ACL Dolj anunță că sesizează DNA privind votul pe liste suplimentare

ACL Dolj anunță că sesizează DNA privind votul pe liste suplimentare

701
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

”Sunt oameni mutați dintr-o parte în alta. (…) Sunt 39.000 de voturi pe liste suplimentare”, a afirmat, astăzi, președintele PDL Dolj, Marian Jean Marinescu, făcând referire la numărul de alegători care au votat în altă secție de decât cea arondată conform adresei de domiciliu. În altă ordine de idei, acesta a afirmat că speră ca în turul al doilea Klaus Iohannis să obțină procente mai mari în localitățile conduse de primari PSD. ”Cel puţin la Craiova sunt convins că procentul votanţilor lui Iohannis va fi mult mai mare decât în turul I”, a apreciat acesta.

Reprezentantul ACL Dolj a afirmat, astăzi, că ”sunt 39.000 de voturi pe liste suplimentare” și că ”sunt oameni mutați, dintr-o parte în alta”. Marian Jean Marinescu a precizat, azi, în cadrul unei conferințe de presă, că listele electorale suplimentare vor face subiectul unei plângeri penale a ACL Dolj, în fapt ”o sesizare a unei situații (…) pentru a preveni preveni ceea ce s-ar putea întâmpla în turul al doilea”.

Acesta a mai afirmat că preşedinţii birourilor secţiilor de votare au solicitat reprezentanţilor partidelor politice să depună cerere ştampilată pentru a primi listele suplimentare prin care să facă dovada că sunt operatori de date personal, dar și președinți care nu au vrut să dea listele suplimentare. „Această cerere este o prostie, o spun în gura mare. Facem această plângere la DNA pentru a preveni ceea ce s-ar putea întâmpla în turul al doilea. Au fost preşedinţi care nu au dorit să dea aceste liste suplimentare. Dorim să sesizăm o situaţie pe care să o clarifice DNA„, a mai afirmat Marian Jean Marinescu.

Potrivit acestuia, în multe localități doljene, de dimensiuni mici, s-a votat în număr mare pe listele suplimentare, acuzând adversarii politici că ar fi practicat turismul electoral.

Conform datelor oficiale înaintate presei de BEJ Dolj, numărul celor care au votat în altă secție decât cea în care au fost arondați conform domiciliului, pe listele speciale, a fost de 34.005 persoane.

Încrezători într-o răsturnare de situație

Marian Jean Marinescu este de părere că la Dolj și în Craiova, candidatul PSD va putea fi surclasat de cel al ACL. „Sunt absolut convins că în turul al doilea românii vor veni la vot şi vor vota democraţia. Vom încerca să răsturnăm scorul în localităţile conduse de PSD în favoarea lui Klaus Iohannis”, a afirmat Marinescu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.