(Foto) Craiova: Demonstrație de forță într-un meci de baschet în scaun rulant

(Foto) Craiova: Demonstrație de forță într-un meci de baschet în scaun rulant

3.467
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Sala Polivalentă din Craiova a găzduit, pe 10 noiembrie 2014, un eveniment sportiv inedit dedicat persoanelor cu dizabilităţi. Acțiunea s-a desfăşurat sub forma unui meci demonstrativ de baschet, membrii echipelor fiind persoane care se află în scaune rulante, sportivi ai echipelor “Motivation”. baschet in scaunul cu rotile (11)

Evenimentul a fost organizat de Fundația Motivation România împreună cu partenerii Şcoala Gimnazială Specială ”Sfântul Mina” şi World Vision România – Biroul Zonal Dolj.

Scopul a fost acela de a atrage atenţia publicului cu privire la abilităţile de care dau dovadă persoanele cu handicap fizic, promovarea şi încurajarea sportului practicat sub orice formă, fundaţia Motivation România ghidându-şi activitatea sub sloganul: “Dizabilitatea nu înseamnă izolare, dependenţă sau lipsa activităţilor sociale.”

La eveniment au participat aproximativ 180 de copii din comunităţile: Coţofenii de Jos, Argetoaia, Vârvoru de Jos, Predeşti, Bucovăţ, Breasta, comunităţi în care World Vision România – Biroul Zonal Dolj îşi desfăşoara activitatea. De asemenea, în public au mai fost prezenţi şi copii din două asociaţii partenere World Vision România, Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România şi Asociaţia pentru Copii cu Cerinţe Educaţionale Speciale. baschet in scaunul cu rotile (8)

Meciul de bachet s-a dovedit a fi o luptă strânsă între cele două echipe, copiii din public întreţinând în permanenţă atmosfera şi susţinându-şi favoriţii până la final. Spectatorii au putut să ia parte la o adevărată demonstraţie de forţă din partea jucătorilor, dar şi să primească o lecţie despre ce înseamnă cu adevărat ambiţia şi dorinţa de a reuşi.

La sfârşitul evenimentului, copiii doritori au putut juca baschet alături de utilizatorii de scaune rulante şi sportivii echipelor “Motivation”, moment care s-a dovedit a fi unul emoţionat la care copiii au răspuns plini de entuziasm.

Evenimentul de astăzi este parte a  proiectului ACCESS – Accelerarea Competenţelor de Bază pentru Servicii Eficiente şi Sprijin pentru Utilizatorii de Scaun Rulant, derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu organizaţia World Vision Internaţional.

Știre de Monica Tucă

Foto: Florin Tomescu

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     04-04-2013
    Mesaje
    1

    Felicitari pentru organizare, olteni cu suflet mare!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.