Apel respins în cazul falsificatorilor de pe “Râului”

Apel respins în cazul falsificatorilor de pe “Râului”

340
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, la sfârşitul săptămânii trecute, apelurile declarate de trei dintre falsificatorii de bani de pe strada “Râului” din Craiova împotriva sentinţei Tribunalului Dolj prin care primiseră pedepse de 5 ani, respectiv 5 ani şi 6 luni de închisoare. Cei trei au făcut uz şi de ultima cale de atac, declarând, sâmbătă, recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Cei trei, împreună cu alţi cinci bărbaţi au fost reţinuţi în urmă cu un an, la începutul lunii februarie 2011, în cadrul unei ample acţiuni a poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată craioveni, având ca scop destructurarea unei reţele de falsificatori de bani – lei şi valută – care acţiona în Craiova, dar şi pe teritoriul judeţului. În urma unor percheziţii la locuinţe ale romilor de pe strada “Râului” din Craiova, dar şi în alte locaţii, au fost ridicaţi Victor Sîrbu (36 de ani), Zaharia Radu zis “Tohari” (40 de ani), Tomică Mihai zis “Tomil” (23 de ani), Florin Radu, în timp ce din municipiul Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, a fost “săltat” un alt membru al grupului, Ovidiu Vasile Petcu (27 de ani), toţi cinci fiind arestaţi preventiv de pe 2 februarie a.c. Mihai Dan Pădaru (25 de ani) şi Marian Mihai (32 de ani) nu au fost găsiţi de poliţişti, pe numele lor fiind emise ulterior mandate de arestare în lipsă, în timp ce Ionuţ Logoviceanu a fost cercetat în stare de libertate.

În urma percheziţiilor au fost găsite o unitate de calculator în care poliţiştii au dat peste matriţele bancnotelor care erau falsificate, un scanner şi o imprimantă performante utilizate la contrafacerea bancnotelor autohtone şi 14 bancnote contrafăcute din cupiurile de 100 lei, 500 lei, 200 euro şi 500 euro. Grupul se ocupa atât cu ”producerea” bancnotelor false, cât şi cu punerea lor în circulaţie, Victor Sîrbu încasând 50% din valoarea bancnotelor false, însă în bani adevăraţi, după cum au stabilit procurorii DIICOT Craiova.

Cei opt au fost trimişi în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă, punere în circulaţie a valorilor falsificate şi furturi de cablu, iar în iunie 2011 trei dintre inculpaţi, respectiv Florin Radu, Mihai Tomică şi Petcu Vasile Ovidiu, şi-au recunoscut infracţiunile comise în faţa judecătorilor şi au beneficiat de reducerea cu o treime a pedepselor în baza Legii Micii Reforme în Justiţie. Astfel, Florin Radu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, iar Tomică şi Petcu la câte 5 ani şi şase luni de închisoare. Au făcut apel, iar judecătorii de la Curtea de Apel Craiova le-au respins apelurile ca fiind nefondate. Sâmbătă, 11 februarie a.c., cei trei au declarat recurs.

În ce-i priveşte pe ceilalţi cinci inculpaţi, în decembrie 2011 au fost condamnaţi şi ei de Tribunalul Dolj la pedepse cuprinse între cinci şi cinci ani şi 6 luni de detenţie, au declarat apel, următorul termen fiind stabilit pe 17 februarie a.c.

Sursa: cvlpress.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    703

    Daca si astea scapau chiar ca fratii (de etnie) lu` bercea deovedeau ca au putere deplina

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.