Craiova: Teatrul “Colibri” deschide Stagiunea 2014 – 2015

Craiova: Teatrul “Colibri” deschide Stagiunea 2014 – 2015

1.158
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Turate la începutul lunii octombrie, motoarele Fabricii de poveşti electroCOLIBRI lucrează la capacitate maximă pentru a pune în mișcare gala ce deschide oficial Stagiunea 2014/2015, cu un spectacol unic și irepetabil, asemenea celui ce a marcat a 65-a stagiune și inaugurarea noului sediu.

Reprezentația de vineri, 7 noiembrie, de la ora 19:00, este o coproducţie a Teatrului “Colibri” şi Liceului de Arte “Marin Sorescu”, prin care instituția de cultură dorește să atragă tinerii, implicându-i nu doar ca spectatori, ci și ca protagoniști. ”Spectacolul de gală îmbină o retrospectivă a stagiunii trecute cu momente din reprezentațiile repertoriului actual”, anunță organizatorii.

Colajul de melodii cuprinde piese celebre precum: „Canção Do Mar” , „In Noctem” (din “Harry Potter”), „The Second Waltz” de Shostakovich, „My Sweet and Tender Beast”  de Eugen Doga, „An Epic Age”, „Anytime, Anywhere”, în interpretarea Corului și Orchestrei Liceului de Arte “Marin Sorescu”, dirijor Florian George Zamfir.

În momentele de animație se vor recunoaște păpuși, decoruri, costume, recuzită, fragmente din poveștile Fabricii electroCOLIBRI ca: “Eu sunt Shakespeare”, “Sarea în bucate”, “Inimă de piatră”, “Fata babei și fata moșneagului”, “Rățușca cea urâtă”. Spectacolul de gală este coordonat de Rodica și Mugur Prisăcaru, actori alături de care, pe scenă, publicul se va bucura să-i revadă pe Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Iulia Cârstea, Oana Stancu, Alis Ianoș, Daniel Mirea, Emanuel Popescu, Cosmin Dolea. Sunetul este asigurat de Costi Bîrțan, luminile de Laurențiu Milici, iar proiecția video o va face Iulia Enculescu.

Parteneriatul cu Liceul de Arte “Marin Sorescu” nu se oprește aici

”Pentru că știm cât sunt de talentați și creativi, i-am invitat pe elevii care urmează cursurile de artă plastică să își expună lucrările și, mai mult, ca dovadă a trainicei colaborări, să se ocupe de însuflețirea clădirii Teatrului “Colibri””, se arată într-un comunicat de presă.

Marcel Iureș, pe lista oaspeților

Printre oaspeții acestei gale se numără și actorul Marcel Iureș, fondatorul și directorul Teatrului ACT din București, instituție cu care Teatrul “Colibri” oficializează un parteneriat pe termen lung: ”să anime secțiunea de tineret în Fabrica de povești, dar mai ales să împlinească datoria noastră de a-l aduce acasă  și de a ne alătura demersului său cultural și artistic, cu impact la nivel mondial, atât de benefic în contextul candidaturii Craiovei la titlul de Capitală culturală europeană 2021, Marcel Iureș fiind cetățean de onoare al orașului”.

Prețul unui bilet pentru acest spectacol este de 10 lei/persoană.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.