Manda, deputat de Dolj: ”De la 1 iulie, salariul minim crește cu...

Manda, deputat de Dolj: ”De la 1 iulie, salariul minim crește cu 50 de lei”

972
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 2,00)

Deputatul de Dolj Claudiu Manda, vicepreşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a declarat că creșterea va fi aplicată cu 1 iulie, salariul minim brut pe economie ajungând, astfel, la 900 de lei. 

“În ciuda eforturilor făcute de către opoziţia PDL-PNL de a duce în derizoriu munca guvernaţilor şi a majorităţii parlamentare trebuie spus că nu reuşesc şi asta pentru că îi contrazic rezultatele obţinute. Reuşim în continuare să ne implementăm proiectele promise românilor şi să reparăm nenorocirile comise de către guvernarea PDL. Începând cu data de 1 iulie, salariul minim va ajunge la 900 de RON. Această creştere cu 50 de lei vine după ce la începutul anului am mai avut o creştere salarială. Chiar şi opoziţia PDL-PNL trebuie să accepte că în doar doi ani am reuşit să creştem salariul minim de la 700 la 900 de RON, nu să tăiem, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 30%. În România nu a mai existat de mult o creştere atât de consistentă a veniturilor mici”, a declarat deputatul Claudiu Manda.

Creditele persoanelor cu venituri mici se înjumătățesc

Liderul social-democrat a mai declarat că o altă măsură care vine în sprijinul românilor este ordonanţa de guvern prin care se pot înjumătăţi ratele.Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului fiscal prin care se reglementează unele deduceri pentru credite în cazul persoanelor fizice cu venituri mici. Prin aceste facilităţi fiscale acordate populaţiei îndatorate se urmăreşte majorarea veniturilor disponibile şi, de aici, creşterea consumului cu efecte favorabile asupra creşterii economice. Pentru a beneficia de deducerea speciala lunară pentru credite restructurate, contribuabilii respectivi trebuie să realizeze venituri brute din salarii, la funcţia de bază sau venituri brute din pensii de până la 2.200 lei, inclusiv, în fiecare lună a perioadei impozabile în care se acordă deducerea, care va fi  lunar, pentru o singură sursă de venit şi reprezintă rata creditului de după încheierea perioadei de diminuare a ratei, nu mai mult de 900 lei, în anumite condiţii, pe baza documentelor justificative emise de împrumutator.Facilitatea fiscală se va acorda pe cel mult doi ani, atâta timp cât debitorul îşi onorează corespunzător serviciul datoriei. Este o măsură care vine în sprijinul românilor. Ne respectăm promisiunile şi ne continuăm proiectele asumate”, a mai spus preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     11-02-2006
    Mesaje
    84

    asta e ca leana ceausescu : mai da viermilor 100 lei la salariu , va mai amintiti ? lasa ca noi furam la greu , toate contractele din banii prostilor sint facute de firmele noastre . sa stapinesti sanatos vila cea noua , ca din greu ai muncit ( FURAT DIN BANII PUBLICI ) ca sa o faci , nu e asa ?

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2846

    cat vor da dar sa dea si la amarati sa aiba cu ce trai.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.