MUNCA - indirect. Statutul de tara membru UE ne va aduce in tara MULTINATIONALELE. Ele au venit deja, dar vor fi din ce in ce mai multe. Unii dintre voi sunt la varsta fara griji - elevi, studenti si DISTRACTIA e lege. Dar asta nu va dura vesnic. Daca acum ar trebui sa va angajati ce vi se pare mai tentant? Posibilitatea de a pleca intr-o tara dezvoltata din UE, in care veti face diverse munci necalificate, pe care le refuza locuitorii tarilor respective si in care, daca va hotarati sa ramaneti, probabil abia copiii vostri vor reusi sa se integreze, sau posibilitatea de a lucra in cadrul unei firme puternice pe un post corespunzator calificarii pentru care v-ati omorat neuronii atitia ani prin facultati. Sunt multe firme, care au deja o piata de desfacere sigura, care au niste standarde de calitate si de management si care prefera sa isi mute o parte din activitate intr-o tara care ii ofera o forta de munca de inalta calificare, ieftina in comparatie cu alte state UE si care fiind membru UE va fi obligata sa aplice aceleasi reguli ca si celelalte tari din UE. Acesta mi se pare mie avantajul cel mai important al aderarii la UE. Acesta va fi motorul economiei Romaniei: MULTINATIONALELE. Firmele astea provin din economii sanatoase, au profit sigur, au politica financiara sanatoasa - isi platesc taxele catre buget, isi platesc bine angajatii si le asigura un mediu de lucru satisfacator.
    Daca aveti timp sa cititi presa financiara vedeti ca lucrurile astea nu le-am inventat eu. Asa se intampla deja in Bucuresti dar si in alte zone ale tarii: Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Brasov, Sibiu, Iasi. Nici Craiova nu a fost ocolita de reprezentanti ai unor firme ce voiau sa dezvolte diferite afaceri, mai ales in ultimii 2 ani, de cand se prefigureaza aderarea la UE. Din pacate lipsa unor autoritati competente, serioase si independente de mafia locala a facut sa nu se concretizeze nimic pana acum.
    Este adevarat ca vor fi destui si dintre cei care vor avea de odata cu aderarea la UE. Si aceia vor fi in primul rand micii bisnitari (pardon afaceristi). Patronii. De buticuri, de tonete, de standuri de marfa in engros-uri. Cei care au "muncit" o viata in intreprinderi de STAT (de vina tot comunismul bata-l vina ) care au falimentat si care au reusit sa-si castige existenta "investind" in micul comert. Intrarea in Romania a retelelor de super, hypermarketuri sau discounteri va duce pana la urma la falimentul magazinelor de la coltul strazii care nu sunt capabile sa ofere servicii de aceeasi calitate.
    Vor mai avea de suferit si IMM-urile - firme romanesti care din diverse motive (conjunctura economica nefavorabila, patroni sau manageri obtuzi, incapabili de schimbare) nu vor putea face fata pe o piata concurentiala sanatoasa, mai ales dupa ce Romania VA FI ATENT MONITORIZATA DE UE IN TOT CEEA CE FACE.
    Voi in ce fel de firma ati dori sa lucrati?

    Citat Mesaj iniţiat de tajka
    Ceea ce ne cere Uniunea, este să respectăm anumite reguli pe care ei le respectă deja şi care i-au dus pe ei acolo sus unde se află acum.
    Nu înţelegeţi greşit: salariile nu o să crească imediat după aderare ... ele sunt rezultatul mult mai multor eforturi de eficientizare a afacerilor, pe care trebuie să le facă managerii. Guvernul doar impune regulile jocului, nicidecum nu se poate implic în treaba societăţilor comerciale. Aşadar noi trebuie să învăţăm de la europeni cum se face ca să ajungem la nivelul lor.
    Foarte bine spus!
    In concluzie: cel mai important lucru dupa aderarea la UE mie mi se pare faptul ca va trebui sa facem parte dintr-un sistem cu reguli bine precizate si pe care va trebui sa le respectam,noi si mai ales POLITICIENII nostri "dragi".
    Sigur atunci cand esti tanar si traiesti pe principiul "fuck the system" este greu sa fii de acord cu lucrurile astea. De aici si aversiunea multora cu privire la UE.
    Last edited by ole33; 30-05-2006 at 12:04.

  2. #42
    Member ady007 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    10-10-2005
    Locaţie
    brazda
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje
    158
    Mesaje bazar
    65
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    15.5
    As dori sa contrazic inca o data pe cei care nu le dau nici o sansa taranilor, la mine la tara unde am fost de curand din cauza unui deces o buna parte din tineri au plecat prin spania italia germania locuri in care eu nici nu visez sa plec in urmatorii 3 ani (sper dupa) ,e imposibil ca oricat de slab informati si culturalizatzi acei tineri sa nu vina cu idei noi si sa nu invete si sa nu castige bani bunicei peacolo. Exemple la mine in comuna din cate am aflat de la niste veri sunt destule majoritatea si-au construit case sau le-au renovat pe cele batranesti au mai deschis cate un magazinas ,unu a facut o discoteca cu banii castigatzi prin italia ,dar sunt si cazuri mai fericite niste fratzi au cumparat o moara au bagat niste bani in ea si acu mere struna e bucuria satului ,astia au lucrat grajdieri sau ceva tot prin agricultura in strainatate la o ferma ,fara multa cultura dar cu putina minte si destul curaj si-au investit banii intr-o afacere oportunitatzi in Romania fiind destule ,ca ei o sa faca si altzii o sa mai vina si cate-un investitor strain in comunele cu infrastructura buna ,ceilaltzi o sa devina invidiosi si o sa traga si ei mai mult si asa mai departe ,mentalitatea cu statu in carciuma sau sub dud o sa se duca treptat, in ceea ce ii priveste pe batrani sa nu-i plangem pe cei de la tara care mai cresc o gaina o rosie ,mai rau e de cei de la oras fiindca sistemul de pensii de stat e in colaps ,daca nu se face ceva rapid in catziva ani statul o sa trebuiasca sa se imprumute serios ca sa poata sa plateasca pensiile, iar pensiile individuale ca pondere din salariul mediu o sa tot scada .
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #43
    Oldtimer darking's Avatar darking este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    33
    Sex
    M
    Mesaje
    1,093
    Mesaje bazar
    1128
    Putere Reputatie
    43
    Reputatie
    39
    Puncte CF
    6.0
    Usergroups:
    dak ne primesc astea inv ue e ca si cum si-ar baga hotul in casa.
    Oamenii vin dar,
    Mai si tuica.

  4. #44
    Member ady007 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    10-10-2005
    Locaţie
    brazda
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje
    158
    Mesaje bazar
    65
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    15.5
    darking crezi ca aia nu s-au prins de ce suntem noi in stare in astia 16 ani? au gasit ei metode plus ca noi stem prea prosti sa furam eficient cu tzigani care fura cate-un salam si cu asazisi profesionisti de fura de prin bancomate de-i prind aia pe capete ,n-au de ce sa le fie teama

  5. #45
    Oldtimer zero07's Avatar zero07 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    21-11-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    1,439
    Mesaje bazar
    104
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    7
    Puncte CF
    6.0
    stiu ca aia din uniunea europeana o duc mai bine. de ce? habar n-am.
    cred ca suntem mai sus decat bulgaria, anul trecut am fost in bulgaria si nu ne comparam deloc cu ei(in sensul bun)

  6. #46
    Maniac contagious_scrub's Avatar contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    3,511
    Mesaje bazar
    124
    Putere Reputatie
    55
    Reputatie
    476
    Puncte CF
    70.0

  7. #47
    Newcomer hony13's Avatar hony13 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    26-02-2006
    Locaţie
    craiova
    Sex
    F
    Mesaje
    16
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    va tot intrebati de ce ne vrea U.E...primul si cel mai important motiv nu il reprezinta nici forta de munca, nici piata de desfacere ori ce alte variante ati mai zis voi, ci POZITIA GEOGRAFICA...ganditi-va un picutz in ce intersectie e asezata tarisoara noastra... saraca, amarata si vai de ea cum e..si o sa va dati seama de unde pana unde "buna vointza " asta...
    What doesn't kill u, makes u stronger...

  8. #48
    Banned Che Guevara's Avatar Che Guevara reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    06-10-2005
    Locaţie
    Patria lui Hamlet
    Varsta
    50
    Sex
    M
    Mesaje
    4,656
    Mesaje bazar
    235
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    M-am uitat pe harta si daca UE vrea sa ocoleasca Romania nu este greu deloc.

    Daca alegi un traseu din Italia in Grecia e mai scurt pe mare sau prin Iugoslavia+ Bulgaria. Asa ca nu tine chestia asta cu pozitia geografica deloc.

  9. #49
    Rapper Nitzy_Yo's Avatar Nitzy_Yo este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    07-09-2006
    Locaţie
    nu vreau sa`ti spun
    Sex
    M
    Mesaje
    320
    Mesaje bazar
    34
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    24
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    faza cu UE mi se pare o mare porcarie...adica intram in UE....si multi nici macar nu stiu ce inseamna....un avantaj ar fi k cik o sa putem sa circulam fara vize etc...n`o sa trebuiasca actele alea de sogiorno si etc...si asa o sa aiba mai multzi tzarani ocazia sa munceasca pt niste case mai bune....eventual cu baie....k wc`ul in fundul curtii nu e frumos aaaa....si multi zic k o sa mareasca alocatiile...bullshit!!la o tzara k romania o marire de alocatii nu e mai mare de 50 mii...maxim 100 mii

    na ma c*c*cioaso.

  10. #50
    Maniac contagious_scrub's Avatar contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    3,511
    Mesaje bazar
    124
    Putere Reputatie
    55
    Reputatie
    476
    Puncte CF
    70.0
    am auzit ca de la 1 ian (in cazul in care intram in ue si din cate se pare intram) o sa fie obligati sa mareasca alocatiile la 80E iar salariul minim pe economie la 300e
    nu crd pana nu vad

  11. #51
    Maniac gabr1el's Avatar gabr1el va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje
    3,614
    Mesaje bazar
    357
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    56
    Puncte CF
    12.0
    Citat Mesaj iniţiat de contagious_scrub Vezi mesajele
    am auzit ca de la 1 ian (in cazul in care intram in ue si din cate se pare intram) o sa fie obligati sa mareasca alocatiile la 80E iar salariul minim pe economie la 300e
    nu crd pana nu vad
    bine-bine, se mareste salariu la 300 de euro, dar trebuie sa muncesti de 3 ori mai mult pt el, eu daca as fi patron si as fi obligat sa dau 300 de euro unuia care descarca amrfa, sau portarului.....mai bine muncesc eu in locul lor si economisesc 300 de euro! ( ba chiar mai mult, ca nu calculai impozitul pe venit)

    in plus odata cu cresterea salariilor creste puterea de cumparare deci inevitabil cresc preturile ( mai repede decat acum)

    atentie ce va doriti! ca s-ar putea sa murim de foame cu 500 de euro salariu!



    in plus: am vazut aseara la stiri ca vreo cateva sute de mii de moldoveni si-au depus actele la ambasada de la Chisinau pt a devenii cetateni romani! astfel intra si ei in UE prin intermediu nostru!!! iar daca astia se duc la furat prin UE iar ne arata astia cu degetu ca suntem romani si suntem hoti ( ca in cazul tiganiilor, nu ca noi n-am fura)

    deci....cine castiga in cazul intrariiRomaniei in UE?!
    eu va spun cine nu castiga: romanu de rand!

  12. #52
    Banned Cozmax's Avatar Cozmax reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    23-03-2006
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje
    2,463
    Mesaje bazar
    434
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de contagious_scrub Vezi mesajele
    am auzit ca de la 1 ian (in cazul in care intram in ue si din cate se pare intram) o sa fie obligati sa mareasca alocatiile la 80E iar salariul minim pe economie la 300e
    nu crd pana nu vad
    Sar putea sa le mareasca asa dar problema este ca si celelante preturi vor creste la fel...doar mancarea ce sar putea sa ramana mai ieftina...in rest o sa vedeti voi cum o vom duce cu taxele....

  13. #53
    Gamer re_belman's Avatar re_belman reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    22-10-2006
    Locaţie
    pe undeva prin craiova
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje
    181
    Mesaje bazar
    16
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Cozmax Vezi mesajele
    Sar putea sa le mareasca asa dar problema este ca si celelante preturi vor creste la fel...doar mancarea ce sar putea sa ramana mai ieftina...in rest o sa vedeti voi cum o vom duce cu taxele....
    poate nu stiai insa Romania are aceleasi preturi ca tarile din U.E. la marea majoritate a produselor.iar la produsele de import pretul probabil ca o sa scada(scad si taxele vamale)
    Zambeste,maine va fi mai rau

  14. #54
    Banned boboc_alin2003's Avatar boboc_alin2003 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    24-06-2006
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    133
    Mesaje bazar
    84
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    ma bucur ca se ieftinesc masinile si produsele electronice.Si ma duc cu boletinu peste spanioli si italieni

  15. #55
    Maniac contagious_scrub's Avatar contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om contagious_scrub este o comoara de om
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    3,511
    Mesaje bazar
    124
    Putere Reputatie
    55
    Reputatie
    476
    Puncte CF
    70.0
    dar se scumpesc gazul, benzina, curentul... urmeaza painea

  16. #56
    Senior Member CORRADO's Avatar CORRADO este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    04-10-2005
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Sex
    M
    Mesaje
    865
    Mesaje bazar
    2333
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    49
    Puncte CF
    37.0
    Usergroups:
    Nu prea buna.
    Cosmote 0764607451


    id:nistor33

  17. #57
    Member rena's Avatar rena reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    09-03-2006
    Locaţie
    lost in myself
    Varsta
    43
    Sex
    F
    Mesaje
    186
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    buuuuun! am aderat! acum ramane de vazut cum ne integram ce probleme au aparut post-aderare si cum sunt ele tratate? ce a inceput sa se schimbe in romania? dar "in" romani?
    iata un prim subiect arzator, taxa de prima inmatriculare (nu stiu daca se mai discuta despre ea pe vreun thread nou, imi cer scuze daca...)

    "Guvernul Romaniei a initiat miercuri, 25 Aprilie, un proiect prin care doreste sa modifice taxa de prima inmatriculare auto. In esenta, s-a stabilit ca taxa sa se calculeze in functie de gradul de poluare a mediului si nu de vechimea automobilului. De exemplu, cei care au euro 5 nu vor plati nimic.
    De la euro 4 la noneuro, exista o grila care corespunde specifica fiecarei clase de cilindri si fiecarei vechimi. Potrivit Ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, prin aceasta noua modalitate de calculare, taxa va avea un cuantum cu mult mai scazut. Din nefericire, cei care au platit deja taxa raman cu banii dati.
    Vosganian a spus ca atata vreme cat aceasta masura nu a fost contestata de nici o instanta judecatoreasca, ea ramane in vigoare.
    Proiectul va fi trimis Parlamentului saptamana viitoare, iar in cursul lunii mai acest proiect ar putea face parte din legislatia romaneasca, considera Vosganian.
    Vosganian a declarat ca modificarile ce vor fi aduse taxei de prima inmatriculare auto au in vedere sugestiile facute de Comisia Europeana. Astfel, una din modificarile preconizate este largirea scalei aferentei varstei automobilului. Comisia Europeana (CE) a criticat autoritatile romane pentru ca scala aferenta varstei masinii se oprea la 6 ani.
    S-a considerat a fi prea restransa, astfel incat scala a fost extinsa astzi la 15 ani. Cu alte cuvinte, autoritatile romane calculau gradul de poluare a unei masini doar pentru o varsta a ei de 6 ani. Acum varsta masinii a fost extinsa, de la 6 ani la 15 ani.
    In plus, prin acest proiect se are in vedere reasezarea coeficientului de reducere a taxei. Acest lucru are loc deoarece «se doreste ca valoarea taxei sa scada pe masura ce varsta automobilului creste. Astfel, se raspunde si criticii CE ca nivelul taxei pentru masinile second hand este extrem de ridicat in raport cu valoarea reziduala a masinii.
    In plus, coeficientul de reducere a taxei trebuie sa reflecte cat mai apropiat de realitate deprecierea autovehiculului second hand», a precizat Vosganian.
    Vosganian s-a referit si la tratamentul discriminatoriu, una dintre cele mai dure critici venite din partea Uniunii Europene. In acest sens, ministrul a spus ca nu se ia nici o masura noua, ci ca se da o noua «interpretare situatiei actuale». Cu alte cuvinte, Guvernul Romaniei raspunde la acest lucru cu un nou argument, nu cu o masura diferita.
    Astfel, Vosganian spune ca nu este vorba de «discriminare», iar argumentul este urmatorul: «Noi spunem ca nu este vorba de discriminare, deoarece toate autovehiculele suporta o prima inmatriculare.
    Fie ca se face la poarta fabricii, pentru masinile noi romanesti, fie la granita, pentru masinile straine, aceasta interpretare este acoperitoare si elimina aceasta idee de discriminare».
    Referindu-se la cei care au platit deja taxa, Vosganian a spus ca atata vreme cat aceasta masura nu a fost contestata de nici o instanta judecatoreasca, ea ramane in vigoare pentru momentul in care a fost data. Pe scurt, cei care au platit raman cu banii luati, cat timp taxa nu a fost contestata de nici o instanta.
    O alta observatie a CE care ar fi rezolvata de acest proiect: inexistenta unei proceduri de restituire a taxei in cazul revanzarii autoturismului intr-un alt stat membru sau in cazul exportului. Iar rezolvarea va decurge in modul urmator.
    Cand o masina este importata si are o vechime de 5 ani (de exemplu) si se socoteste ca durata ei de viata e de 15 ani, atunci taxa va avea o perspectiva de poluare de 10 ani. Dar daca proprietarul o vinde peste 5 ani, atunci i se restituie diferenta.
    O alta observatie a CE: inexistenta unei proceduri de contestare atunci cand clientul este nemultumit de nivelul taxei. Rezolvarea Guvernul: a decis sa introduca aceasta procedura, s-a decis ca Registrul Auto Roman sa fie implicat in acest domeniu.
    Vosganian a oferit si cateva exemple de diminuare a taxei. Astfel, pentru autovehiculele euro 5 se va include expres in lege faptul ca ele au o taxa specifica 0. De la euro 4 la noneuro, exista o grila specifica fiecarei clase de cilindri si fiecarei vechimi. Iar exemplul dat de Vosganian este "edificator".
    «De pilda, pentru masinile care sunt euro 4, cu o vechime de peste 4 ani, taxa ajunge sa se injumatateasca», a afirmat ministrul Economiei si Finantelor." (articol de bogdan asaftei, hotnews)

    au crescut timid si salariile...

    Pentru munca prestata in conditiile prevazute in contractul individual de munca, fiecare salariat are dreptul la un salariu in bani convenit la incheierea contractului de munca.
    La unitatile producatoare de produse agricole, o parte din salariu se poate plati si in natura. Plata in natura, stabilita prin negocieri colective in unitati, nu poate depasi 30% din salariu. Plata in natura a unei parti din salariu, in conditiile stabilite la art. 160 din Codul muncii, este posibila numai daca este prevazuta expres in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca.
    Articoul 160 din Codul Muncii stabileste: "Pentru salariatii carora angajatorul, confrom contractului cloectiv sau individual de munca, le asigura hrana, cazare sau facilitati, suma in bani cuvenita pentru munca prestata nu poate fi mai mica decat salariul minim brut orar pe tara."
    Salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri.
    Formele de organizare a muncii si de salarizare ce se pot aplica sunt urmatoarele:
    a) in regie sau dupa timp;
    b) in acord;
    c) pe baza de tarife sau cote procentuale din veniturile realizate;
    d) alte forme specifice unitatii.
    Organizarea muncii si salarizarea in acord pot avea loc intr-una din urmatoarele forme:
    a) acord direct; b) acord progresiv; c) acord indirect;
    Acordul direct, progresiv sau indirect se poate aplica individual sau colectiv.
    Formele de organizare a muncii si de salarizare ce urmeaza sa se aplice fiecarei activitati se stabilesc prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau, dupa caz, institutie.
    Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
    a) muncitori:
    1. necalificati = 1,
    2. calificati = 1,2;
    b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
    1. liceala = 1,2,
    2. postliceala = 1,25;
    c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
    1. scoala de maistri = 1,3,
    2. studii superioare de scurta durata = 1,5;
    d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2.
    Coeficientii de salarizare de la alin. 1 se aplica la salariul minim negociat pe unitate.
    Salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore, in medie, este de 440 lei, adica 2,59 lei/ora, incepand cu 1 ianuarie 2007.
    Partile contractante sunt de acord ca in perioada urmatoare sa actioneze pentru includerea unor sporuri in salariul de baza, care sa reprezinte retributia pentru munca prestata si conditiile de la locul de munca, astfel incat salariul de baza sa aiba pondere majoritara in salariu. Sporurile se acorda numai la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse in salariul de baza.
    Last edited by rena; 09-05-2007 at 12:43. Motiv: Automerged Doublepost
    Rapid fan Live as if you were to die tomorrow, learn as if you were to live forever! - Mahatma Gandhi ...j'ai tant voulu la guerre de corps qui se faisaient la paix!

  18. #58
    De-al casei ursul88's Avatar ursul88 este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    01-03-2006
    Locaţie
    CRAIOVITA NOUA
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje
    465
    Mesaje bazar
    200
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    26
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:

    Hmm

    Situatia romaniei nu e ceva ce se datoreaza ultimilor 10 15 40 sau chiar 100 de ani ce e ceva ce are cauzele in secole de istorie.
    Cand veneau navalitorii trebuia sa fi supus ca sa traiesti si sa zici ''LASO BA CA MERGE SI ASA'' invaziile si razboaiele au facut ca societatea sa nu se dezvolte.
    Intr-un fel erea mai bine dac faceam parte dintr-un imperiu mai exact cel austriac dovada este transilvania care din pdv. al mentalitatii este peste restul tarii si ca dezvoltare ar putea fi la fel dar nu e asa pt ca puterea e concentrata in sud(bucuresti) si nu investeste in tr cat o face pt sud.
    UE aduce multinationale care vor creea locuri de munca mai bine platite asa ca in curand nu vom mai zice:NOI NU NE VINDEM TARA SI SUFLETUL STRAINILOR ci vom iesii la coltul strazii sa bne vindem talentul si aptitudinile firmelor straine ce ne vor plati mai bine.
    Asa ca vom ramane o colonie a UE dar e cea mai buna varianta la care poate sa spere romania altfel vom ajunge ca tarile din AMERICA LATINA ce sunt in TRANZITIE DE 150 DE ANI
    NOI SA FIM SANATOSI CA BOALA VINE SINGURA SI O DATA SI O DATA TOTI TREBUIE SA MURIM

  19. #59
    Junior T_finder's Avatar T_finder este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    10-04-2007
    Sex
    M
    Mesaje
    54
    Mesaje bazar
    17
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    34
    Puncte CF
    0.0
    ...pai mai cunoastem o uniune care doar ce si-a dat duhul: uniunea sovietica. Nici capitalistii, nici socialistii, nici comunistii si nici imperialistii nu vor rezolva problema omului, toate solutiile lor sunt sortite esecului, toate imperiile s-au creat din dorinta de dominatie, iar dominatia se bazeaza pe ingradirea libertatilor omului chiar daca se trambiteaza contrariul.

  20. #60
    Banned boboc_alin2003's Avatar boboc_alin2003 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    24-06-2006
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje
    133
    Mesaje bazar
    84
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de ursul88 Vezi mesajele
    Situatia romaniei nu e ceva ce se datoreaza ultimilor 10 15 40 sau chiar 100 de ani ce e ceva ce are cauzele in secole de istorie.
    Cand veneau navalitorii trebuia sa fi supus ca sa traiesti si sa zici ''LASO BA CA MERGE SI ASA'' invaziile si razboaiele au facut ca societatea sa nu se dezvolte.
    Intr-un fel erea mai bine dac faceam parte dintr-un imperiu mai exact cel austriac dovada este transilvania care din pdv. al mentalitatii este peste restul tarii si ca dezvoltare ar putea fi la fel dar nu e asa pt ca puterea e concentrata in sud(bucuresti) si nu investeste in tr cat o face pt sud.
    UE aduce multinationale care vor creea locuri de munca mai bine platite asa ca in curand nu vom mai zice:NOI NU NE VINDEM TARA SI SUFLETUL STRAINILOR ci vom iesii la coltul strazii sa bne vindem talentul si aptitudinile firmelor straine ce ne vor plati mai bine.
    Asa ca vom ramane o colonie a UE dar e cea mai buna varianta la care poate sa spere romania altfel vom ajunge ca tarile din AMERICA LATINA ce sunt in TRANZITIE DE 150 DE ANI
    corect
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 3 din 4 PrimaPrima 1 2 3 4 UltimaUltima
Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: