Asociati deseori cu masinile sport, germanii de la Porsche par sa se priceapa de minune si atunci cand vine vorba de construit limuzine de lux. Sau cel putin aceasta-i impresia pe care ne-o lasa noul Panamera Exclusive Series, automobil dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia evenimentului LA Auto Show 2014.

Satul de atatea Bentley-uri Flying Spur si prea putin interesat de un Mercedes S65 AMG? Ei bine, in cazul in care nu planuiesti sa treci la o clasa superioara, noul Porsche Panamera Exclusive Series ar putea reprezenta alegerea ideala la 250.000 de euro.

Intr-adevar, nu arata chiar cel mai bine dintre toate limuzinele de lux disponibile la acest moment - cel putin atunci cand vine vorba de aspectul exterior, insa este aproape imposibil sa nu apreciezi caroseria vopsita manual in doua culori sau cele patru scaune individuale imbracate in piele Poltrona Frau si despartite de o consola centrala ce se intinde de-a lungul intregului cockpit.

Vestile bune nu se opresc totusi aici, editia speciala bazata pe versiunea (cu ampatament marit) Turbo S Executive propunand, de asemenea, si o motorizare V8 bi-turbo de 4.8 litri, cu pana la 570 cai putere si 800 Newton-Metri in dreptul valorilor maxime.

O transmisie automata, cu dublu ambreiaj, in sapte rapoarte si un sistem de tractiune integrala pune capat fisei cu specificatii tehnice, performantele rezultate fiind dintre cele mai impresionante: doar 3.9 secunde sunt necesare pentru realizarea acceleratiei de la 0 la 100 km/h, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la pragul celor 310 kilometri pe ora.

Ajunsi la final, nu mai ramane decat un singur lucru de precizat: noul Panamera Exclusive Series va ajunge la vanzare in exact 100 de exemplare, acesta fiind principalul motiv pentru care germanii de la Porsche cer pe acest automobil o suma de 249.877 euro.

Sursa: http://www.4tuning.ro/masini-tari/la...tea-24501.html