Aeroportul Craiova: O companie low-cost va opera zboruri către Antalya

Aeroportul Craiova: O companie low-cost va opera zboruri către Antalya

1.577
10
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

O nouă cursă aeriană va opera, de anul viitor, de pe Aeroportul Craiova, pe durata sezonului estival, asigurând legătura cu o importantă destinație turistică din Turcia – Antalya, a a nunțat, astăzi, conducerea administrației județene.

Deschiderea rutei, cu zboruri în regim charter, va fi posibilă ca urmare a parafării unui contract de operare între agenția de turism „Paralela 45“ și compania low-cost Pegasus Airlines.

Traficul de pasageri a înregistrat un nou record pentru Aeroportul Craiova în luna august, când pe cele șase rute existente au călătorit aproape 23.000 de persoane, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din numărul total înregistrat în 2013.

Conducerea CJ Dolj apreciează că, deoarece este vorba de o companie low-cost care va opera zborurile estivale către Turcia, tarifele practicate vor fi, în general, accesibile pentru cei care își planifică un sejur peste hotare.

În interval de o lună, pe ruta Craiova – Dortmund și retur peste 5.100 de pasageri s-au îmbarcat din Bănie, iar de la și către Roma au zburat peste 4.000 de persoane. 

Anunţul privind zborurile către Antalya se adaugă unei serii de evenimente marcante, începând cu inaugurarea punctului aeromedical şi a bazei de operare Wizz Air şi continuând cu lansarea unor noi rute directe şi creşterea frecvenţei pe cele existente. Este o evoluţie pozitivă, având în vedere că numărul de mișcări, respectiv aterizări sau decolări, de pe Aeroportul Craiova a depășit 2.200 în primele opt luni ale anului. Este un indicator relevant pentru necesitatea proiectului de aproape 25 de milioane de euro care vizează, în primul rând, reabilitarea pistei – strict necesară pentru o operare în siguranță -, dar și extinderea căii de rulare și a platformei de îmbarcare-debarcare, precum și modernizarea sistemului de balizaj“, spune Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova.

Despre Pegasus Airlines

Pegasus este o companie aeriana turceasca care ofera zboruri low-cost. Are sediul in Halkali, Istanbul. Pegasus sustine ca are cea mai moderna flota, echipata cu dispozitive de ultima generatie. Aceasta cuprinde 43 de aeronave: 35 de tip Boeing 737-800s, doua Boeing 737-400s si 6 avioane Izair. Pegasus Airlines opereaza nu numai in Europa, ci si in Asia (Kazakhstan, Azerbaidjan, Iran, Irak, Israel). Din Romania, compania ofera zboruri directe din Bucuresti (Otopeni) spre Istanbul (Aeroportul Sabiha Gökçen). Din acest aeroport insa, exista legaturi catre cele mai importante orase din Turcia, cum ar fi: Ankara, Batman, Adana, Antalya, Bodrum, Dalaman, Diyarbakir, Gaziantep, Hatay, Izmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon. (Sursa: airway.ro)



10 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1752

    Super cat mai multe curse

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     27-02-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    571

    Super tare !!! Bravo !

    Afacerea asta este binara, ori esti 1 ori esti 0 .Ce fac eu cu mouse`ul nu face nici Zorro cu sabia !
  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-01-2014
    Mesaje
    40

    Vor avea mai multi clienti decat in germania si italia

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     22-11-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    288

    Foarte tare

  5. #5
    Spammer
    Data de inscriere
     30-12-2005
    Locatie
     1Mai
    Mesaje
    1119

    Excelent ! Daca o sa imi bage si cursa Craiova-Cairo,o sa ma duc sa le pup cauciucurile la avioane ! La cat mai multe curse si o dezvoltare cat mai mare a traficului aerian in Craiova !!!

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     06-06-2007
    Mesaje
    179

    Ce bine, nu mai trebuie sa bat drumul pana la buc si acolo sa stau sa ma gandesc unde las masina pentru o saptamana. Bravo Aeroportul Craiova !

    Drumul asta care duce intr-acolo, vine si inapoi?
  7. #7
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2554

    este nevoie

  8. #8
    Junior
    Data de inscriere
     02-09-2009
    Mesaje
    51

    Super tare !!!
    Craiova-Antalya

  9. #9
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2875

    Sa modernizeze in pana mea pista aia.. ca pista e praf.. balizajul la fel.. Pe aeroportul din Craiova vine toata zona Olteniei si chiar si din Banatul de sud vest..

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  10. #10
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-05-2008
    Mesaje
    8

    O sa modernizeze si pista. Este EXTREM de important un aeroport pentru un oras. Bine venita si aceasta ruta si la cat mai multe.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.