(Foto/Video) Primarului Craiovei, prezent la inaugurarea unei stații de epurare a apei,...

(Foto/Video) Primarului Craiovei, prezent la inaugurarea unei stații de epurare a apei, la Dăbuleni

1.891
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 4,20)

Participarea Liei Olguța Vasilescu, edilul-șef al Craiovei, la inaugurarea primei stații de epurare aparținând unei companii britanice – Portsmouth Aviation Ltd – în orașul Dăbuleni nu este întâmplătoare. Primarul Vasilescu anunța, la sfârșitul lunii aprilie, că o firmă englezească este interesată să construiască, la Craiova, o stație pentru filtre de apă, dacă stația de epurare din sudul județului va avea rezultatele așteptate.

Ca urmare a unei vizite efectuate in Dabuleni, la inceputul anului in curs, s-a determinat faptul ca apa prelevata din Dabuleni prezinta concentratii mari de substante poluante, precum si de microorganisme. Ca urmare a identificarii nevoii de purificare si dezinfectare a apei prelevate din Dabuleni, inginerii britanici au colaborat cu specialistii romani pentru a construi Sistemul de Purificare a Apei Portsmouth Aviation, care este un Demonstrator Tehnologic.

Acest sistem a fost instalat in Dabuleni, unde a functionat o saptamana, urmand un program riguros de testare si reglare, cu rezultate excelente. Probele de apa prelevate cu ajutorul Sistemului de Purificare a Apei Portsmouth Aviation au fost analizate de Laboratorul de Analize Chimice si Biologice al Companiei de Apa Oltenia, iar rezultatele au confirmat buna functionare a sistemului integrat de purificare a apei, mostrele de apa tratata indeplinind cu succes normele impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Portsmouth Aviation Ltd este o companie de proiectare din Marea Britanie, cu sediul in Portsmouth, Hampsire, care, in parteneriat cu platforma digitala  Bridge2Romania (http://www.bridge2romania.com) , se afla intr-un stadiu avansat de incercari reusite, care au demonstrat functionarea cu succes a tehnologiei de purificare a apei incorporata in Sistemul de Purificare a Apei, in Dabuleni, judetul Dolj.

Acest nou sistem, foloseste procese inovatoare de curatare si dezinfectare a apelor infestate cu bacterii si microorganisme, poluate cu amoniu, nitrati si nitriti.

Acest sistem de filtrare utilizeaza mult mai putina energie decat alte sisteme care fac operatiuni similare, prezentand, de asemenea, costuri operationale minime, de-a lungul intregii durate de functionare.

Acum, mai mult ca niciodata, avem parte de o cerere continua de sisteme eficiente din punct de vedere financiar, capabile sa ofere apa curata si sigura pentru consumul public, care sa poata fi livrata comunitatilor care au nevoie. Suntem incantati sa putem lucra in stransa legatura cu autoritatile locale romane si cu reprezentantii industriei romanesti pentru a continua dezvoltarea Sistemelor de Purificare a Apei  si sa ne asumam livrarea unei ape de buna calitate cetatenilor romani, precum si altor comunitati globale”, a declarat Simon Escott, managing director al Portsmouth Aviation.

Intentia clara a acestui proiect este sa ofere oamenilor din aceasta regiune, si nu numai, apa de calitate superioara, care sa indeplineasca si sa depaseasca standardele impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Interpretarea rezultatelor a fost facuta de echipa de specialisti a Laboratorul de Analize Chimice si Biologice al Companiei de Apa Oltenia, in stransa colaborare cu echipa de specialisti din Marea Britanie si Bucuresti, concluzia fiind ca sistemul a reusit cu succes sa dezinfecteze, purifice si sa depolueze apa prelevata de la puturile indicate, situate in Dabuleni.

Foto și video: Florin Tomescu

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.