(Video) Calafat: Migranţi din Afganistan, Siria şi Irak, găsiți ascunşi într-un TIR...

(Video) Calafat: Migranţi din Afganistan, Siria şi Irak, găsiți ascunşi într-un TIR cu cărbuni

1.668
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit 24 de migranţi, ascunşi într-un locaş special amenajat  într-un  tir încărcat cu saci cu cărbuni, care intenţionau să ajungă ilegal în Europa de Vest. 

Un cetățean leton, de 48 de ani, s-a prezentat azi, la ora 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion Iveco, care transporta, conform documentelor de însoţire, saci cu cărbuni, din Bulgaria, pentru Lituania.

migranti 2

În baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra autocamionului. Astfel, au fost descoperiţi 24 de migranţi ascunşi într-un locaş special amenajat printre marfa transportată, construit din scânduri şi acoperit cu saci de cărbuni.

Din  verificările  efectuate, s-a constatat faptul că grupul era format din 24 persoane de sex masculin: 19 cetăţeni afgani, 4 irakieni şi un sirian, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 ani. Persoanele în cauză au declarat că au fost îmbarcate în microbuze în Sofia, cu ajutorul unei călăuze,  iar ulterior aceştia au fost transportaţi într-o pădure, de unde au fost urcaţi în tir, plătind sume între 1.700 dolari şi de 4.300 de euro, pentru a ajunge în Europa de Vest”, a precizat subcomisar Romică Ivănoiu, purtător de cuvânt al S.T.P.F. DOLJ.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea urmând a fi predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 



4 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    404

    Cum poti sa ascunzi 24 de persoane ntr-un camion (nu tir) „intr-un locas special amenajat” ? de parca ar fi niste obiecte mici, niste cutiute acolo . . .

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1769

    Imigranti oare?

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2902

    Astia oameni amarati… de bine nu ar fugi din tara lor..

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  4. #4
    Spammer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    2573

    saracii….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.