Astmul si remediile naturiste, remedii de durata, eficiente.

Astmul si remediile naturiste, remedii de durata, eficiente.

1.440
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

In primul rand, atunci cand ne confruntam cu o afectiune atat de delicata precum astmul, primul pas este verificarea cauzelor probabile. Dacă nu se poate stabili o cauza probabila a unei probleme de sănătate cum ar fi astmul, este puţin probabil ca aceasta afectiune sa poata fi corectata sau ameliorata, si va implica tratarea simptomelor cu medicamente, uneori pe termen lung. Stresul emoţional, toxicitatea de mediu, metalele grele si alergiile sunt cele mai frecvente posibile cauze ale astmului iar micşorarea sau evitarea traumelor emotionale care de obicei se declanşează in mediul familial si probleme de dependenţa trebuie evitate pe cat posibil mai ales in copilarie.

1. Este vorba într-adevăr de astm? Se intampla adesea sa se puna un diagnostic de astm cand de fapt este vorba de o intoleranta alimentara. Este foarte important sa se acorde o atentie deosebita functiei pulmonare, deoarece in timp aceste probeme pot declansa o forma de astm.
2. Nu mai fi asa „fobic fata de germeni”. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa locuim intr-o casa murdara, insa cercetatorii sugereaza ca o obsesie în ceea ce priveste dezinfectarea si igiena excesiva ar putea explica apariţia astmului în ultimele doua decenii. Cu o sută de ani în urmă, mulţi oameni traiau la ferme, conditiile de igienă erau mai sărace, şi nu existau medicamente care sa ucida bacteriile, iar astmul bronsic era o afectiune destul de rara. În esenţă, fenomenul de modern a dus la plasarea copiilor în medii sterile şi le-a oferit antibiotice pentru cele mai mici probleme, facandu-i mult mai sensibili la astm, precum şi la crearea de tulpini de bacterii care sunt astăzi rezistente la aproape toate antibioticele. Astmul este o afectiune legată de factorii care suprima sistemul imunitar, cum ar fi o dieta saraca, lipsa de sprijin emoţional, expunerea la otrăvuri şi toxine cum ar fi vaccinarile, aditivii alimentari, mercurul şi produsele petrochimice.
3. Cercetatorii au descoperit ca acei copii care au fost hraniti la san in primele saptamani de viata au un risc mult mai mic de a dobandi astm deoarece laptele matern contine substante benefice pentru sistemul imunitar care nu sunt prezente în formulele de lapte praf. Incidenţa astmului este mult mai mare în lumea occidentală decât in ţările nedezvoltate (cu toti germenii lor), probabil din cauza faptului că femeile din a doua categorie isi hranesc copiii la sân timp de până la 5 ani.
4. Administrarea de cat mai putine medicamente pentru a controla simptomele. Este suprinzator faptul ca multor astmatici li se recomanda medicamente pe o bază de zi cu zi pentru a „controla” astmului bronşic. Medicina vestica se axeaza mai mult pe” controlul” simptomelor, mai degrabă decât să permită pacientului să facă alegeri sensibile permitand corpului sa beneficieze de capacitatea innascuta de auto-vindecare.
5. Respiratia tehnica cum ar fi metoda Buteyko este esenţială, în special pentru acei pacienti cu o forma de astm cronica. Cele mai multi pacienti pot învăţa repede cum să respire mai eficient pentru a reduce in timp nevoia lor de medicamente.
6. Masajul spatelui şi pieptului, cu accent special pe zona dintre piept si umeri. Aromaterapia poate fi destul de utila în caz de astm bronşic, deoarece o serie de uleiuri esentiale au efecte calmante şi antispastice, si pot încuraja echilibrul emotional, uşureaza lupta pentru a respira şi produc bronhodilatatie. In timpul unei crize, inhalarea unui ulei antispasmodic este de mare ajutor. Alegerea de uleiuri esenţiale va depinde de mulţi factori, cum ar fi dacă este sau nu este prezenta o infecţie, sau dacă sunt implicaţi sau nu factori emoţionali, in acest caz fiind de ajutor un aromaterapeut bun. Unele dintre uleiurile care pot ajuta in caz de astm sunt cele de chiparos, eucalipt si levantica.
7. Schimbari in dieta. Dieta poate fi o sursă ascunsă de multe probleme pentru astmatici. Debutul precoce al astmului este, uneori, declanşat la copiii care nu sunt hraniti la san, sau care au fost alaptati doar pentru câteva săptămâni dupa care au fost hraniti cu o formula pentru sugari bazata pe lapte de vaca. Pentru adulţi, surse de îngrijorare sunt alcoolul şi fructele conservate, care pot conţine dioxid de sulf. Unii astmatici care sunt deosebit de sensibil pot reacţiona chiar si la o cantitate foarte mica de sulf.
• Consumul de mai multe alimente anti-inflamatoare este important. Ananasul conţine o enzimă numită bromelain, ceapa şi algele conţin un flavonoid denumit quercitina, iar grapefruitul contine naringin, un flavonoid anti-inflamator; toate aceste alimente pot ajuta la reducerea inflamatiilor din organism. Metionina este un aminoacid gasit in alimentele bogate in proteine , care se leaga de histamina în exces, reacţiile imune fiind astfel mult mai puţin severe. Alte surse care conţin cantităţi mari de metionină includ ton, macrou, hering, sardine, somon, carne de pui si tofu. Avocado, semintele de susan, seminţele de dovleac şi seminţele de floarea-soarelui pe de altă parte, sunt bogate in vitamina E, care este de ajutor în calmarea inflamaţiei în plămâni.
• Controlarea aportului de grasimi si acizi grasi Omega 3. Copiii care consuma cantitati mari de margarină şi de alimente prajite in ulei vegetal poate avea de două ori mai multe sanse sa dezvolte astm decat aceia care mananca o cantitate mai mica din aceste alimente. Dietele bogate in grasimi polinesaturate (uleiuri găsite în margarină, vegetale şi floarea-soarelui), creste nivelul de aicizi grasi omega-6 în raport cu nivelurile de acizi grasi omega-3 (uleiuri de peşte). Acizii grasi omega-6 contribuie la producerea de compuşi implicati in inflamatie si pot contribui, prin urmare, la inflamarea cailor respiratorii. Acizii grasi omega-3 găsiti în peşte şi in suplimentele pe baza de ulei de peşte, inhibă inflamaţia pe de altă parte.

8. Consolidarea imunitatii pentru a reduce nevoia de antibiotice. Pentru a reduce nevoia de antibiotice pentru a trata infectiile, care sunt frecvente in caz de astm bronşic, este necesar sa se utilizeze substanţe nutritive pentru a sprijini propriul sistem imunitar, si anumite suplimente de vitamina C, vitamina A, zinc, cupru, fier şi extracte glandulare.
9. Medicamentele pe bază de plante, pentru astm cum ar fi Grindelia, adhatoda, cires salbatic, lemn dulce, anason, goldenseal, echinacea, şi diverse altele pot fi de mare ajutor pe termen lung si pot elimina nevoia de antibiotice.
10. Suplimentele nutrionale. Principalele substante nutritive pentru care pot afecta pozitiv astmatici includ vitaminele C, B6 şi B12, magneziu, zinc, fier si seleniu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.