Dolj: Serviciu de Evidență a Populației inaugurat la Teasc

Dolj: Serviciu de Evidență a Populației inaugurat la Teasc

2.369
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cetățenii din Teasc își pot rezolva problemele legate de actele de identitate chiar în comuna lor, odată cu inaugurarea serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor, cea de-a 39-a structură funcţională pentru eliberarea actelor de identitate din Dolj. 04

De astăzi, cei peste 3.000 de locuitori din Teasc au propriul serviciu de eliberare a actelor de identitate și nu mai sunt nevoiți să se deplaseze la Craiova, unde erau arondați pentru a-și obține sau preshimba cărţile de identitate. ”Este un nou pas înainte făcut în beneficiul cetăţenilor, prin dezvoltarea reţelei de servicii locale de evidenţă a persoanelor din judeţul Dolj, care, dacă în 2005 număra doar nouă structuri, ajunge odată cu inaugurarea de astăzi la 39. Şi mai îmbucurător este faptul că aceste puncte de eliberare a actelor de identitate sunt mult mai prezente în mediul rural, acolo unde populaţia este preponderent îmbătrânită, fiind, din acest punct de vedere, mult mai dificilă deplasarea într-o altă localitate”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Potrivit șefului administrației doljene, Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor a fost dotată, printr-un proiect european, cu un laborator mobil pentru eliberarea actelor de identitate foarte util pentru comunele unde încă nu există puncte de lucru pentru producerea actelor de identitate. ”Mai precis, a fost achiziţionat un autovehicul, special adaptat şi dotat în acest sens, care se deplasează în localităţile în care nu funcţionează servicii locale şi care realizează documentele de identitate solicitate. (…) Cât de necesar era laboratorul mobil reiese şi din activitatea intensă pe care o desfăşoară, numai în luna aceasta fiind eliberate, cu ajutorul lui, aproape 500 de acte de identitate”, a adăugat Prioteasa.

Până la sfârşitul anului alte trei servicii vor fi deschise în comunele Galicea Mare, Goicea şi Bucovăţ.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.