Percheziții de amploare ale procurorilor DIICOT în ”Operațiunea Archimede”

Percheziții de amploare ale procurorilor DIICOT în ”Operațiunea Archimede”

1.292
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, împreună cu polițiști din cadrul structurilor teritoriale ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate — IGPR au participat în perioada 15-23 septembrie la Operațiunea ”Archimede”, o operațiune pentru combaterea traficului de persoane, a traficului de minori și a proxenetismului. Procurorii DIICOT și polițiștii DCCO au efectuat șapte acțiuni operative.

Astfel, procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Craiova au efectuat, în trei dosare privind infracțiunile enumerate, 11 percheziții, și au fost emise și puse în executare 52 de mandate de aducere, au fost identificate 20 de potențiale victime ale traficului de persoane și au fost reținuți 9 suspecți;

DIICOT — Serviciul Teritorial Iași — în două dosare au fost efectuate 5 percheziții, au fost emise și puse în executare 7 mandate de aducere, au fost identificate 12 potențiale victime și au fost reținute 3 persoane.

DIICOT — Serviciul Teritorial Ploiești — într-un dosar a fost emis și pus în executare un mandat de aducere, au fost identificate 4 potențiale victime și a fost arestat un suspect.

DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu — într-un dosar penal a fost efectuată o percheziție, a fost identificată o potențială victimă și a fost pus sub control judiciar un suspect.

În total au fost efectuate 19 percheziții, au fost puse în executare 61 de mandate de aducere, au fost reținuți 13 suspecți și au fost identificate 37 de victime.

Datele rezultate în urma operațiunii au fost comunicate către Europol care le-a centralizat alături de informațiile livrate de alte 16 state care au participat alături de România la combaterea traficului de persoane, de minori și proxenetism, în cadrul Operațiunii Archimede. Pe această linie în cele 17 state participante au avut lor 47 de acțiuni operative soldate cu 94 de arestări și identificarea a 200 de potențiale victime, din care 30 de minori, conform comunicatului emis astăzi de Europol.

Totodată, în urma ”Operațiunii Archimedes”, pe linia combaterii traficului de droguri au fost arestați 1.027 de suspecți, au fost confiscate 599 kilograme de cocaină, 200 de kilograme de heroină și 1,3 tone de cannabis.

La ”Operațiunea Archimedes” au participat 28 de state membre ale Uniunii Europene și alte șase state non-UE: Australia, Columbia, Norvegia, Serbia, Elveția și SUA.



3 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1838

    Prea multi

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2978

    Bravo !!

    claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.
  3. #3
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3117

    juma de tona?asa da

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.