Doi deținuți au încercat să înșele autoritățile din Craiova cu povești emoționante

Doi deținuți au încercat să înșele autoritățile din Craiova cu povești emoționante

709
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Doi bărbați închiși la Penitenciarul Giurgiu, ambii din București, au încercat să să înşele autorităţile locale din Craiova, în baza unui plan bine pus la punct, cu care au reușit să păcălească mai mulți demnitari din țară. Metoda înșelătoriei era bazată pe povești emoționante ale unor copii bolnavi, care ar fi avut nevoie de donații pentru a fi tratați.

Bucureștenii David Stan, în vârstă de 27 de ani, şi Cătălin Alistar, de 24 de ani, au gândit toată ”afacerea” din spatele gratiilor, fiind ajutați de un alt tânăr, Cătălin Neagu, în vârstă de 24 de ani, din Călăraşi, cel care ridica banii. Aceștia contactau oameni politici cărora le relatau așa-zise cazuri umanitare, convingându-i, astfel, să doneze bani pentru tratarea copiilor în străinătate. Mai mulți demnitari din Constanţa, Bucureşti, Buzău și Hunedoara au căzut în plasă.

Pe lista deținuților au fost și persoane publice din Craiova, care, însă, au ”mirosit” înșelătoria, sesizând poliția. În urma anchetei, s-a stabilit că escrocii au păcălit opt persoane.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că suspectul Cătălin Neagu a retras, pe parcursul lunii iunie, din sistemul WESTERN UNION, suma totală de 27.000 de lei — pe care o viraseră diferite persoane fizice din țară, pentru rezolvarea unor cauze sociale privind tratarea în străinătate a unor copii bolnavi.

Astăzi, suspectul și cei doi complici urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune.



4 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     1n 743 Fu7ur3
    Mesaje
    2507

    Aveau vorbele la ei oamenii,din moment ce pacaleau numai lume buna.

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1468

    Mda lumea buna

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     16-05-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    373

    hoti care fura de la hoti

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    347
    Citat Mesaj initiat de sualc
    hoti care fura de la hoti

    Cei prinsi ar trebui sa beneficieze de clementa sau macar de o reducere de pedeapsa.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.