“METODA ACCIDENTUL” REVINE

“METODA ACCIDENTUL” REVINE

572
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

 Cu toate că înşelăciunile prin “metoda accidentul” au fost des mediatizate în ultimul an,  infractorii continuă să apeleze la acest tertip pentru a face noi victime, în ultima perioadă de timp fiind semnalate cazuri de tentative de astfel de înşelăciuni în judeţul Dolj.

Invariabil, “metoda accidentul” se derulează conform unui scenariu bine pus la punct în care victimele, de obicei în vârstă, primesc apeluri pe telefonul fix, iar apelantul se recomandă drept avocat sau procuror şi spune că o rudă sau un apropiat al victimei a provocat un accident rutier şi are nevoie de bani pentru a nu ajunge la închisoare sau pentru a primi îngrijiri medicale.

Din practica judiciară a rezultat faptul că apelantul are o atitudine foarte convingătoare şi solicită victimei să depună bani într-un cont sau să o înmâneze unei persoane necunoscute.

Comanda inspectoratului a acordat mereu o atenţie deosebită prevenirii şi combaterii unor astfel de fapte, prin dispunerea de măsuri pentru depistarea şi tragerea la răspundere penală a persoanelor specializate în înşelăciuni prin telefon. În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţiştii doljeni, în 2013 şi 2014, s-a reuşit destructurarea unei grupări, din care făceau parte 13 membri, şi care au înşelat zeci de persoane din judeţul Dolj dar şi din ţară, astel fiind obţinut un câştig de peste 200.000 lei. Din grupare făceau parte şi două persoane încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, dar şi o studentă din judeţul Dolj, inculpaţi la care, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Craiova, poliţiştii doljeni au efectuat percheziţii, fiind găsite şi ridicate telefoane mobile, înscrisuri şi alte mijloace materiale de probă.

         Doljeanca în vârstă de 2o de ani a fost prinsă în flagrant de către poliţişti, în toamna anului 2013, în momentul în care intra în posesia sumei de  8.000 de lei de la un doljean pe care credea că îl păcălise. De asemenea, poliţiştii au prins în flagrant un alt craiovean, de 31 de ani, în timp ce încasa 6000 de lei de la o pensionară din comuna Cârcea pe care o contactase telefonic spunându-i că fiul acesteia a fost victima unui accident de circulaţie.

De cele mai multe ori victimele sunt alese din mediul rural, din rândul persoanelor vârstnice şi uşor de impresionat, care au membri de familie în concediu sau în străinătate şi care deţin sume mari de bani la domiciliu.

Pentru prevenirea acestor infracţiuni poliţiştii doljeni vă recomandă:

  • verificati întotdeauna cine vă apeleaza telefonic înainte a face orice tranzacţie;
  • nu dati curs instructiunilor primite prin telefon de la persoane necunoscute;
  • nu depuneţi sume de bani în conturile unor persoane pe care nu le cunoaşteţi;
  • nu oferiti sume de bani necunoscuţilor care se prezintă la uşa locuinţei dumneavoastră, chiar dacă aceştia pretind că sunt trimişi de un membru al familiei,
  • o convorbire telefonică de lungă durată cu o persoană care vă solicită sume de bani este primul semn că aţi putea fi victima unei înşelăciuni,
  • sunaţi la telefonul de urgenţă 112 şi sesizaţi astfel de fapte sau tentative.

Este foarte important ca persoanele care au rude apropiate ce se încadrează în profilul victimelor înşelăciunilor să ia legătura cu acestea şi să le prevină, pentru a nu deveni la rândul lor victime.

 



3 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2813

    De invatat..

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3063

    prostia se plateste.

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     10-04-2014
    Mesaje
    13

    Chiar astazi au primit ai mei un telefon „de la mine”, chipurile….. in care baiatul ala plangea la telefon si zicea ca a avut un accident…..ca victima are picioarele rupte…..si ii spunea tatalui meu sa vorbeasca cu un avocat pe care i l.a dat la telefon si sa vina repede cu 10.000 de euro ca sa isi retraga victima, plangerea Tatal meu si.a dat seama despre ce e vorba, pt ca acum cateva luni a mai primit un telefon de genul asta…..iar acum intrase in jocul lor…..pana cand „avocatul” si.a dat seama ca e ceva la mijloc….. Si a inchis telefonul. Daca nu isi dadea seama, mergea pana la capat cu ei…pana cand trimiteau pe cineva sa ia banii….si suna la politie… Deci mare atentie la ce telefoane primiti pe fix.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.