Craiova: Aur pentru un elev de la ”Buzești” la Olimpiada Internațională de...

Craiova: Aur pentru un elev de la ”Buzești” la Olimpiada Internațională de Lingvistică – Beijing 2014

2.257
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Dan Mircea Mirea, elev la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova a obținut medalia de aur la cea a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, desfășurată la Beijing, în perioada 21 — 25 iulie 2014.

Este a doua participare la Olimpiada Internațională de Lingvistică a lotului olimpic al României și a doua oară când componenții se întorc cu medalii.

Anul acesta, elevii români au obținut aur și două mențiuni – acordate Iuliei Marinescu (Colegiul Național ”Unirea” din Turnu Măgurele, județul Teleorman) și lui Vlad Neacșu (Liceul Internațional de Informatică din București). Toți componenții lotului olimpic sunt elevi în clasa a XI-a. Anul trecut, la prima participare oficială la această competiție (desfășurată la Manchester), România și-a trecut în palmares o medalie de bronz și două mențiuni.

Potrivit Ministerului Educației, la ambele ediții, elevii au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității București.

Olimpiada Internațională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.

La ediția curentă a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, au participat 39 de echipe din 28 de țări de pe toate continentele.

Sursa foto: edu-news.ro



3 COMENTARII

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1853

    Bravo lor! Felicitari

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-01-2014
    Mesaje
    16

    Tot Buzesti-ul, cinste profesorilor si elevilor lor.

  3. #3
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2954

    felicitarii.sa o tii asa

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.