Dolj: Inundații în Bistreț și Băilești

Dolj: Inundații în Bistreț și Băilești

984
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administrația Bazinală de Apă Jiu anunță că din cauza precipitațiilor înregistrate și propagării, în ultimele 24 de ore, debitele și nivelurile la stațiile hidrometrice pe râul Jiu au fost în general în creștere ușoară în întreg bazinul.  În această dimineață nivelurile la stațiile hidrometrce se situează sub COTELE DE APĂRARE.

Creşteri mai importante de niveluri şi debite s-au înregistrat pe unele râuri din bazinele hidrografice Drincea, Brebina, Desnăţui, datorită precipitaţiilor mai importante cantitativ căzute în interval sub formă de aversă.Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se situează tot sub COTELE  DE APĂRARE.

Și azi rămâne în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ transmisă de autorități.    

În Dolj, ca efect al precipitațiilor abundente cu aspect torențial înregistrate ieri, 03.09.2014 s-au semnalat următoarele evenimente:

În Băilești au fost inundate 51 de gospodării întrucât canalizarea nu a preluat întreaga cantitate de apă. SVSU al CLSU Băilești a intervenit cu 3 motopompe pentru a  scoate apa din gospodăriile afectate.

În comuna Bistreț au fost inundate 15 curți, 4 beciuri, 5 anexe gospodărești. A fost evacuată o persoana.

Pentru evacuarea apei, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj, prin formația Dunăre – Bistreț, alcatuită din 8 muncitori a acționat cu o autoutilitară și 3 motopompe, SVSU Bistreț cu o motopompă, SVSU Bârca cu o motopompă și cetațeni ai comunei Bistreț cu 2 motopompe.

Conform prognozei elaborate de Compartimentul Prognoze Bazinale al A.B.A. Jiu, precum  și de INHGA-CNPH, în următorul interval pe râul Jiu, nivelurile și debitele vor fi în creștere datorită efectului cumulat al precipitațiilor înregistrate, celor prognozate sub formă de aversă, care izolat mai pot depăși 15-20 l/mp și propagării din amonte.

Creşteri mai importante de niveluri şi debite, chiar cu depăşirea COTELOR DE ATENŢIE, se pot înregistra pe unele râuri din bazinele hidrografice  Drincea, Desnăţui şi  bazinul inferior al Jiului

Foto: arhivă



2 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1742

    Ca de obicei

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-03-2007
    Mesaje
    42
    Citat Mesaj initiat de alexandra1967
    Ca de obicei

    Au fost luati prin surprindere

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.