Votul uninominal.


  1. #1
    linux freedom Bubu_021's Avatar Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Bubu_021 este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    30-09-2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Varsta
    42
    Sex
    M
    Mesaje
    2,569
    Mesaje bazar
    91
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    3116
    Puncte CF
    43.0
    Usergroups:

    Votul uninominal.

    Haideti sa intoarcem subiectul pe toate partile. Se zvoneste ca ar putea intra in functiune listele de partid la redistribuirea locurilor partidelor care nu depasesc pragul electoral.

    Cu ce ne incalzeste votul uninominal ?

  2. #2
    Hater tajka's Avatar tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti tajka este un nume pe buzele tuturor, invidiat de toti
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Sex
    M
    Mesaje
    3,614
    Mesaje bazar
    324
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    2737
    Puncte CF
    21.0
    Usergroups:
    cu nimic nu ne încălzeşte ...
    toată lumea s-a săturat de politicieni
    toţi vor un preşedinte care să dea din gură, chiar dacă nu face nimic decât să tragă în toţi pentru a obţine capital politic clicii de mafioţi din partidul din care a făcut şi face parte. indiferent cât de uninominal o să fie, tot la fel de corupţi o să fie toţi, începând de la consilierii locali până la preşedintele României.
    viva la republica.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Member Mihai Firica reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    28-04-2008
    Varsta
    53
    Sex
    M
    Mesaje
    114
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0

    se schimba, dar nu se modifica nimic...

    Adoptarea votului uninominal pentru alegerea senatorilor şi a deputaţilor într-o formulă schilodită faţă de proiectul iniţial al ProDemocraţia a fost eclipsată de prevederea expresă ca de la următoarele alegeri locale preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi uninominal. Succesul neaşteptat al PSD a fost facilitat de o luare de poziţie cel puţin ciudată din partea Preşedinţiei României, purtătorul de cuvânt Valeriu Turcan anunţând că Traian Băsescu nu va ataca legea la Curtea Constituţională dacă se va introduce votul uninominal şi pentru preşedinţia consiliilor judeţene. De ce afirm că este vorba de o victorie a PSD? Înţepenit în sondaje undeva în jurul a 25 la sută din intenţiile de vot, fostul partid de guvernământ are toate şansele să devină favoritul alegerilor locale prin avantajul considerabil pe care l-a dobândit prin Legea votului uninominal. PSD deţine preşedinţia majorităţii consiliilor judeţene, poziţie consolidată în mod surprinzător chiar şi după alegerile câştigate de Alianţa DA. Norocul i-a lovit pe social-democraţi după ce se părea că negocierile cu PNL eşuaseră, liberalii motivând că ar fi fost necesară o lege specială, pe care cu siguranţă că nimeni nu şi-ar mai fi imaginat că e posibil s-o adopte parlamentarii intraţi în febra localelor. La mai puţin de trei luni rămase până la organizarea scrutinului pentru desemnarea aleşilor locali, cele 20 de posturi de preşedinţi ai consiliilor judeţene pot constitui elementele decisive prin care PSD să câştige lejer sufragiile. E chiar un avantaj mai mare decât deţinerea postului de primar într-o localitate, ştiindu-se că partidul din care provine acesta este favorit.

    Cu siguranţă, după adoptarea Legii votului uninominal în această formulă, toate partidele îşi vor reface din mers listele şi calculele pentru repoziţionarea cât mai bună a candidaţilor. În următoarele zile, vor curge ştirile despre posibilii candidaţi pentru şefia judeţelor, însă avem această mare certitudine: din punct de vedere politic, Oltenia va rămâne dominată de PSD. De exemplu, în Dolj este anticipată o victorie zdrobitoare a lui Ion Prioteasa, indiferent care ar fi numele adversarilor săi sau sumele investite. În ciuda declaraţiilor războinice ale lui Radu Berceanu, care forţează o nominalizare la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj în ciuda tuturor premiselor cenuşii pentru o astfel de candidatură, PSD se va impune lejer. Nici în celelalte judeţene situaţia nu stă altfel. O mobilizare mai mare a electoratului rural e încă un avantaj pentru social-democraţi, care au demonstrat că beneficiază de «sprijinul cătunelor». Să asistăm la primele semnale de restaurare a stângii? Alegerea preşedinţilor consiliilor judeţene prin scrutin uninominal ar fi o lovitură năucitoare pentru PNL şi PD-L. Dar dacă nu e decât o manevră electorală menită să abată atenţia PSD şi să-i facă să amâne prea mult anunţarea candidaţilor la primării? Curtea Constituţională a demonstrat că putem mai lesne ghici la loterie toate numerele decât să anticipăm cu oarecare precizie o decizie a sa. Nu e exclus ca norocul să nu le mai surâdă social-democraţilor, ci să fie un rânjet prezidenţial.
    MIHAI FIRICA
    www.firica.ro
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: