Craiovenii, invitați la Festivalul dedicat datinilor și obiceiurilor românești: ”Tradițiile Verii”

Craiovenii, invitați la Festivalul dedicat datinilor și obiceiurilor românești: ”Tradițiile Verii”

956
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj organizează cea de-a III- ediție a Festivalului de datini și obiceiuri „Tradițiile Verii”, care debutează în această seară, de la ora 19.30, în centrul Craiovei.

Craiovenii sunt invitați să rememoreze, să observe ori, de ce nu, să învețe despre obiceiurile și datinile locale, și de pe restul meleagurilor românești, precum dansul ”Paparudelor”, ”Sânzienele” ori obiceiul ”Cununei de grâu” .

Astfel Ansamblul “Alunelul” din Pielesti-Dolj aduce în prim-plan sărbatoarea Sfântului Ilie, când în satele românești se împarte porumb fiert; Ansamblul “Dor călator” din Craiova prezintă obiceiul “Sfințirea de colac”, când din recolta nouă de grâu se frământă și se coace prima pâine; Ansamblul “Liliacul” din Baia de Arama va arăta care este “Obiceiul de Sânziene”, ca de altfel și Ansamblul de datini si obiceiuri populare “Roua” din Cloșani, Padeșjudetul Gorj, care va invoca, pe lângă ” Sânziene”, si “Paparudele”.

Totodată, Ansamblul “Cununa” din localitatea Agnița – Sibiu va prezenta obiceiul “Cununa de grâu” și o suită de dansuri de pe Valea Hârtibaciului. Nu în utimul rând, Ansamblul folcloric “Hora”, din judetul Teleorman va reflecta obiceiurile locului.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1567

    Da venim

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.