(Foto/Video) Craiovă: Accident rutier simulat, la Ciupercă

(Foto/Video) Craiovă: Accident rutier simulat, la Ciupercă

2.755
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Un tânăr a fost grav accidentat pe Bvd. 1 Mai din Craiova, în jurul prânzului, când traversa neregulamentar strada. Din fericire, evenimentul rutier a fost doar un scenariu dintr-un exercițiu de simulare, organizat de Inspectoratul de Poliție al județului (IPJ) Dolj – Biroul Rutier Craiova și Filiala Dolj a Crucii Roșii Dolj. accident 3

Simularea a constat, practic, în procedura de acordare a îngrijirii medicale și, ulterior, cea a cercetărilor la fața locului, pentru determinarea cauzelor accidentului, exact cum se desfășoară de fiecare dată când pe stradă au loc astfel de incidente. ”Încercăm să sensibilizăm participanții la trafic, fie că vorbim de pietoni sau conducători auto, cu privire la respectarea normelor rutiere, tocmai pentru a reduce numărul accidentelor de circulație”, a precizat Alin Apostol, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Traversarea neregulamentară este una dintre cauzele frecvente ale evenimentelor rutiere soldate cu victime, motiv pentru care autoritățile doljene organizează în mod regulat acțiuni de conștientizare a populației, dar și simulări de accidente – cum a fost cel de astăzi. accident 6

E interesant să vezi și să afli cum se face o resuscitare, ca să fii pregătit în cazul în care cuiva i se poate întâmpla. Cred că dacă aș fi într-un caz extrem, că aș putea, aș avea tăria să fac o resuscitare”, a afirmat o craioveancă martoră la simularea de accident.

Echipa de intervenție a Filialei de Cruce Roșie Dolj a avut o zi plină astăzi, participând la trei activități importante în cadrul Zilei Siguranței Rutiere. Voluntarii au predat o lecție de prim ajutor viitorilor șoferi, elevi ai Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Craiova, au intervenit pentru acordarea primul ajutor la simularea de accident organizată de Poliție, iar pe esplanada Teatrului Național fac demonstrații de prim ajutor în caz de accidente rutiere”, a declarat Maria Vintilă, director al filialei doljene de Cruce Roșie.

 



3 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-07-2012
    Mesaje
    26

    Ete sa bage spaima in trecatori…

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    594

    Si salvarea era dupa colt…ah ??
    ar fi bine daca ar avea asa promptitudine

    ... just ... Think Different ...
  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     27-04-2014
    Mesaje
    129

    era frumos sa intarzie salvarea si la simulare……………………………….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.