Softwere original sau piratat?


  1. #1
    Newcomer bogdanvasile's Avatar bogdanvasile reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    03-12-2010
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje
    23
    Putere Reputatie
    28
    Reputatie
    13
    Puncte CF
    0.0

    Exclamation Softwere original sau piratat?

    Softwere original sau piratat?
    Nu pot sa ma pronunt cu privire la aceasta dilema.




    Soft-urile piratate sunt ilegale, risti sa faci puscarie daca esti prins cu asa ceva, da’ la cat costa soft-urile, jocurile, muzica, filmele originale e de inteles de ce multa lume recurge la piraterie.
    Eu am cateva programe legale, jocuri, filme si descarcari legale (programele oferite au fost giveaway adica oferite gratis cu licenta de producator sau de site-uri partenere) , dar nu au costat asa mult, filmele le am majoritatea de la Evenimentul, jocurile, unu l-am primit de la placa video si celalalt a fost foarte ieftine. Majoritatea oamenilor pe care ii cunosc au soft-uri piratate, pentru ca nu isi pot permite sa cumpere originalele.
    Acum de cativa ani au aparut si patch-urile de licenta care iti permit sa ai un produs “legal” piratat (pentru Microsoft Windows, Microsoft Office etc.) cu care poti descarfca UPDATE-URI (actualizari) pentru produsele respective sau au mai aparurt produse modificate care le poti folosi “legal” pe gratis, de exemplu Windows-uri modificate – fiti atenti nu toate Windeows-urile modificate sunt bune-, versiunea gratis de la Nero, Nero lite – nu ma refer aici a versiunea celor de la Nero a produsului versiunea aceasta se gaseste pe torrent-uri, Micro Phgotoshop etc.) mai sunt si crack-uri, keygen-uri si activatoare ( Loader in cazul windows-urilor) care iti permit sa ai un produs “legal”pe degeaba. Sunt si alternative free (gratis) la unele produse echivalentul pentru Windows este Linux-ul (sunt foarte multe distributii de linux ex. Ubuntu, LXDE, Fedora, openSUSE, Denubian etc.) e adevarat ca nu poti rula cu un Linux aceleasi programe ca la un Windows, si pentru Nero: BurnAware Free, InfraRecorder, StarBurn, ImgBurn etc..

    Deci nu sunt de acord cu pirateria dar este necesare, la salariile din Romania cine isi peremite sa cumpere soft-uri legale, putina lume, asa ca pirateria ramane o solutie.

    Postat de Bogdan Ciochia pentru PC Craiova

    Republicat de Bogdan Ciochina
    Last edited by bogdanvasile; 05-12-2010 at 13:05. Motiv: Am grasit ceva

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: