Întalnirea IBM, la Craiova

Întalnirea IBM, la Craiova

1.060
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

IBM România a organizat, în cadrul Universității din Craiova, evenimentul “IBM Cloud & Mobile latest technologies and Academic Initiative”. Cu această ocazie au fost abordate subiecte de interes despre programele de învățământ și prioritățile de cercetare ale facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova, despre soluțiile IBM privind dezvoltarea de aplicații pentru dispozitive mobile și modele de servicii în cloud, pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă  organizațiile astăzi, cât și programele Inițiativei Academice IBM pentru crearea de competențe în domenii de actualitate ale Tehnologiei Informației și pentru suport în cercetarea științifică. Influencer Roundtable_IBM Cloud & Mobile latest technologies and Academic Initiative

Organizaţiile sunt provocate să creeze aplicaţii performante pentru dispozitive mobile şi web. Utilizarea dispozitivelor mobile creşte rapid la nivel mondial, generând o cerere mare de aplicaţii şi un volum mare de date structurate şi nestructurate. Cinci petabytes de date sunt generați zilnic la nivel mondial de utilizatorii de telefoane mobile. Pentru a răspunde cererii tot mai mari, datele trebuie să fie mereu disponibile şi uşor de accesat de către reţelele de utilizatori şi dispozitive de natură diversă.

În 2013, IBM a lansat IBM MobileFirst – cel mai cuprinzător portofoliu de tehnologii pentru dispozitive mobile care îmbină software pentru securitate, analiza a datelor și dezvoltare de aplicaţii, cu servicii bazate pe tehnologia cloud şi pe expertiză avansată în domeniul tehnologiei pentru dispozitive mobile. Utilizând soluţiile IBM MobileFirst, companiile pot eficientiza totul, de la gestionarea dispozitivelor mobile ale angajaţilor până la crearea unei aplicaţii noi de comerţ care va transforma întregul model de afaceri.

Portofoliul IBM de soluţii pentru dispozitive mobile furnizează elemente-cheie ale unei aplicaţii şi ale unei platforme de date cu capabilităţi de management, securitate şi analiză necesare pentru organizație. În plus faţă de îndeplinirea cerinţelor specifice tehnologiei dispozitivelor mobile, portofoliul asigură integrarea rapidă înserviciile sociale şi cele de cloud precum şi tehnologii back-end care securizează şi administrează procesele strategice de business.

Cel mai recent raport Gartner plasează IBM în clasamentul liderilor Quadrant, datorită viziunii complete şi a capacităţii de executare a IBM Worklight – platforma de dezvoltare aplicaţii a IBM. Achiziţionată în februarie 2012 de IBM, IBM Worklight este membru al familiei de soluţii MobileFirst. Liderii trebuie să ofere platforme uşor de achiziţionat, de programat, de implementat şi de actualizat.

IBM a anunţat de asemenea la începutul anului achiziția Cloudant, furnizor de baze de date-ca-serviciu (DBaaS) care oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a crea aplicaţii mobile şi web de ultimă generaţie. Cloudant este poziţionat strategic în raport cu aceste arii de transformare şi permite clienţilor să introducă rapid pe piaţă noi aplicaţii inovative, performante.

IBM este liderul mondial în domeniul Cloud. 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     18-02-2010
    Mesaje
    15

    dfdfd

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.