Consiliul Județean Dolj a semnat contractul pentru Masterplanul de Deșeuri

Consiliul Județean Dolj a semnat contractul pentru Masterplanul de Deșeuri

1.157
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat, luni, contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor“, în valoare totală de aproximativ 54 de milioane de euro.

CJ semnare contract

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a evidenţiat faptul că investiţia este extrem de importantă nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci şi a beneficiilor obţinute, implementarea proiectului conducând la rezolvarea problemelor privind gestionarea deşeurilor în toate localităţile din judeţ. ”Din momentul semnării contractului de finanțare pentru «Sistemul de management integrat al deșeurilor», județul nostru este mai bogat cu aproape 54 de milioane de euro. (…) Odată cu implementarea proiectului, comunitățile din Dolj vor vedea rezolvată problema gropilor neconforme de deșeuri, întrucât sistemul acesta de management integrat vizează toate localitățile din județ, respectiv 104 comune, patru orașe și trei municipii”, a declarat Ion Prioteasa.

Din cele aproximativ 54 de milioane de euro se vor închide gropile neconforme, localitățile vor fi dotate cu containere tip clopot, pentru colectarea selectivă, vor fi construite patru stații de transfer, la Calafat, Dobrești, Băilești și Filiași, două stații de compostare, la Craiova și Calafat, și una de sortare, tot la Craiova, care va deservi întreg județul.

Recipiente de gunoi încastrate în pământ, la Craiova

De asemenea, vor fi achiziționate containere îngropate pentru Craiova, precum și utilajele necesare pentru golirea lor, dar și compostoare individuale destinate gospodăriilor din mediul rural. 07

Eu cred că acest proiect major, care se referă la toate cele 111 localități ale județului, îi va ajuta mult pe doljeni, beneficiarii direcți ai acestui masterplan, care vor avea la dispoziţie containere în care își vor strânge deşeurile menajere, containere care vor fi preluate de la poarta gospodăriei de autospeciale și duse apoi la groapa de gunoi. Masterplanul pentru deșeuri ne va responsabiliza pe toți, pentru a avea un mediu mai curat, mai sănătos”, a explicat șeful administrației doljene.

Acesta a mai precizat că în acest moment contractele pentru achiziția vehiculelor de colectare și transport al deșeurilor menajere, în valoare de 3,8 milioane de euro, pentru compostoarele individuale și containerele tip clopot, de 7,5 milioane de euro, pentru serviciile de asistență tehnică, de 2,5 milioane de euro, precum și pentru serviciile de auditare financiară au fost deja atribuite.

Alte trei proceduri majore se află, în prezent, în derulare: contractul pentru proiectarea și construirea celor patru stații de transfer, a stației de compostare de la Calafat, precum și pentru închiderea depozitelor neconforme, cu o valoare estimată de peste 13 milioane de euro, cel pentru furnizarea containerelor îngropate și a utilajelor aferente acestora, de 11 milioane de euro, și contractul pentru proiectarea și construirea stațiilor de sortare și compostare de la Mofleni, estimat la alte aproape 13 milioane de euro.

La rândul său, directorul Organismului Intermediar (OI) Craiova al Programului Operațional Sectorial (POS) Mediu, Adina Nuțoaica Drăgolici, a apreciat faptul că realizarea proiectului privind „Sistemul de management integrat al deşeurilor“ constituie succesul unui efort de echipă.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.