Craiova: Un stilou gigant de 6 metri va fi amplasat în centrul...

Craiova: Un stilou gigant de 6 metri va fi amplasat în centrul orașului

954
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

”Ustensila” – cu dimensiunea de 6 m înălțime și 80 cm grosime – din care vor izvorî culori, va avea alăturat o pânză de 200 mp, pe care va fi scris textul „Craiova are culoare”. Ideea amplasării lor în centrul orașului este ca trecătorii să picteze pe pânză, folosind culorile din stilou, pornind de la mesajul: „Dăruiește un gând Craiovei”.

Craiovenii sunt invitați, vineri, 10 octombrie 2014, în Piaţa „Mihai Viteazul”, între orele 17.00 şi 20.00, să dea şi mai multă culoare oraşului, în cadrul manifestării „Petrache Poenaru – izvor de culoare”, organizată de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”.

Conform organizatorilor, acțiunea culturală reprezintă o modalitate de integrare a istoriei locale în contextul actual al culturii europene, Petrache Poenaru fiind nu doar inventatorul stiloului, ci şi fondatorul Colegiului „Carol I”. ”Ne propunem astfel, prin intermediul unui obiect devenit simbol universal, stiloul, să creăm o corespondență între tradiție și contemporaneitate și, de asemenea, o punte de legătură între diverse culturi și civilizații”, explică reprezentanții Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

Craiovenii vor fi ghidaţi în această acţiune de către artiştii plastici Lucian Irimescu şi Roberta Ionescu.

Foto: simbol

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1908

    Mda frumos

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.