Un procuror cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul de la Aeroportul...

Un procuror cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul de la Aeroportul Craiova

310
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Un avion cu 48 de călători la bord, care trebuia să plece la Timişoara, a ieşit de pe pistă, luni, pe Aeroportul din Craiova, după ce a derapat din cauza zăpezii, când încerca să decoleze. “În momentul în care avionul se pregătea să decoleze, din cauza zăpezii a derapat şi a ieşit de pe pistă, în dreapta. Pasagerii care urmau să plece la Timişoara sunt în siguranţă”, declara directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru.

Aeroportul Craiova a fost inchis in urma incidentului. “Avionul a intrat în zăpadă când mai avea 1200-1500 de metri până la capătul pistei. Am vorbit cu comandantul, cu reprezentanţii companiei şi au spus că îşi asumă responsabilitatea faţă de pasageri, care vor fi despăgubiţi. Reprezentanţii companiei aeriene au promis că vor lua legătura cu pasagerii şi că va fi rezolvată situaţia fiecăruia”, a spus prefectul de Dolj. El a precizat că Autoritatea Aeronautică va face o anchetă în acest caz pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului, iar Aeroportul Craiova a fost închis.

Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a declarat că cel mai probabi incidentul s-a petrecut din cauza vizibilităţii reduse şi a stratului de zăpadă de pe pista, care ajungea la 15-20 de centimetri.

“S-a lucrat continuu la deszăpezirea pistei. Pilotul a ajuns la capătul pistei, a făcut rulajul şi a decis că poate să decoleze. În urma incidentului s-au rupt cele două elice ale avionului, iar în acest moment se lucrează la curăţarea pistei”, a a mai spus directorul aeroportului.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a susţinut că pasagerii vor fi despagubiţi de compania aeriană Carpataier.

După ora 17.00,la Aeroportul Craiova a ajuns un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul aviatic.

Sursa: ponturidespre.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Racer
    Data de inscriere
     22-12-2007
    Locatie
     Niciodata Stabil
    Mesaje
    713

    tepogan frate! de ce nu avea avionu` ? normal asa trebuia nu ca suntem europeni se umfla in cateva secunde asta 1 la mana si 2 in conditii mai bune nu s-a decolat iar de ce s-a primit acceptul?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.