Ședință cu nerv: ”Profesorul” Olguța Vasilescu, iritat de ”elevii” Pană, Cherciu, Vasile...

Ședință cu nerv: ”Profesorul” Olguța Vasilescu, iritat de ”elevii” Pană, Cherciu, Vasile și Cilibiu

1
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Ședința de azi a Consiliului Local Craiova s-a detașat, cu siguranță, de ultimele întâlniri ale aleșilor locali. Unele dintre cele peste 100 de puncte ale ordinii de zi au aprins spiritele în Sala mare a Primăriei Craiova, reușind s-o ”aprindă” chiar și pe Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, de obicei mai temperată la ședințe. Dacă unii dintre consilieri au cerut mai multe date despre anumite proiecte de hotărâri care trebuiau supuse votului și au venit cu observații, alții au făcut referire și la alte subiecte, ce-i drept de actualitate zilele acestea, care nu țin, însă, de atribuțiile edilului: codul portocaliu de inundații, debitul mare al Jiului, ruperea digurilor, ori extinderea iluminatului public de către CEZ, fapt care l-a amuzat pe primarul Vasilescu: ”Eu mă numesc Lia Olguța Vasilescu, sunt primarul Craiovei, nu sunt directorul de la Apele ”Jiu”. (…) Domnilor, vă reamintesc că eu sunt primarul Craiovei”, a replicat în două rânduri edilul din Bănie. ”Eu nu vreau să vă contrazic, doamna primar, pentru că sunteți o doamnă (…)”, s-a scuzat consilierul local din partea PPDD Ionel Pană, în încercarea de a face cunoscute problemele semnalate de cetățeni.

De departe, minutul de foc l-a reprezentat nemulțumirea consilierului PDL Dan Cherciu privitor la gestionarea fondurilor de către Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021, acuzând lipsa transparenței privind cheltuirea banului public pentru activitățile culturale. De altfel, acesta s-a opus mandatării lui Ionuț Pîrvulescu – ca reprezentant al Consiliului Local Craiova – de a vota ordinea de zi în Adunarea Generală Extraordinară a Asociației, proiectul de la care a început un adevărat val de contraziceri și explicații cu edilul. Pe aceeași temă nemulțumit s-a arătat și colegul său de partid, Marian Vasile, pentru că unele dintre puncte sunt introduse în ultimul moment pe ordinea de zi și consilierii nu au timp să citească raportele. Cum cei doi i-au replicat primarului că evită răspunsul concret la întrăbări, Olguța Vasilescu s-a enervat și, după mai multe explicații, în cele din urmă le-a tăiat-o celor doi, spunându-le să nu voteze proiectul. ”Domnule Cherciu, am înțeles că nu vreți să votați (…) Domnule Cilibiu, nu votați dacă nu dotriți, nu e nicio supărare. Nu votați și gata”, le-a spus Olguța Vasilescu, vizibil deranjată de discuție.

”Craiovenii nu știu pe ce li se duc banii”

Dan Cherciu: ”Să dai 11 miliarde de lei pentru 4 fotografii este enorm”, s-a plâns acesta, făcând referire la faptul că alocarea acestei sume de bani nu poate fi justificată prin câteva fotografii, cu care Asociația a ilustrat – în Raportul de activitate pentru anul 2013 prezentat astăzi – câteva dintre acțiunile pe care le-a întreprins, Raport care, potrivt acestuia, este evaziv prezentat, cum spunea, în câteva fotografii și puține informații. ”Dacă cineva a creat o entitate care să dea socoteală domnului Ionuț Pîrvulescu, sunt total nemulțumit. Deci, votez împotriva mandatării domnului Ionuț Pîrvulescu (șeful Serviciului Imagine din cadrul Primăriei Craiova n.r.), nu sunt împotriva mandatării altei persoane. Craiovenii nu știu pe ce li se duc banii”, a precizat consilierul.

Lia Olguța Vasilescu: (…) Toate orașele au o asemenea asociație. Tot ce se cheltuie se prezintă în fața dumneavoastră. (…) Ne vom extinde către toate consiiile județene din Oltenia, care să sunțină financiar activitățile culturale, este și o obligație de la Bruxelles. Desigur, greul este al Craiovei. (…) Există o lege dată de Guvernul Ponta, activitatea acestor asociații este verificată de Curtea de Conturi(…) În ceea ce privește activitățile culturale, ele sunt organizate de instituțiile municipalității, așa cum a fost spectacolul Carmina Burana (susținut de Zilele Craiovei n.r.). A fost organizat de Opera Română Craiova, pentru că noi nu ne putem duce la Bruxelles ca primărie, ci reprezentați de o asociație”, i-a replicat Vasilescu.

Nu e prima oară când eu întreb ceva și mi se răspunde cu totul altceva. Eu nu am pus la îndoială înființarea acestei Asociații. Îndoiala mea este de cum sunt gestionate aceste fonduri publice. Verificarea de către Curtea de Conturi nu mi se pare o garanție. (…) Mi se pare normal ca și această Asociație să dea socoteală în amănunt de cum sunt cheltuiți banii. Sunt 11 miliarde care au fost date pe mâna lor (membrilor Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 n.r.). Sunt cheltuieli costisitoare, e vorba de foarte mulți bani”, a contrat Dan Cherciu.

”Ați putea fi dezinformată de subalterni”

Mulți bani au fost pentru consultanță. Toate orașele care au obținut titlul au avut consultanță”, i-a explicat edilul. ”(…) E cuvântul dumneavoastră. Eu spun că ați putea fi dezinformată de subalternii dumneavoastră (…)”, a intervenit, iar, Cherciu. Vizibil iritată de valul de întrebări ale alesului local, Olguța Vasilescu i-a tăiat-o scurt acestuia: ”Domnule Cherciu, am înțeles, nu vreți să votați”.

Nu este vorba că nu vreau să votez, am votat pentru înființarea acestei Asociații, dar am asceastă minimă dorință, să cunosc în amănunt cum se cheltuie banii”, i-a răspuns, la rândul său, democrat-liberalul.

Tirul de observații a fost continuat de colegul de partid, Marian Vasile: ”Noi, opoziția, am susținut acest proiect al dumneavoastră și îl susținem în continuare. Am o intervenție strict la acest raport, care nu înțeleg de ce a venit cu câteva minute înainte, nesemnat, neasumat, ca să nu spun că a fost făcut pe genunchi. Vrem un raport detaliat. Are 4 poze și niște informații. Doamna primar, nu e normal să-mi explicați dumneavoastră cum se cheltuie banii, dar văd că știți detalii din acel raport”, a afirmat Marian Vasile.

”Raportul financiar nu trebuie cerut primarului”

Nu mă întrebați pe mine cum se chetuie banii, un raport financiar nu trebuie cerut primarului, cereți-l președintelui Asociației. Eu știu cât costă consultanța și alte detalii pentru că chiar mă interesează și suntem câțiva oameni care chiar ne-am implicat în acest proiect. Vreți să le aflați, bun, cereți-i în scris președintelui. (…) Sunt anumite detalii în raport pe care nu le putem face publice pentru că fac parte din strategia noastră. Așa fac toate asociațiile. Bun, dacă nu vreți să votați, atunci nu votați”, i-a răspuns răspicat Olguța Vasilescu.

Nu am cerut altceva decât un raport mai detaliat, nu fac opoziție cu asta, nu sunt neapărat împotrivă, dar cred că e normal să știm”, a revenit consilierul Marian Vasile. La rândul său, Mihai Cilibiu i-a adresat primarului rugămintea ca raportele să fie transmise din timp consilierilor pentru a le consulta.

Au fost 4 puncte puse peste ordinea de zi, puteați să le vedeți pe laptop”, i-a replicat primarul. ”Laptopul primit de la primărie nu a mers nicio secundă, este nefuncțional și nu-l pot folosi”, s-a plâns consilierul. ”A, deci vreți să spuneți că de aia nu v-ați informat acum, că nu a mers laptopul de la primărie?”, l-a ironizat Olguța. ”Da, exact, mai folosesc telefonul mobil, dar nu pot să văd tot”, a continuat Cilibiu.

 



7 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1614

    Mda nervoasa a plecat ponta

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-10-2011
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    34

    ”Să dai 11 miliarde de lei pentru 4 fotografii… este enorm”

    Despre ce fotografii este vorba?

    MulA£i dintre noi am A®nvAƒA£a mai mult din greAŸelile noastre dacAƒ nu am fi prea ocupaA£i sAƒ negAƒm cA¢nd le facem .
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    368
    Citat Mesaj initiat de MrTrebor31
    ”Să dai 11 miliarde de lei pentru 4 fotografii… este enorm”

    Despre ce fotografii este vorba?

    si eu vreau sa stiu.

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     27-12-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    91

    ?

  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     20-11-2009
    Mesaje
    187

    N-ati inteles, nu se dau 11 miliarde pentru 4 poze, se incearca substituirea prezentarii unui raport detaliat de cheltuieli prin prezentarea a 4 poze si a câtorva informatii succinte.

  6. #6
    Addicted!
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1852

    Tiganeala curata ” Prinde orbu’ scoate-i ochii „

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  7. #7
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    912

    mda…cand e referendumul ca sa o dam jos?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.