(Foto) Ministrul Sănătății a golit secțiile Spitalului 3 din Craiova cu ”panseluțe...

(Foto) Ministrul Sănătății a golit secțiile Spitalului 3 din Craiova cu ”panseluțe electorale”

4.584
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

O vizită de lucru anunțată în această dimineață de municipalitate, la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Craiova, unde a fost inaugurat un etaj al unității, i-a ”impresionat” pe pacienții internați aici. Medicii și asistentele s-au înghesuit să umple amfiteatrul spitalului, unde a venit, alături de primarul Craiovei, într-o vizită ținută ”la secret”, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Pe durata prezentărilor investițiilor făcute de autoritatea locală în sănătate, la Craiova, bolnavii au rămas singuri cuc în saloane, spre totala nemulțumire a pacienților și a rudelor acestora. spital victor babes doctori

Șirul investițiilor făcute de municipalitate în spitalele aflate în subordinea primăriei continuă, lucru apreciat de craioveni, mai ales că situația în care se aflau unitățile medicale era una critică. Astăzi, primarul Craiovei a prezentat o nouă etapă a reabilitării Spitalului Nr.3, de boli infecțioase, respectiv a unui nou etaj (III) modernizat cu banii primăriei. La eveniment a participat și ministrul Sănătății, care a făcut și un (al doilea) tur al etajului vedetă, în prezența jurnaliștilor. Anterior, managerul spitalului și primarul orașului au vorbit despre investiții  în fața camerelor de luat vederi, dar și a medicilor și asistentelor care au completat numărul auditoriului, mai ceva ca la un simpozion dedicat noutăților medicale.

”Lumea nu mai are răbdare să asculte chestiunile acestea” 

Între timp, pacienții au rămas singuri pe secții, timp de aproximativ o oră. ”Îl așteptăm pe domnul doctor de o oră și nu a mai apărut nici până acum. Nu e nicio asistentă, nu e nimeni, e pustiu”, s-a plâns ruda unui pacient internat la etajul V al spitalului. spital victor babes 3

E cineva de la minister și e toată lumea acolo”, l-a informat un bolnav din salon, căruia îi trecuse un zvon pe la urechi. ”Este, este chiar ministrul”, a intervenit o a treia voce. ”E lume supărată, bolnavă, aici, și lor le arde să se pozeze. De aia plătim impozite, ca să facă ce trebuie în spitale, nu să ne uităm la ei ca la icoane”, s-a plâns un altul.

În tot acest timp, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, vorbea în fața asistenței – jurnaliști și cadre medicale – despre cum reflectă spitalul starea sistemului sanitar: ”Se identifică foarte bine cu starea sistemului pe care îl gestionez eu de vreo şapte luni de zile. Şi eu găsesc foarte multe arii în care nu s-a investit de 40 de ani, nu s-a investit de 20 de ani. Lumea nu cred că mai are răbdare să asculte chestiunile acestea. Sunt total adevărate”. spital victor babes  10

Campanie… anti-panseluțe

Ministrul nu a scăpat ocazia să facă și puțină campanie electorală, ”De când e noua conducere la primărie, la Craiova se investeşte masiv în Sănătate, dar, repet starea, este generală. Ne chinuim să convingem foarte multe autorităţi să bage bani în spitale şi de multe ori le spun că ţine şi de cum îşi prioritizează ei lucrurile. Adică foarte mulţi spun că vor panseluţe. Consideră că panseluţele sunt cele mai importante şi nu bagă bani în spital. Surprinderea mea este că oamenii îi votează de fiecare dată pe aceeaşi. Cred că se mai schimbă lucrurile şi cred că responsabilizarea oamenilor de către oameni începe să dea roade. (…) Şi iată că anul acesta nu s-a tăiat din salarii, nu s-au închis nici spitale, ba chiar s-au redeschis, se pot da mai mulţi bani pe programe. Iată că se pot include  medicamente noi pe lista de compensate, iată că se pot creşte salariile. Deci, încep să aduc un aer de optimism şi sper să-l puteţi resimţi şi dumneavoastră cât de curând. Adică deblocarea posturilor a fost un semnal şi sper că şi aici se simte lucrul acesta. Va fi o deblocare continuă. Nu cred, sper  să nu mai ajungem niciodată în situaţii absurde de a mai fi blocate posturile şi de a ajunge la un deficit de personal de neimaginat”, a afirmat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. 

… Și-un nou spital de top

spital victor babes banicioiu

”Până la sfârșitul anului 2015, noi, municipalitatea, avem în proiect ca toate spitalele care aparțin de noi să fie complet utilate, să aibă mobilier nou, aparatură nouă și, de asemenea, să fie modernizate. (…) O să vedeți un lift care s-a schimbat. Încă două sunt în curs de schimbare, unul trebuie să vină chiar săptămâna viitoare. Noi ar fi trebuit să facem această lansare săptămâna viitoare, dar pentru că ați venit dumneavoastră (ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu n.r.) în vizită, am profitat de prezența dumneavoastră aici și îl inaugurăm puțin mai devreme, deși mai rămăseseră câteva chestiuni de făcut. Mai trebuie să vină plasmele și frigiderele, dar în câteva saloane au venit deja. De asemenea, vreau să vă spun că avem urcată pe SEAP, la ora actuală, ceea ce înseamnă fațada și partea de țevi. Aici  nu s-a mai investit în țevi de 40 de ani. (…) Reabilitarea termică va fi făcută cu fonduri de la BERD. La sfârșitul anului 2015 acest spital va arăta ca un spital de top, de altfel ca toate spitalele care aparțin de municipalitate”, a precizat Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

 

 

 

 

 



4 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2039

    Ce sa faca si ei

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     01-05-2008
    Mesaje
    17

    guvern de carnaval, pana acum de 3 ani ce-au facut?asta e in vizita electolala ca toti ministrii…treaba cand mai fac. se incadreaza in „ceremonia cheilor ” facuta de oprea,ponta &co alartieri!

  3. #3
    erc
    0-day Member
    Data de inscriere
     26-05-2013
    Mesaje
    3
    Citat Mesaj initiat de adidagger
    guvern de carnaval, pana acum de 3 ani ce-au facut?asta e in vizita electolala ca toti ministrii…treaba cand mai fac. se incadreaza in „ceremonia cheilor ” facuta de oprea,ponta &co alartieri!

    Aia in rosu, e km buna…

  4. #4
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4551
    Citat Mesaj initiat de adidagger
    guvern de carnaval, pana acum de 3 ani ce-au facut?asta e in vizita electolala ca toti ministrii…treaba cand mai fac. se incadreaza in „ceremonia cheilor ” facuta de oprea,ponta &co alartieri!

    Daaa

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.