ASFSSC a organizat trei întâlniri tematice în cadrul proiectului „Contribuții românești la...

ASFSSC a organizat trei întâlniri tematice în cadrul proiectului „Contribuții românești la patrimoniul cultural”

402
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

             În zilele de 10, 14 și 17 octombrie 2014, Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova (ASFSSC) a organizat trei întâlniri tematice în cadrul proiectului „Contribuții românești la patrimoniul cultural”, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Dolj. În cadrul acestor întâlniri, au fost prezentate participanților principalele aspecte referitoare la specificul cultural românesc, precum și la contribuțiile aduse de români la spiritualitatea și știința universală. De asemenea, tinerii și studenții participanți au fost angrenați în discuții și dezbateri pe subiecte privitoare la rolul culturii românești în construirea patrimoniului universal.

Organizatorii consideră că întâlnirile au fost un real succes și și-au atins scopul: „La cele trei manifestări au participat circa 100 de persoane, în principal tineri și studenți ai Universității din Craiova, care s-au dovedit extrem de interesați de temele abordate și care au înțeles că, în contextul lumii contemporane, le revine responsabilitate de a cunoaște și a promova valorile culturii, spiritualității și științei românești. Pentru noi, reprezentanții ASFSSC, participarea tinerilor și implicarea lor activă în dezbateri este o reală încurajare de a derula și alte proiecte și programe de acest gen”, a declarat Ionuț Ene, președintele ASFSSC și managerul proiectului „Contribuții românești la patrimoniul cultural”.

Una dintre întâlnirile tematice a avut ca tema centrală spiritualitatea românească, printre participanți numărându-se și studenți sau absolvenți ai Facultății de Teologie din Craiova. Aceștia s-au arătat foarte bucuroși că valorile spirituale românești sunt promovate în rândul tinerilor și au profitat de întâlnirea organizată de ASFSSC pentru a lansa teme captivante de discuție: „Am considerat că este potrivit să amintesc, în cadrul întâlnirii, de rolul vetrelor de spiritualitate românească, precum Mănăstirile Tismana, Putna sau Neamț, nu doar în istoria românilor, ci și în istoria europeană, în ansamblul ei. Cred că noi, tinerii, avem datoria să redescoperim aceste valori, să ni le asumăm și să le promovăm ca atare și în afară”, a afirmat tânărul teolog Marian Dragomir.

Proiectul „Contribuții românești la patrimoniul cultural”, organizat de Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, a debutat la 14 august 2014 și se întinde pe zece săptămâni, fiind, așadar, aproape de final.

 

Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Consiliului Județean Dolj și nu implică nicio responsabilitate din partea acestuia.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.