Dolj: Vacile, caprele și oile nu mai pot fi vândute în târgurile...

Dolj: Vacile, caprele și oile nu mai pot fi vândute în târgurile din județ

983
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vânzarea de ovine, caprine și bovine va fi interzisă în târgurile de animale din Dolj ca urmare a cazurilor de boala limbii albastre depistate în câteva dintre localități și a decesului a două vaci. DSVSA Dolj a anunțat că târgurile vor fi închise pentru categoriile mai-sus menționate până la data de 5 octombrie a.c..

Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor în baza informării transmise de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind modul de evoluţie al bolii “limbii albastre (blue tongue)”. În urma discuţiilor a fost aprobat un plan de măsuri în ceea ce priveşte limitarea extinderii bolii, printre altele stabilindu-se şi închiderea târgurilor pentru speciile receptive (bovine, ovine şi caprine), până la data de 5 octombrie a.c. În acest sens va fi emis un ordin al Prefectului ce va stabili aplicarea planului de măsuri întocmit de DSVSA Dolj.

În urma analizelor efectuate la Laboratorul Central, 22 de cazuri de vaci bolnave au fost confirmate, iar alte 94 de probe suspecte au fost trimise pentru analize. Dintre cele 22, 18 au fost deja tratate și s-au însănătoșit. Astăzi, am luat decizia de a interzice accesul proprietarilor de animale sensibile la această boală în târgurile din județ până la data de 5 octombrie, perioadă în care vom urmări evoluția bolii”, a declarat, pentru Craiova Forum, Andrei Butaru, directorul DSVSA Dolj. Acesta a reiterat faptul că boala este specifică rumegătoarelor atât domestice, cât şi sălbatice şi că nu se transmite la om.

Ordinul şi planul de măsuri se vor trimite către toate primăriile din judeţ.

 

 

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1762

    foarte bine

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3088

    pana trece boala e buna masura

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.