Alătură-te Caravanei FREEDOMTOUR! Implică-te în lupta împotriva traficului de persoane

Alătură-te Caravanei FREEDOMTOUR! Implică-te în lupta împotriva traficului de persoane

607
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP) – Centrul Regional Craiova organizează, marți, 16 septembrie, la Biblioteca Judeţeană ”Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova o serie de evenimente în cadrul proiectului FreedomTour, iniţiat de Asociaţia eLiberare din Bucureşti. În perioada 16-17 septembrie, în judeţul Dolj, voluntarii de la Asociaţia eLiberare vor împărtăşi experienţa lor cu tineri de la Colegiul Naţional Elena Cuza din Craiova şi de la Liceul Teoretic Independenţa din Calafat.

FredoomTour vizează o călătorie în principalele oraşe ale României, în vederea creşterii nivelului de conştientizare a populaţiei în privinţa fenomenului traficului de persoane.

FREEDOMTOUR este o călătorie de 37 de zile în jurul României abordând problema traficului de persoane. Caravana a plecat din București pe 11 septembrie și se va opri în 16 orașe, parcurgând un total de aproximativ 2.500 de kilometri, pe parcursul a 896 de ore. Numărul de ore reprezintă numărul oficial de victime ale traficului de persoane înregistrate în 2013, în România, conform datelor furnizate de Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane.

FREEDOMTOUR e un semn de întrebare pus societății civile cu privire la una din cele mai grave infracțiuni și fenomene sociale ale secolului XXI, cât și o călătorie de descoperire a traficului de persoane la nivel național.

Uniunea Europeană a declarat că România este principala țară sursă pentru victime ale traficului de persoane din interiorul Uniunii.

Cifrele naționale ne spun că se întâmplă peste tot în jurul nostru. Așa că vrem să vedem ce forme ia acest fenomen în țară, cât și reacția publică, a noastră, a tuturor. Nu în ultimul rând, FREEDOMTOUR este călătoria unor tineri care își vor lua 37 de zile din viață pentru a călători în 16 orașe din România, pentru a vorbi despre traficul de persoane și pentru a-și forma o perspectivă ce merită împărtășită tuturor.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.