Consiliul Concurenței a aprobat vânzarea magazinelor BauMax

Consiliul Concurenței a aprobat vânzarea magazinelor BauMax

615
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reţeaua austriacă de bricolaj BauMax, care a intrat pe piaţa locală în 2006, va ieşi din România în următoarele luni, după ce Consiliul Concurenţei a aprobat recent vânzarea celor 15 magazine către grupul francez Leroy Merlin.

Exit-ul austriecilor, companie a cărei imagine este reprezentată de un meşter animat, cu mustaţă şi salopetă roşie, vine la scurt timp după ce germanii de la OBI au închis cele şapte magazine pe care le aveau în România, în timp ce magazinele Bricostore vor dispărea de asemenea până în primăvara anului viitor, după ce reţeaua franceză a fost cumpărată de grupul britanic Kingfisher.

Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia fără condiţii, ţinând cont că Leroy Merlin deţine în prezent în România doar două magazine situate pe şoseaua Chitilei din Bucureşti şi în Craiova.

BauMax pleacă din România ca urmare a dificultăţilor financiare cu care se confruntă familia Essl, acţionarii companiei, dar şi a rezultatelor sub aşteptări înregistrate pe piaţa locală. Compania nu şi-a publicat informaţiile financiare pentru anul 2013, dar potrivit informaţiilor ZF, cifra de afaceri a companiei a fost de circa 110 milioane de euro, în scădere de la un nivel de 122 mil. euro în 2012.

Sursa: ZF



4 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2935

    Aveau preturi nesimtite..

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1818

    Da preturi mari

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     22-11-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    318

    Preturi maricele

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3105

    se vand singuri.nu au stiut ca sunt in romanica?au vrut pret de austria?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.