Copiii vor începe grădinița, obligatoriu, de la 3 ani

Copiii vor începe grădinița, obligatoriu, de la 3 ani

649
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Incepand din 2015, copiii de 5 ani vor fi inscrisi obligatoriu la grupa mare la gradinita, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Acesta a subliniat ca intentioneaza sa modifice invatamantul obligatoriu, astfel incat copiii să înceapă gradinita de la varsta de 3 ani. Masura se va aplica din anul scolar 2018-2019, iar intre timp vor aparea noi reglementari in acest sens, fie prin modificarea Legii Educatiei prin Parlament, fie prin Ordonanta de Urgenta.

Invatamantul obligatoriu de la trei ani nu se va intampla anul acesta, poate nu se va intampla nici in urmatorii doi ani, dar progresiv, in maximum patru sau cinci ani, trebuie sa ajungem acolo„, a spus Pricopie.

Masura introducerii invatamantului obligatoriu de la varsta de 3 ani este una normala, deoarece majoritatea specialistilor au explicat ca educatia copiilor trebuie inceputa inca din primul an de viata, mai spune ministrul Educatiei.

„Daca ii tii la gradinita de la varsta de trei ani si ii pregatesti corespunzator, atunci ai grija nu numai de dezvoltarea lui intelectuala, dar ai grija si de dezvoltarea lui fizica”, a sustinut Pricopie.

Ministrul Educatiei a spus ca din anul 2015 ar uma sa fie introdusa obligativitatea grupei mari la gradinita de la varsta de cinci ani, iar din 2018-2019 invatamantul obligatoriu sa inceapa de la varsta de trei ani. Pricopie s-a referit si la problema creselor, care a fost neglijata „cronic” pana acum, aratand ca impreuna cu gradinitele constituie prioritati ale educatiei, dar ca acestea trebuie asociate unor gradinite puternice.

Sursa: portalinvatamant.ro



4 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     30-10-2008
    Mesaje
    471

    care gradinite?
    Toti prietenii cu copii au dat „ceva” sa bage copilul la grădiniță.

  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2942

    In 2025 copiii vor merge la gradinita de la 1 an.. la scoala de la 4 ani… si la scoala de corectie de la 11 ani…

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1815

    Cam mici

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    419
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    In 2025 copiii vor merge la gradinita de la 1 an.. la scoala de la 4 ani… si la scoala de corectie de la 11 ani…

    … si in penitenciar de la 12

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.