Craiova: Vino pe 13 și 14 septembrie la CS și donează sânge!...

Craiova: Vino pe 13 și 14 septembrie la CS și donează sânge! (Video)

1.633
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Semn de carte _ VersoO nouă Campanie de donare de sange va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor din Craiova (CCS), pe 13 și 14 septembrie, intre orele 8.00 – 14.00. Centrele medicale au nevoie in permanenta de sange, intrucat pana in acest moment nu a fost inventat substituentul artificial, care sa functioneze la fel de bine. Cu cat exista mai multi oameni dispusi sa doneze, cu atat mai multi pacienti vor avea sanse sa se insanatoaseasca mai repede. 

Trebuie stiut ca un barbat poate dona sange de patru ori pe an si trebuie sa aiba minimum 60 kg, in timp ce o femeie poate dona sange de trei ori pe an si trebuie sa aiba minimum 50 kg. Pentru a putea dona sange, o persoana trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa fie odihnita, sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, sa nu fi consumat alcool sau grasimi cu 48 de ore inainte, sa nu fie consumatoare de droguri, sa nu fi calatorit in strainatate in ultimele trei luni, sa nu fi suferit o interventie chirurgicala in ultimele 6-12 luni, sa fi donat cel putin o data sange inainte de 45 de ani, sa nu fie bolnava cronic (TBC, hepatita, diabet, ulcer, epilepsie, boli de inima, boli de piele etc.) sau sa nu fi avut vreo afectiune acuta in ultimele doua saptamani. Nu în ultimul rând, nu uitați să luați cu voi cartea de identitate!

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.