Circulatie restrictionata pentru autovehiculelor cu masa de 7,5 tone

Circulatie restrictionata pentru autovehiculelor cu masa de 7,5 tone

355
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Avand in vedere conditiile meteo nefavorabile si pentru a preveni eventualele evenimente rutiere s-a luat masura interzicerii accesului pe drumurile nationale si europene a autovehiculelor care au o masa maxima autorizata de peste 7,5 tone.

Deasemenea, pentru un traficu rutier sigur in conditii de iarna, politistii recomanda conducatorilor auto:

·  autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.

·    Pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient, astfel încât să nu rămână în pană.

·    Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi diminuarea vitezei de deplasare prin folosirea frânei de motor.

·    Mai ales în această perioadă recomandăm conducătorilor auto să nu parcheze pe partea carosabilă, astfel încât să dea posibilitatea utilajelor de deszăpezire să funcţioneze în condiţii normale;

·    Conducerea cu viteză redusă, indiferent dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă.

·    Păstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă pentru a avea posibilitatea opririi în condiţii de siguranţă.

·    Verificarea bateriei şi a stării instalaţiei de iluminat, ele fiind de ajutor în trafic, dar şi în situaţia în care se rămâne blocat pe sectoarele de drum pe care nu s-a îndepărtat în timp util zăpada căzută din abundenţă.

·     În cazul în care conducătorul auto este implicat într-un accident rutier sau a rămas în pană, acesta trebuie să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile şi să îl semnalizeze luminos, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.

·    Verificarea stării instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarele de parbriz şi a jetului de apă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.