Craiova: ”Necenzurat”, program pilot de prevenire a consumului de droguri în școli

Craiova: ”Necenzurat”, program pilot de prevenire a consumului de droguri în școli

1.018
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

„Necenzurat” este un program de prevenire a consumului de droguri în şcoli, adresat adolescenţilor cu vârste între 12 şi 14 ani, având la bază modelul influenţei sociale, implementat în Dolj din ianuarie 2013 de CPECA Dolj, alături de CJRAE Dolj. El a fost dezvoltat, implementat şi evaluat în cadrul mai multor centre de studiu din 7 ţări europene: Belgia, Germania, Spania, Grecia, Italia, Austria şi Suedia.

Pentru Dolj, programul a fost unul pilot, desfăşurându-se iniţial de către reprezentantul CPECA Dolj la două clase gimnaziale din Craiova. A fost compus din 12 lecţii, proiectate pentru a fi predate elevilor în timpul şcolii, dar a conţinut şi o componentă adresată părinţilor, în scopul furnizării către aceştia a unor instrumente de învăţare care să sprijine prevenirea consumului de droguri, având în vedere că, în general, părinţilor le lipsesc cunoştinţele de bază despre droguri.

Activităţile prin care cele 12 teme au fost implementate au constat în prezentări, scenete, jocuri, discuţii, teste, grupuri de lucru. Prin intermediul temelor se urmăreşte formarea şi dezvoltarea abilităţilor sociale, folosind metode de lucru interactive.

După încheierea fazei pilot a proiectului, CPECA Dolj în colaborare cu Casa Corpului Didactic şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au desfăşurat o sesiune de formare, la care au participat 20 de profesori diriginţi ai claselor a VI-a şi a VII-a din judeţul Dolj (6 din mediul urban şi 14 din mediul rural).

Obiectivul general al cursului a fost îmbunătăţirea competenţelor cadrelor didactice, în domeniul prevenirii consumului de  droguri în şcoală şi familie şi implementarea în judeţ a proiectului.

În perioada februarie – iunie 2014, proiectul a fost implementat de către profesorii formaţi la 14 clase (5 în mediul urban, 9 în mediul rural), având ca beneficiari 251 elevi.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2663

    Avem nevoie de infinit mai multe asemenea programe fiindca varsta la care pustii baga in ei o gramada de prostii a scazut dramatic !!!!

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.