Specialistii ABT Sportsline urmeaza exemplul rivalilor de la Motoren Technik Mayer si vin in ajutorul celor care au pus mana pe un exemplar al noului Audi S3 Sedan cu un plus de putere deloc neglijabil.

Oferita intr-o combinatie ce include un motor turbo de doi litri si 300 cai putere, plus o transmisie cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, respectiv un sistem de tractiune integrala, versiunea de top a gamei Audi A3 Sedan are nevoie de numai 4.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Multumita propulsorului supraalimentat din dotare, berlina cu patru usi de clasa compacta a constructorului german de automobile poate fi insa imbunatatita fara prea mari probleme sau batai de cap, dupa cum ne demonstreaza si compania ABT Sportsline.

Astfel, printr-o simpla optimizare a unitatii de control, la care se mai adauga si un sistem de evacaure sport, cu patru tobe de esapament, specialistii tunerului din Kempten au reusit sa stoarca alti 70 CP si 80 Nm, valorile maxime inscriptionate in fisa cu specificatii tehnice a noului Audi S3 Sedan fiind acum de 370 cai putere si 460 Newton-Metri. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h coboara pana la pragul celor 4.5 secunde (- 0.4 secunde), in timp ce viteza maxima urca pana la bariera celor 265 de kilometri pe ora (+ 15 kilometri pe ora).

Iar asta nu e tot. Pentru cei care sperau si la o mana de modificari estetice, oferta ABT Sportsline pentru versiunea de top a gamei Audi A3 Sedan mai include - pe langa programul de crestere a performantelor, si o noua pereche de jante, viitorii clienti avand de optat pentru trei modele, respectiv trei dimensiuni diferite (ER-C, DR sau CR pe 8.5 x 18, 8.5 x 19 sau 9.0 x 20 inci). Intrebari? Nu inainte de a aduce in discutie si cele cateva accesorii disponibile pentru usoara schimbare a aspectului interior, accesorii precum covorase speciale sau praguri iluminate.

Sursa: http://www.4tuning.ro/masini-tunate/...nci-22638.html