(Video) Campanie naţională: „Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar TU!”

(Video) Campanie naţională: „Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar TU!”

761
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,50)

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (AINTP) a lansat, pe 11 iunie a.c., Campania naţională de prevenire a traficului de persoane, intitulată „Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar TU!”, campanie realizată în cadrul proiectului Prevenire. Identificare. Protecţie” şi derulată în baza Programului de Cooperare Elveţiano-Român.

Această campanie  se va derula în perioada iunie – septembrie şi va avea ca scop prevenirea traficului de persoane în vederea exploatării sexuale prin informarea continuă a populaţiei, în special a tinerei generaţii, asupra adoptării unei conduite preventive.

    Analizele realizate de ANITP pe populaţia de victime identificate în perioada calendaristică 2011- 2012 indică faptul că, în cazul exploatării sexuale, vulnerabilitatea în rândul tinerelor cu vârste cuprinse între 14 şi 25 ani, este crescută. Mai mult de jumătate dintre aceste victime sunt exploatate pe teritoriul ţării noastre. Recrutarea are loc odată cu prezentarea ofertei, legată, în special, de asigurarea condiţiilor de practicare a prostituţiei sau de oferirea unui loc de muncă. Recrutorul este de cele mai multe ori cunoscut al victimei.

Grupurile ţintă vor fi tinerii, cu vârste cuprinse între 14-25 ani şi publicul larg (profesori, părinţi), în general persoanele care interacţionează cu tinerii.

Specialiştii Centrului Regional Craiova din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane vor organiza activităţi preventive în şcoli, licee, în centrele de plasament, în taberele şcolare (de stat sau private) organizate pe perioada vacanţei şcolare, precum şi participarea la diferite evenimente (ex: festivaluri de film, muzică şi teatru, Târguri de Job-uri) în cele 4 judeţe de competenţă: Dolj, Gorj, Olt şi Mehedinţi.

Cu aceste ocazii, personalul structurii noastre va intra în contact direct cu tinerii, în special fete, şi va avea posibilitatea să transmită mesajul antitrafic al campaniei „Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar TU!”, precum şi sloganul campaniei „Nu te lăsa păcălită!.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.