Proiectul „Contribuții românești la patrimoniul cultural” a ajuns la final (P)

Proiectul „Contribuții românești la patrimoniul cultural” a ajuns la final (P)

591
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

             Proiectul „Contribuții românești la patrimoniul cultural”, derulat de Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova (ASFSSC) și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, a ajuns astăzi la final. Pe parcursul celor zece săptămâni de implementare a proiectului, echipa ASFSSC a desfășurat, alături de voluntari, o serie de activități menite să îi mobilizeze pe beneficiarii direcți și indirecți în sensul unei implicări mai susținute în asumarea și promovarea valorilor culturale românești în societatea românească și europeană contemporană, precum și în perpetuarea identității culturale și naționale și a specificului cultural românesc.

Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova a realizat și distribuit mai multe tipuri de materiale de promovare și de informare și a organizat și trei întâlniri tematice, la care au luat parte îndeosebi tineri și studenți ai Universității din Craiova. În cadrul întâlnirilor, au fost prezentate aspecte ale specificului cultural românesc, contribuțiile spațiului românesc la cultura, știința și spiritualitatea universală și au fost dezbătute numeroase subiecte privitoare la valorile culturale românești și la locul și rolul acestora în patrimoniul universal.

Prin modul de derulare a activităților, precum și prin conținutul prezentărilor și al materialelor realizate proiectul a răspuns necesității de promovare corectă, coerentă și susținută a adevăratelor valori tradiționale, artistice și științifice românești, în rândul tinerilor și studenților din județul Dolj. El a oferit o informare cu privire la personalitățile, evenimentele, invențiile și inovațiile care au marcat istoria românilor și care au plămădit ansamblul valorilor mai sus amintite, încercând să compenseze lipsurile pe care le prezintă, în această privință, sistemul de învățământ public, dar și strategiile naționale generale.

 

Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Consiliului Județean Dolj și nu implică nicio responsabilitate din partea acestuia.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.