Persoane depistate la PTF Calafat cu documente falsificate

Persoane depistate la PTF Calafat cu documente falsificate

596
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au depistat trei persoane care au prezentat politistilor de frontiera documente de călătorie slovace şi sârbeşti false. 

În data de 03.11.2014, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind cu un autoturism marca Daewoo, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităţilor slovace.

Procedând la verificarea documentului, poliţiştii de frontieră doljeni au constatat că acesta a fost falsificat prin rescanarea laser a fotografiei aplicată peste fotografia titularului.

În urma verificărilor a reieşit că persoana în cauză este cetăţeanul sirian Bader M., în vârstă de 21 de ani. Bărbatul a declarat că a plecat din Siria în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, pe ruta Turcia-Bulgaria, iar odată ajuns la Sofia a luat legătura cu un cetăţean bulgar care i-a procurat documentul falsificat, continuându-şi călătoria cu destinaţia Slovacia.

Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat au fost depistate două persoane de sex feminin care s-au legitimat cu paşapoarte sârbeşti false. Cele două femei nu şi-au declarat cetăţeania.

În ambele cazuri, persoanele şi documentele de călătorie au fost preluate, conform protocolului româno – bulgar, de către autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.