26 iunie – Ziua Internaţională de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit...

26 iunie – Ziua Internaţională de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri

1.039
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pentru marcarea acestei zile, la nivelul judeţului Dolj a avut loc o serie de acțiuni și activități, acțiuni și prelegeri, precum și lansarea Strategiei Judeţene Antidrog pentru perioada 2014-2020 şi a Planului de acţiune pentru perioada 2014-2016.

În sala video a Instituţiei Prefectului Judeţului Dolj s-a transmis și mesajul UNODC (Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate de la Viena) pentru evenimentul din această zi; și au fost înmânate Scrisori de mulţumire din partea directorului ANA, chestor de poliţie Sorin Oprea, adresate voluntarilor Centrului.

Voluntarii Centrului au distribuit pliante informative pe Str. Amaradia, nr. 93-95,  şi au discutat cu aproximativ 160 de persoane aflate la ghişeele serviciilor publice de permise, înmatriculări şi caziere, precum şi în spaţiul public din zonă despre semnificaţia zilei, efectele consumului de droguri şi serviciile de asistenţă disponibile pe plan local.

La Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova, a avut loc o activitate de informare şi sensibilizare a 11 persoane private de libertate cu privire la riscurile şi efectele consumului de droguri în plan fizic, psihic şi social.

Mâine, 27 iunie, la ora 10.00, în sala de şedinţe a DGASPC Dolj, va avea loc o întâlnire tematică cu adolescenţi şi tineri aflaţi în sistemul de protecţie socială al acestei instituţii.

Cu prilejul acestei zile, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog, chestor de poliţie Sorin Oprea, a transmis un mesaj public privind dinamica impresionantă a consumului şi traficului ilicit de droguri, arătând că tinerii sunt cei mai expuşi tentaţiilor reprezentate de droguri, iar societatea trebuie să găsească mai mult timp pe care să îl ofere acestora ca alternativă de viaţă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.