(Video) Centrul Interactiv ”Brâncuși” și cel de agrement și sport, gata de...

(Video) Centrul Interactiv ”Brâncuși” și cel de agrement și sport, gata de scos la licitație

1.080
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Șeful administrației doljene și directorul ADR S-V Oltenia au semnat, astăzi, contractele pentru realizarea a două obiective turistice în Craiova: Centrul Internațional ”Brâncuși” și Centrul de agrement și sport, a căror valoare se ridică la circa 11 milioane de euro. În perioada următoare autoritățile trebuie să pregătească documentele pentru scoaterea la licitație a lucrărilor. Președintele Consiliului Județean Dolj a mărturisit că se teme ca nu cumva lucrările să întârzie, dat fiind timpul foarte scurt în care ambele obiective trebuie să fie gata, respectiv un an. 

screenshot.41

Consiliul Județean are la dispoziție circa un an și jumătate pentru a finaliza cele două centre turistice, pentru că proiectele sunt câștigate pe exercițiul financiar 2007-2013, care are ca termen limită de punere în operă a lucrărilor finalul anului 2015. În cazul în care nu vor fi gata, administrația județeană va trebui să plătească din bugetul propriu întreaga valoare a celor două proiecte.

Oricum, CJ Dolj cofinanțează cu 50% ambele proiecte, pentru că UE consideră că acestea vor fi generatoare de venit.

Potrivit directorului general al ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu, se estimează că odată cu realizarea centrelor turistice vor fi create 18 locuri de muncă, iar numărul turiștilor care le vor vizita va fi de circa 200.000 în cinci ani de la deschiderea lor.

«Venim cu două proiecte noi cu care sunt sigur că înnobilăm Craiova și Doljul, pentru că vor fi obiective de noutate turistică. Accentuez ”turistică”, pentru că axa de finanțare pe care se fac este una turistică. Iată că și la câmpie se poate face turism», a spus Ion Prioteasa, președintele mCJ Dolj.

HPIM2755

Reamintim că Centrul Internațional Brâncuși va fi construit în curtea Muzeului de Artă din Craiova. La suprafață va avea un pavilion de sticlă, în interiorul căruia va exista un ovoid, care la rândul lui va avea o hologramă a pasărei maiestre. În subteran va exista un alt pavilion turistic.  Se va ȋntinde pe o suprafaţă lată de 17 metri şi lungă de 70 de m, va avea două ateliere de discurs, o sală de atelier, o sală de spectacole și o sală de expoziţii. Forma construcției va fi o reinterpretare a operelor lui Constantin Brâncuși.

Centrul sportiv și de agrement va fi amenajat pe o suprafață de 4 hectare, situată lângă Aeroportul Internațional Craiova, în spatele blocurilor aviatorilor. Acesta va avea un teren de fotbal cu gazon natural, nocturnă și tribune; un teren multifuncțional pentru baschet, volei și handbal, cu nocturnă și tribune: două terenuri de tenis de câmp care pot fi transformate și în terenuri pentru tenis de picior, care vor fi prevăzute cu vestiare, nocturne și tribune; o pistă de atletism cu groapă de nisip; două piste de bowling; un perete pentru alpinism. Totodată, vor fi clădiri care vor găzdui un cabinet medical, magazine, o sală de biliard etc.

 



7 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    867

    Mi se rupe de proiecte si poze frumos colorate, m-am saturat de vorbe aruncate-n vant. Ma intereseaza sa vad FAPTE NU VORBE.

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    344

    Buna grafica 3D animata. Acum ar fi bine sa se si faca. Sa nu ramana doar grafica.

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    132

    18 locuri de munca in judeteul cu cea mai mare rata a somajului ?????

  4. #4
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    868

    Neoficial sunt 20.000 dupa parerea Olgutei, ca doar asa a promis cum promit toti in campania electorala. Oficial…nema.

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  5. #5
    Spammer
    Data de inscriere
     30-12-2005
    Locatie
     1Mai
    Mesaje
    1092

    Cand a vazut Larguta stema FCU in prezentare a fost ceva gen „- NAIN !!! NAIN !!! NAINNNNN !!! ” / „-Hail CSU !!!”

  6. #6
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1346

    Astia chiar vor sa faca prostia aia ?!?

  7. #7
    Member
    Data de inscriere
     01-08-2008
    Locatie
     Sarari
    Mesaje
    163

    niste desene animate pentru speriat copiii !
    lumea traieste in cosmos si noi facem „visuri” !
    i hate this country! vb aia!

    While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future. Zambetul este ca stergatorul de parbriz .Nu opreste ploaia,Dar te ajuta sa iti vezi de drum !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.