Campionat Național de Mini și Baby Baschet, la Craiova

Campionat Național de Mini și Baby Baschet, la Craiova

1.198
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Circa 3.500 de copii, grupați în 244 de echipe, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, se vor afla la Craiova, în perioada 22 iunie – 12 iulie, pentru a participa la una dintre cele mai importante competiții organizate de Federația Română de Baschet (FRB) – Campionatul Național de Minibaschet. Organizarea concursului în Bănie va atrage, estimativ, – după spusele primarului Lia Vasilescu – un milion de euro, bani pe care copii și părinții lor îi vor cheltui cu cazarea, masa și altele pe perioada șederii la Craiova. Pe de altă parte, Federația va investi în crearea și refacerea mai multor terenuri de baschet în câteva dintre liceele din oraș și nu numai. teren baschet bun

Pentru acest campionat vor fi amenajate terenuri de baschet în cinci locații din oraș și vor fi amplasate zece panouri profesioniste, valoarea unuia fiind de circa 1.000 de euro. Astfel, la Colegiul Național (C.N.) ”Elena Cuza” vor fi recondiționate cele două terenuri, la C.N. ”Carol I” – cinci terenuri, la C.N. ”Frații Buzești” – trei terenuri. Totodată, terenul de baschet de la CSS ”Voința” va fi refăcut, iar în Piața ”Mihai Viteazu” vor fi amplasate panouri mobile.â

Potrivit președintelui FRB, Horia Păun, prezent, astăzi, la Craiova, ideea acestei competiții este și de a lăsa în urma cât mai multe terenuri recondiționate, unde, apoi, copiii și elevi să-și poată desfășura orele de sport în condiții foarte bune și unde să practice baschetul în timpul liber. teren baschet 1

Am ales Craiova dintre Mangalia, Brăila, Cluj Napoca și Oradea, după ce, trei ani consecutiv, s-a organizat la Braşov şi Tg. Mureş. Este un oraș istoric, un oraș cu mare deschidere spre sport, cu echipe de baschet, handbal și volei în primele ligi. Vrem să atragem, în special, cât mai mulți copii spre baschet”, a declarat Horia Păun, președintele FRB.

La rândul său, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit despre latura economică a desfășurării acestui campionat în Bănie, unde a afirmat că se vor cheltui de către participanți aproximativ un milion de euro. Aceast a precizat că în organizare au intra 22 de pensiuni, camine școlare și hoteluri din Craiova, unde vor fi cazați participanții și însoțitorii lor, pe cheltuiala proprie. ”Pentru Craiova e deosebit de important acest eveniment, pentru că atragem un milion de euro. Vor veni circa 3.500 de copii cu părinții lor”, a declarat edilul-șef al Craiovei. teren baschet 2

Cu această ocazie, RAT Craiova va programa curse speciale care vor circula între locurile de cayare ale sportivilor și terenurile unde se vor desfășura meciurile.

Pe de altă parte, Muzeul Olteniei și Casa Băniei vor putea fi vizitate gratuit de micii baschetbaliști pe toată perioada Campionatului. De asemenea, Teatrul pentru Copii și Tineret ”Colibri” va oferi spectacole în acest timp.

Potrivit primarului Craiovei, pentru acest eveniment nu va fi cheltuit niciun ban din bugetul municipalității.



4 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     15-08-2012
    Mesaje
    46

    E bine ca se refac terenurile din liceele craiovene, de care, dupa cum se vede din imagini, s-a cam ales praful. In viitor, poate vom avea mai multi jucatori craioveni in echipa de baschet SCM U Craiova.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    337

    foarte bine ! ar fi bine daca s-ar repara si bazinul de inot de la carol.

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     08-02-2014
    Mesaje
    24

    f tare,ce inseamna influenta politica!

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     21-01-2014
    Mesaje
    77

    Se puteau reface terenurile din mai multe locatii.In acest fel se puteau bucura mai multi elevi de ele , nu dar cei din Carol, Cuza si Buzesti.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.