Aeronava Airbus A320 a fost livrată bazei WizzAir Craiova azi-noapte

Aeronava Airbus A320 a fost livrată bazei WizzAir Craiova azi-noapte

2.061
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

WizzAir a deschis, oficial, baza operațională de la Aeroportul Internațional Craiova, a 19-a din Europa, căreia i-a livrat, în cursul nopții, avionul Airbus A320. Aeronava era așteptată aseară, în jurul orei 20.00, însă, din cauza vremii, nu i-a fost permisă decolarea de la Toulouse. În schimb, în lipsa ”actorului” principal, la conferința de inaugurare a bazei, au putut fi fotografiate alte 3 Airbus-uri, ce-i drept, machete ale avionului. Acestea au fost oferite de reprezentanții companiei WizzAir oficialităților din Bănie, respectiv prefectului, președintelui Consiliului Județean Dolj și primarului Craiovei.aeroport craiova 1

Miercuri seara, pe 23 iulie, aeronava va efectua și primul zbor, către Roma, având la bord un echipaj din care fac parte și câteva craiovence.

«Pe primele șase luni ale acestui an s-a zburat cât în tot anul trecut. Cu aceste noi destinații, vom ajunge la o sută de mii de pasageri, o cifră incredibilă. Din acest moment, vom folosi din ce în ce mai des sloganul ”Oltenia prinde aripi!, pentru că – fac o subtilă trecere către Craiova Capitală Culturală – mulți și-ar dori să aibă unde să zboare, așa cum are Oltenia noastră”», a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

aeroport olguta vasilescu

Odată cu alocarea avionului, de la Craiova se poate ajunge în Europa către șase destinații (Milano, Londra, Bologna, Roma Ciampino, Dortmund și Barcelona), numărul zborurilor urcând, astfel, la 16 pe săptămână. Odată cu introducerea lor, Aeroportul Craiova va fi deschis 24 de ore din 24, șapte zile din șapte.

Deja au început să zboare către Europa, din Craiova, persoane din Bulgaria, ceea ce nu poate decât să ne bucure, pentru că, într-adevăr, Craiova începe să devină chiar o destinație turistică, fie doar și pentru această perioadă de îmbarcare. Nu trebuie uitat, însă, că un aeroport înseamnă investitori care vin în zonă. Vă felicit pentru ce ați făcut pentru orașul nostru și le spun Bun venit celor de la WizzAir”, a afirmat primrul Craiovei, Olguța Vasilescu.

Conducerea aeroportului se așteaptă ca peste 1.000 de persoane să se îmbarce zilele acestea de la Craiova. aeroport wizzair craiova

Este un eveniment deosebit pentru Craiova și WizzAir. Am fi vrut să vă arătăm aeronava, însă va fi livrată în noaptea aceasta de la Toulouse. (…) Începând de poimâine (joi, 24 iulie n.r.) vom avea mii de pasageri pe Aeroportul din Craiova și aceasta este evoluția pe care o vom avea având aici o aeronavă proprie. Trebuie să remarc și investițiile care s-au făcut aici și care se vor mai face. De asemenea, observăm și acest nou pod care s-a făcut în Bulgaria, care este foarte important pentru WizzAir. Sperăm să atragem și pasagerii de aici pentru a zbura din Craiova,  a precizat Daniel de Carvahlo, managerul de comunicare al Wizz Air.

Pilotul-șef este din Ungaria și lucrează la WizzAir de 2 ani. Are sute de ore de zbor la activ, iar baza anterioară, de la care a venit, este cea din București. ”Sunt foarte bucuros să vin la Craiova, este un oraș frumos și vă promit că o să aduc o mulțime de pasageri și turiști”, a spus acesta. aeroport stewardese

La rândul lui, pentru șeful echipajului de zbor Craiova este cea de-a 5-a bază la care lucrează. ”Responsabilitatea mea aici este să fac trainingu-ul echipajului și să mă asigur că vom avea cel mai înalt standard de calitate pentru pasagerii noștri. De asemenea, ne vom da silința pentru ca Craiova să devină Capitala Culturală Europeană 2021”, a mărturisit trainerul.

Aeronava noastră va face în fiecare zi un zbor și pentru Timișoara și cred că, la anul, vom avea chiar și a doua bază la Craiova. Încep să cred în puterea regiunii, a municipiului, a echipei și a faptului că ne dorim să creștem continuu și la momentuyl 2021 – Craiova capitală Culturală a Europei – să aibă un aeroport la standarde europene complet funcțional și cel puțin 25 de destinații europene” a afirmat directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.



6 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2916

    ce e bun, e bine venit

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2683

    Zboruri placute !!

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  3. #3

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    21897

    super tare, asteptam si alte destinatii

    cat mai multe cu atat mai bine pentru craiova

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1555

    Foarte bine cat mai multe destinatii

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     24-06-2008
    Mesaje
    190

    BRAVO!

  6. #6
    Oldtimer
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    1356

    o sa ma bucure cand o sa am bani stransi destui pentru emigrare …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.